Ο Ζντιέλαρ, ο Κασάμι και η δοκιμή με Πουλίδο…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα σχέδια του Σίλβα ενόψει της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ.

Ο Ζντιέλαρ, ο Κασάμι και η δοκιμή με Πουλίδο…

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σταθεί ο Ολυμπιακός στο ύψος του αύριο βράδυ στο τερέν του "Κονστάντ Βάντεν Στοκ" είναι ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει προκαλέσει πολλά μικρά ηλεκτροσόκ στην ομάδα του από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι σήμερα, προκειμένου να την "φορτίσει" ανάλογα και να την οδηγήσει σε αποτέλεσμα πρόκρισης από το πρώτο ματς.

Πως αλήθεια χειρίστηκε την ομάδα του ο 38χρονος κόουτς από το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στο ΟΑΚΑ μέχρι τώρα; Το πρώτο που έκανε ήταν να ανεβάσει το –κλονισμένο- ηθικό των παικτών του. Στα λίγα λόγια που είπε στην προπόνηση της Κυριακής τόνισε προς όλους ότι η ομάδα δεν άξιζε να χάσει και πως αν δεν είχαν διαταραχθεί οι αριθμητικές ισορροπίες το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, πιθανότατα και νικηφόρο. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι στον Ολυμπιακό περίμεναν πως η ΑΕΚ θα κουραστεί στα τελευταία 2ο λεπτά της αναμέτρησης διάστημα στο οποίο οι "ερυθρόλευκοι" σχεδίαζαν την τελική επίθεση για να φτάσουν σε ένα ακόμη "τρίποντο".

Οι ατομικές παρατηρήσεις

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ενώ και ο Μάρκο Σίλβα δεν έδειξε διάθεση να σταθεί περισσότερο. Το μεσημέρι της Δευτέρας επέλεξε άλλο τρόπο να προσεγγίσει την ομάδα. Τα καλά λόγια της Κυριακής έμειναν στο… συρτάρι και ακολούθησαν ατομικές παρατηρήσεις για πράγματα που έπρεπε να γίνουν καλύτερα στην Καλογρέζα, δεν έγιναν και αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί στον αγώνα των Βρυξελλών.

Πέρα από τις αναμενόμενες συστάσεις για την αργοπορημένη αντίδραση στη φάση του πέναλτι, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στον Βάργκας να πάρει το ριμπάουντ και να νικήσει τελικά τον Ρομπέρτο, ο προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι η ομάδα του έπρεπε να μπει ακόμη πιο δυνατά κόντρα στην ΑΕΚ και πέρα από τον έλεγχο του αγώνα, να διεκδικήσει πιο δυναμικά τη νίκη. Θεωρεί δηλαδή ότι οι παίκτες του παρότι δεν απειλήθηκαν μέχρι να μείνουν με παίκτη λιγότερο, θα έπρεπε να κυνηγήσουν με μεγαλύτερη ορμή τη νίκη και να απειλήσουν περισσότερο την εστία του Μπαρόχα.

Φυσιολογικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον τρόπο που χειρίστηκε το ντέρμπι ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος, όμως, δεν στάθηκε εκεί. Υπενθύμισε στην ομάδα του ορισμένες βασικές οδηγίες, όπως την κίνηση χωρίς τη μπάλα στους κενούς χώρους και ζήτησε περισσότερο συγκέντρωση, καθώς σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι όπως το αυριανό απλά απαγορεύονται τα λάθη και πολλά κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Λύθηκαν απορίες

Στη χθεσινή προπόνηση, λύθηκαν και οι πιο πολλές απορίες αναφορικά με το ποιοι θα ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες. Με συνοπτικές διαδικασίες λύθηκε το δίλημμα Κασάμι ή Ζντιέλαρ. Ο κόουτς έδειξε την προτίμησή του στο νεαρό Σέρβο, όχι επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος aek

Κατά γενική ομολογία η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι έχει ως μεγάλο ατού την πολύ γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού, το λεγόμενο transition. Μπορεί να φτάσει από τη μία περιοχή στην άλλη πολύ γρήγορα ακόμη και με 2-3 πάσες, άρα θα χρειαστεί ο ανάλογος έλεγχος στο χώρο του κέντρου και πολύ τρέξιμο. Ο Ζντιέλαρ μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτό το "κομμάτι" του παιχνιδιού και ο Σίλβα δεν το πολυσκέφτηκε. Παρότι γράφθηκαν πολλά σχετικά με το τι συνέβη στη χθεσινή προπόνηση και το πόσες δοκιμές υπήρξαν η αλήθεια είναι πως το δίδυμο στον άξονα αποτελούσαν οι δύο Σέρβοι χαφ (σ.σ. ο Μιλιβόγεβιτς δεν… κουνιέται), οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Φορτούνη.

Για τη θέση του τραυματία Πάρντο δεν υπάρχουν πολλές απορίες, καθώς θα τον αντικαταστήσει ο φιλότιμος και μαχητής Σεμπά, ο οποίος μπορεί να μην είναι λαμπερός με τη μπάλα στα πόδια, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Το απέδειξε, άλλωστε, και στον εκτός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, αλλά και στα δύο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ακολούθησαν.

Ο πονοκέφαλος με Ιντέγε

Το μεγάλο ερωτηματικό και συνάμα πονοκέφαλος για τον Μάρκο ακούει στο όνομα Μπράουν Ιντέγε. Ο Πορτογάλος κόουτς βλέπει τον "κανονιέρη" της ομάδας του να μην είναι στα καλά του τον τελευταίο καιρό. Μετά το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, η απόδοσή του έχει πέσει αισθητά και ο κόουτς κατάλαβε ότι πρέπει να τον ταρακουνήσει.

Την ώρα που κάποιοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι ο Νιγηριανός διεθνής έχει επαναπαυθεί από την ημέρα που δεν νιώθει την ανάσα του Φινμπόγκασον στην πλάτη του, ο Σίλβα κατάλαβε ότι πρέπει να εμφανίσει ξανά τον Πουλίδο. Ο Μεξικανός για πρώτη φορά μετά από καιρό πήρε φανέλα βασικού στη διάρκεια της προπόνησης και ξεσκονίζει τα παπούτσια του για αύριο ώστε να κάνει… εντύπωση, ακόμη και ως αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Πάμε για να κερδίσουμε"

Με Καμπιάσο στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός

Ο Μπέμπεκ στο Αντερλεχτ - Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK