Οι 7 δανεικοί και η δεύτερη ευκαιρία

Ο Μάρκο Σίλβα δεν έχει στο μυαλό του μόνο τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και το τι θα κάνει με τους δανεικούς που επέστρεψαν στον Ολυμπιακό. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ.

Οι 7 δανεικοί και η δεύτερη ευκαιρία

Στην… ευθεία έχει μπει πλέον η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στου Ρέντη μετά το διήμερο ρεπό του Μάρκο Σίλβα με στόχο την επανάληψη του περσινού νταμπλ. Την ίδια ώρα οι δανεικοί ποδοσφαιριστές επιστρέφουν σταδιακά στη βάση τους αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία από τον Πορτογάλο κόουτς…

Φάκελος δανεικοί

Επειδή πολλά έχουν γραφθεί κι ακόμη περισσότερα ακουστεί σχετικά με το μέλλον των… επιστροφών καλό είναι να επιχειρήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι από αυτούς θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία. Μόνο δεδομένο, ωστόσο, δεν είναι για τους περισσότερους από αυτούς ότι θα συνεχίσουν με τη φανέλα της ομάδας και στη διάρκεια της σεζόν…

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ

Το πρώτο και σημαντικότερο για να κάνουμε μια αρχή αφορά το ποιοι συγκεντρώνουν πιθανότητες να κάνουν προετοιμασία με τη φόρμα του Ολυμπιακού πριν πάμε παρακάτω. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μανιάτης, Αυλωνίτης, Γούτας, Μπέρτος, Γιαννιώτας, Μαρτίνες, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και ο Μοχάμεντ Μπεν.

Οι προαναφερθέντες, λοιπόν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο έχουν ξεκινήσει από τώρα να ετοιμάζουν βαλίτσες, καθώς μετά τις 20 Ιουνίου περιμένουν να «πετάξουν» με την αποστολή για την Αυστρία, έστω κι αν ο τελικός προορισμός μετά από χρόνια δεν θα είναι το –για τους τουρίστες- θέρετρο του Ζέεφελντ.

Ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης, του οποίου ο δανεισμός στη Σταντάρ ολοκληρώθηκε και επίσημα πριν από το Πάσχα, αποχώρησε τον Γενάρη από το Ρέντη για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μην έχει φτάσει στο επίπεδο των υπολοίπων. Δεύτερον το στιλ και ο τρόπος παιχνιδιού του δεν ενθουσίαζαν τον Πορτογάλο.

Στην πορεία προέκυψαν και κάποια άλλα επιμέρους ζητήματα. Στην παρούσα φάση ο 28χρονος μέσος, ο οποίος προανήγγειλε -σε τηλεοπτική του εμφάνιση- ότι επιστρέφει στον Ολυμπιακό είναι σαφώς πιο έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς (σ.σ. έπαιξε συνολικά σε 9 παιχνίδια στο Βέλγιο), άρα οι πιθανότητες παραμονής είναι αυξημένες σε σχέση με τον χειμώνα. Για τη θέση που αγωνίζεται, ωστόσο, ο Μάρκο Σίλβα έχει ζητήσει την απόκτηση πρωτοκλασάτου χαφ. Για να αποκτήσει ξανά ενεργό ρόλο στην ομάδα, λοιπόν, θα χρειαστεί να αποχωρήσουν το καλοκαίρι οι Καμπιάσο, Κασάμι κι όχι μόνο ο ένας… Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερους Έλληνες και ο Μανιάτης είναι ένας από τους πιο έμπειρους.

Ο Τάσος Αυλωνίτης στα 26 του, συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες παραμονής στην Αυστρία όπου από τον Γενάρη έχει «γράψει» 13 συμμετοχές με τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς. Αν δεν συνεχίσει στο εξωτερικό, οι πιθανότητες παραμονής του στον Πειραιά είναι περιορισμένες, αλλά περισσότερες από εκείνες του Γούτα, ο οποίος στο διάστημα που επέστρεψε στην Ξάνθη έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να διεκδικήσει θέση στο ροτέισιον των πρωταθλητών. Και σε αυτή τη θέση η τεχνική ηγεσία έχει ζητήσει ενίσχυση με έναν στόπερ «πρώτης γραμμής», ενώ παραμένουν –βάσει συμβολαίου- Μποτία, Ντα Κόστα και Σιόβας.

ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Ο Μανώλης Μπέρτος, ο οποίος στα 27 του, έχει συμπληρώσει περισσότερες από 150 συμμετοχές με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης θα διεκδικήσει μια θέση στο κόκκινο ρόστερ κι έχει πιθανότητες να την εξασφαλίσει έστω κι αν μια καλή εναλλακτική λύση για τα άκρα της άμυνας. Κι αυτό επειδή, όπως έχουμε αναλύσει, η ανανέωση του Λεάντρο Σαλίνο έχει κολλήσει λόγω της έλλειψης κοινοτικού διαβατηρίου και δύσκολα θα… ξεκολλήσει. Πάντως και ο δυναμικός Μπέρτος θα κριθεί από το μηδέν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο πιο αδικημένος ίσως από τους παίκτες που αποκτήθηκαν πέρυσι, έκανε αισθητή την παρουσία του στην Κύπρο και επιστρέφει πρωταθλητής από τον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας θα ήθελε να τον διατηρήσει στις τάξεις της, ο ίδιος περιμένει την ευκαιρία από τον Μάρκο Σίλβα και όλα είναι πιθανά. Στις προτεραιότητες του Πορτογάλου κόουτς, πάντως, είναι η απόκτηση ενός ακόμη ακραίου με έφεση στο σκοράρισμα, τομέας που δεν διακρίνεται ιδιαίτερα ο Γιαννιώτας, ο οποίος τελικά μπορεί να πάρει στο ρόστερ τη θέση του «φευγάτου» Δημήτρη Κολοβού και να παλέψει για να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες…

Ο ΑΝΤΙ-ΤΣΟΡΙ

Από την Κύπρο επιστρέφει και ο Αργεντινός Νίκο Μαρτίνες, ο οποίος έπαιξε σε 33 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Ο 28χρονος επιτελικός μπορεί να εξελιχθεί σε αντικαταστάτη του συμπατριώτη του Ντομίνγκες και να πάρει θέση στην «πλάτη» του Κώστα Φορτούνη, αν ο Τσόρι επιλέξει το καλοκαίρι να αλλάξει φανέλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι ο Μαρτίνες ήταν από τους πρώτους που αποχώρησαν πέρυσι το καλοκαίρι, χωρίς ο Μάρκο Σίλβα να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωσή του. Φέτος ίσως τα δεδομένα να αλλάξουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο πρώην άσος του Παναιτωλικού διαθέτει και κοινοτικό διαβατήριο.

Τέλος, ο Μοχάμεντ Μπεν έδειξε στο διάστημα που παραχωρήθηκε στον Λεβαδειακό ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό στο γόνατο και την επέμβαση που υποβλήθηκε, ωστόσο, οι πιθανότητες να χωρέσει στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού παραμένουν ελάχιστες. Θα του δοθεί πιθανότατα η ευκαιρία να ξεκινήσει τη σεζόν με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά το πού τελικά θα τον βρει ο Σεπτέμβρης είναι άγνωστο.

Γενικά, οι δανεικοί συγκεντρώνουν πιθανότητες επιστροφής στου Ρέντη, άλλος περισσότερες κι άλλος λιγότερες. Σίγουρος, ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν θεωρείται κανείς. Όλοι θα περάσουν από το τεστ του Μάρκο Σίλβα με σκοπό να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ του. Η πορεία θα δείξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Κόπηκε" από το Κόπα Αμέρικα ο Πουλίδο
Το μήνυμα του Καμπιάσο για τη Λέστερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK