Οι δύο λίστες, ο Φιγκέιρας και το πόκερ με Μπακασέτα

Τα επόμενα μεταγραφικά βήματα του Ολυμπιακού. Οι δύο λίστες, ο Φιγκειρας και ο Μπακασέτας.

Οι δύο λίστες, ο Φιγκέιρας και το πόκερ με Μπακασέτα

Εβδομάδα εξελίξεων ξεκίνησε από σήμερα για τον Ολυμπιακό σχετικά με τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Εξελίξεις που δεν περιορίζονται σε ένα μέτωπο, αλλά σε πολλά περισσότερα. Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος είχαν την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες που βρέθηκαν μαζί στο εξωτερικό να «ξεσκονίσουν» τις λίστες που έχουν στα χέρια τους και να πάρουν αποφάσεις.

Η λίστα του Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για διακοπές, φρόντισε να αφήσει στα χέρια των αρμοδίων τα ονόματα που τον ενδιαφέρουν για την επόμενη περίοδο και ήταν πολύ ξεκάθαρος. Για κάθε θέση έχει κάνει και τις ανάλογες εισηγήσεις. Εισηγήσεις που όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες είναι από το «πάνω ράφι» και ανάλογα με την έρευνα αγοράς θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού.

Ο ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ

Κάποιες υποθέσεις έχουν τρέξει το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε αυτές και του Ντιόγκο Φιγκέιρας για τον οποίο μέρες τώρα διαβάσατε στο Contra.gr ότι αποτελεί την πρώτη εισήγηση του Πορτογάλου κόουτς και αναμένεται να εξελιχθεί στην πρώτη μεταγραφή των πρωταθλητών ενόψει της επόμενης σεζόν. Κάποιες άλλες θα τρέξουν από σήμερα που ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ επιστρέφει στη βάση του.

Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο μπακ χαφ της Σεβίλλης, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τη φετινή περίοδο στον -χαμένο στην παράταση- τελικό με τη Μπαρτσελόνα, ο οποίος κρίθηκε τελικά στη διαδικασία της παράτασης. Ο Φιγκέιρας ήταν εκτός 18άδας, κάτι που αναμενόταν να συμβεί από τη στιγμή που η μεταγραφή του με προορισμό τον Πειραιά έχει δρομολογηθεί κι αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΑΝΤΙ-ΣΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΟΜΑΡ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός, με την ικανότητα να παίζει και στις δύο πτέρυγες, προορίζεται ως αντί Σαλίνο στον Ολυμπιακό με προοπτική να εξελιχθεί και σε αντί-Ομάρ, αν ο Νορβηγός φέρει πρόταση έως το τέλος του καλοκαιριού για να πάρει μεταγραφή. Τροχοπέδη στα σχέδια του Ελαμπντελαουί, ωστόσο, αποτελεί ο ύπουλος τραυματισμός του στον αστράγαλο, ο οποίος αναμένεται να τον κρατήσει εκτός και από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Το κόστος της μεταγραφής του Φιγκέιρας θα κυμανθεί στο 1,5 εκατομμύριο με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν στις 500.000 ευρώ, τα διπλάσια περίπου απ’ όσα έπαιρνε ο Λεάντρο Σαλίνο. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν ραντεβού και με τους υπόλοιπους των οποίων τα συμβόλαια λήγουν είτε για κουβέντα, είτε για αποχαιρετισμό.

ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Νταβίντ Φουστέρ, στη δεύτερη ο Καμπιάσο και ο Ερνάνι. Για τον Ισπανό υπάρχει πρόθεση επέκτασης όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, καθώς στην ομάδα θα πρέπει να συνεχίσουν και κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι, οι οποίοι αποτελούν και «σημεία αναφοράς» εντός κι εκτός γηπέδου. Με τον Εστέμπαν, ο οποίος θα σχολιάσει στην Ιταλία το «Κόπα Αμέρικα» το «αντίο» έχει ουσιαστικά δρομολογηθεί, ενώ ο Ερνάνι επιστρέφει στην Πόρτο όπου ανήκει.

Η λίστα του Λορένθο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τη λίστα του Μάρκο Σίλβα, στα χέρια των ανθρώπων της διοίκησης υπάρχει άλλη μία που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Χουάνχο Λορένθο. Είναι πιθανό, λοιπόν, να προκύψει και από εκεί κάτι ενδιαφέρον, με τον Ισπανό σκάουτερ να εστιάζει κυρίως στην πατρίδα του, αλλά και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, για νεαρούς, ταλαντούχος και εξελίξιμους παίκτες. Με άλλα λόγια ο Λορένθο ψάχνει για «λαβράκια» και εκτιμά ότι μπορεί να τα βρει…

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Σε ό,τι αφορά τον Τάσο Μπακασέτα, δεν ανήκει σε καμία από τις δύο λίστες. Ούτε του Μάρκο Σίλβα, ούτε του Χουάνχο Λορένθο. Το όνομά του μπήκε και ψηλά στο σημειωματάριο των Ερυθρολεύκων λόγω των φετινών του επιδόσεων στο πρωτάθλημα και της επιθυμίας των αρμοδίων να ασχολούνται με την ενίσχυση του ντόπιου στοιχείο.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός με τα 11 γκολ σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έκανε άλμα ως παίκτης του Πανιωνίου και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι διοικούντες του Ολυμπιακού κάθισαν στο τραπέζι με τους ομολόγους τους του Πανιωνίου και ουσιαστικά συμφώνησαν στο οικονομικό σκέλος. Ο Μάρκο Σίλβα από την πλευρά του άναψε «πράσινο» να πάει ο αριστεροπόδαρος παίκτης στην προετοιμασία της Αυστρίας για να τον τσεκάρει από κοντά και να αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στην ομάδα, ή θα τον αφήσει για ακόμη έναν χρόνο να «ψηθεί» στη Νέα Σμύρνη ή άλλου.

Τώρα αν ο ίδιος ο Μπακασέτας επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, επειδή θεωρεί ότι εκεί θα μπορέσει να παίξει πιο εύκολα και θα έχει περισσότερες ευκαιρίες με γεια του με χαρά του. Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας και κάνει στον προπονητή, θα παίζει. Τα παραδείγματα του Φορτούνη, αλλά και των Γιαννιώτα, Τζανδάρη που έπιασαν λιμάνι τα τελευταία δύο χρόνια είναι νωπά και πολύ χαρακτηριστικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη
ΑΕΚ ή εξωτερικό ο Μπακασέτας

News 24/7

24MEDIA NETWORK