Οι πωλήσεις, ο περσινός κορμός και οι μεταγραφές

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα δεδομένα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των "ερυθρολεύκων".

Οι πωλήσεις, ο περσινός κορμός και οι μεταγραφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Μιας προετοιμασίας διαφορετικής από τις προηγούμενες, καθώς θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ενώ σε περίπου ένα μήνα η ομάδα θα πέσει στη "μάχη" των προκριματικών για μια θέση στον ήλιο του Champions League.

Ας μετρηθούμε

Αν θελήσει κάποιος να κάνει μια καταμέτρηση του τι έχει συμβεί ως τώρα στον σχεδιασμό της ομάδας, θα διαπιστώσει ότι έχουν αποχωρήσει οι Καμπιάσο, Φουστέρ, Σαλίνο ως ελεύθεροι, ενώ ο Ερνάνι επέστρεψε στην Πόρτο όπου ανήκει μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του. Αντίθετα έχει αποκτηθεί ο Ντιόγκο Φιγκέιρας κι επανέρχονται στου Ρέντη οι Μανιάτης, Γιαννιώτας, Γούτας, μαζί με τον Μπέρτο, οι οποίοι πέρυσι έπαιξαν (και) με άλλες φανέλες.

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε (σ.σ. αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία κίνηση για τα άκρα) είναι πλέον σαφές ότι ο Μάρκο Σίλβα θα μπει στα προκριματικά με τον περσινό κορμό. Κατ’ επέκταση η πιθανή πρόκριση είναι εκείνη που θα καθορίσει και τις περαιτέρω εξελίξεις.

Δεν είναι υπερβολή ούτε εκτός πραγματικότητας να υποστηρίξει κανείς ότι οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το τι θα ακολουθήσει είναι οι πιθανές πωλήσεις και, φυσικά, η πιθανή πρόκριση στους ομίλους του UCL. Για όσους δεν το έχουν προσέξει, στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν περισσότεροι από 35 ποδοσφαιριστές.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ακόμη και στο υποθετικό σενάριο πως δεν θα γίνει καμία μεταγραφή από εδώ και πέρα (κάτι που αποκλείεται να συμβεί) ο Μάρκο Σίλβα θα πρέπει να διώξει και 7-8 παίκτες, προκειμένου να έχει στα χέρια τον σωστό αριθμό παικτών που θέλει για να δουλέψει στη διάρκεια της σεζόν.

Με άλλα λόγια, όσοι δεν το έχουν κατανοήσει κι έχουν αποκλειστικά τη σκέψη τους στο τι θα πάρει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να υπολογίσουν και τις πωλήσεις που θα πρέπει να προηγηθούν για να... ξεμπλοκάρει το σύστημα. Με λίγα λόγια, για να έρθει νέος τερματοφύλακας θα πρέπει να φέρει ο Ρομπέρτο πρόταση που θα καλύπτει τις απαιτήσεις.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Αρτούρ Μασουακού, ο οποίος μπορεί να είναι φευγάτος, αλλά ήδη ο Ολυμπιακός απέρριψε πρόταση από τη Ρόμα ύψους 7 εκατομμυρίων και επιμένει σταθερά στα 10. Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται και η αναζήτηση για στόπερ. Αν δεν φύγει ένας από τους Μποτία, Σιόβα, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αποκτηθεί άλλος κεντρικός αμυντικός, ιδιαίτερα με τα χρήματα που ακούγονται τελευταία από Ιβηρική μεριά.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις υπόλοιπες θέσεις. Αν για παράδειγμα έρθει η Φενέρ, όπως γράφουν οι Τούρκοι, και καταθέσει προτάσεις για Μιλιβόγεβιτς και Ντουρμάζ, ανάλογα με την απάντηση των "ερυθρολεύκων" θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τους επόμενους. Από ‘κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως πιθανή πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα επηρεάσει τις εξελίξεις προς το καλύτερο σχετικά με τα ποσά που θα δοθούν για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Αν ο Ολυμπιακός περάσει με επιτυχία τις συμπληγάδες του καλοκαιριού θα μπουν στο ταμείο 25-30 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία παρέχουν άνεση και ασφάλεια για ακόμη καλύτερες επιλογές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πάντως, υπάρχει αίσθηση πως θα υπάρξει μια προσθήκη στις πτέρυγες της επίθεσης, ανεξάρτητα με την προσθήκη του Γιαννιώτα, ο οποίος γυρίζει με φόρα για να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Κι αυτό επειδή ο Ντουρμάζ έχει υποχρεώσεις στο Euro και ο Σεμπά ενδέχεται να φέρει πρόταση για άλλες πολιτείες, προοπτική στην οποία κανείς στο Ρέντη δεν θα πεί "όχι". Ούτε ο Μάρκο Σίλβα που εισηγήθηκε την απόκτησή του, καθώς ο Βραζιλιάνος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μαζουακού έχει φύγει, αλλά δεν έχει πουληθεί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK