Όλο το παρασκήνιο με τον Φουστέρ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει πως φτάσαμε στην αποχώρηση του Νταβίντ Φουστέρ.

Όλο το παρασκήνιο με τον Φουστέρ

Τίτλοι τέλους έπεσαν πριν από μερικές ώρες στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι της ανάληψης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αρχηγός τα δύο τελευταία χρόνια, αποχαιρετά το μεγάλο λιμάνι μετά από έξι χρόνια παρουσίας και ισάριθμα πρωταθλήματα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 34χρονος Ισπανός –θερμή εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε όταν επέστρεψε στου Ρέντη για τη δεύτερη θητεία- βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου. Πέρυσι το είχε δεδομένο και ο ίδιος και πολλοί άλλοι πως θα αποτελέσει παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι στη φιέστα έβαλε τα κλάματα βλέποντας το τέλος με την ερυθρόλευκη φανέλα να πλησιάζει.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τελικά έμεινε, με απόφαση της διοίκησης Μαρινάκη, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε ακόμη αναλάβει καθήκοντα. Κάτι αντίστοιχο –να θυμίσω- είχε γίνει παλιότερα και με μια άλλη αγαπημένη παλιοσειρά, τον Αριέλ Ιμπαγάσα, του οποίου ο Μίτσελ είχε εισηγηθεί την... απόσυρση, αλλά ανανέωση για ακόμη ένα χρόνο –τιμής ένεκεν- με προεδρική απόφαση.

Αν στη διάρκεια του πρώτου γύρου της περιόδου μπαίναμε στη διαδικασία να συζητήσουμε αν ο Φουστέρ θα έμενε και του χρόνου στην ομάδα οι πιθανότητες ήταν... υπό του μηδενός. Ο Πορτογάλος κόουτς δεν τον είχε στις επιλογές του και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τον Γενάρη είχε συμμετοχή σε δύο ματς Κυπέλλου (βασικός) κι άλλα δύο πρωταθλήματος (αλλαγή).

Στη διάρκεια της σεζόν, ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ κατάφερε να αλλάξει γνώμη στον Μάρκο Σίλβα για έναν –ουσιαστικά- λόγο. Ήταν από εκείνους που, έπαιζε δεν έπαιζε, τα έδινε όλα στις προπονήσεις και αποτελούσε παράδειγμα για όλα την ομάδα. Ο κόουτς εκτίμησε σταδιακά αυτή τη συμπεριφορά κι άρχισε να τον βάζει όλο και περισσότερο στην αγωνιστική εξίσωση. Ο γεννημένος "μαχητής" Νταβίντ άρπαξε τις ευκαιρίες, έγινε πάλι απαραίτητος και βοήθησε την ομάδα σε σημαντικά παιχνίδια, όπως ήταν ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ή το 3-1 επί του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα.

ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Στο μεσοδιάστημα και σε κάποιες κουβέντες που έγιναν ανάμεσα σε προπονητή και παίκτη, ο Φουστέρ έμεινε με την εντύπωση ότι θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Κάτι αντίστοιχο εισέπραξε και από κουβέντες με ανθρώπους της ομάδας. Γι’ αυτό και περίμενε ότι θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο, γι’ αυτό και συνέχισε –μέχρι σήμερα- να νοικιάζει σπίτι στα Νότια Προάστια.

Για κάποιους η απώλεια του Κυπέλλου επηρέασε την τελική έκβαση της υπόθεσης. Μπορεί να είναι κι έτσι, ωστόσο, εκείνο που μετράει ακόμη περισσότερο είναι πως η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον κόουτς αποφάσισαν να ρίξουν το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Από τους τρεις γερόλυκους (Τσόρι, Καμπιάσο, Φουστέρ), λοιπόν, η τελική εισήγηση του Μάρκο Σίλβα ήταν να συνεχίσει ο ένας. Κι επειδή ο Εστέμπαν θα πατήσει σε λίγο καιρό τα 36, ο κλήρος έπεσε ανάμεσα στον Τσόρι και τον Νταβίντ.

ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΟΡΙ

Κι εδώ για κάποιους μέτρησε η τελευταία εικόνα. Ο Ντομίνγκες ήρθε ως αλλαγή από τον πάγκο, πέτυχε ένα προσωπικό γκολ, και θύμισε ότι είναι παίκτης για μεγάλα ματς. Αυτομάτως, κέρδισε τις τελευταίες εντυπώσεις που πολλές φορές καθορίζουν και τις εξελίξεις. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ωστόσο, το σκέφτηκαν και το ξανασκέφτηκαν για τον Φουστέρ. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

Τελικά, βλέποντας πως και η αγωνιστική παρουσία του ήταν η πιο φτωχή σε σύγκριση με τις προηγούμενες επέλεξαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Αργεντινού μπαλαντέρ που είχε υπογράψει από πέρυσι για 1+1 χρόνο, παρά του Νταβίντ, τον οποίο αποχαιρέτησαν χθες ευχαριστώντας τον για όσα έχει προσφέρει και με την υπόσχεση πως η πόρτα παραμένει ανοικτή για πιθανή συνεργασία στο μέλλον.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΕΡ

Όσο για τον ίδιο τον Φουστέρ, είναι σαφές ότι ήθελε να συνεχίσει και περίμενε πως αυτό θα συμβεί. Με αυτή την εικόνα είχε μείνει καιρό τώρα. Γι’ αυτό και τόσες μέρες περίμενε την τελική απόφαση του συλλόγου. Καιρό τώρα, έχει ξεκαθαρίσει πως η μοναδική ομάδα που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός.

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν ομάδες της Σούπερ Λίγκα που θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους παρά τα χρονάκια του. Από την άλλη, θεωρώ δεδομένο ότι ο πιστός στρατιώτης Νταβίντ θα κρατήσει την υπόσχεσή του, αλλά και τις γλυκές αναμνήσεις που δημιούργησε στον κόσμο της ομάδας με την ατελείωτη προσφορά του εδώ και μια εξαετία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος ο Φουστέρ από τον Ολυμπιακό
Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ο Φουστέρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK