Γιατί έφυγε ο Σίλβα, γιατί ήρθε ο Βίκτορ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το ξαφνικό διαζύγιο τουη Ολυμπιακού με τον Σίλβα αλλά τη λογική της πρόσληψης του Βίκτορ Σάντσεθ.

Γιατί έφυγε ο Σίλβα, γιατί ήρθε ο Βίκτορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ξαφνικής παραίτησης του Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό. Αυτό ισχύει για τους πολλούς. Εντός των τειχών, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν, αργά ή γρήγορα, αυτή την εξέλιξη. Και μόνο το γεγονός ότι ανακοινώθηκε άμεσα ο Βίκτορ Σάντσεθ, δείχνει ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου ήταν έτοιμοι για όλα.

Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση να αποδομήσουν τον Πορτογάλο τεχνικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τους προηγούμενους μήνες, όταν τα σενάρια για πιθανή συνεργασία του με την Πόρτο έδιναν κι έπαιρναν, φρόντισαν να μιλήσουν μαζί του και να αποσπάσουν το «ναι» όσο γινόταν πιο γρήγορα ενόψει μιας σεζόν με... συμπληγάδες (προκριματικάChampionsLeague).

ΤΙ ΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΙΛΒΑ

Ο Μάρκο Σίλβα κρίθηκε στη... σούμα της σεζόν επιτυχημένος, λόγω της εργατικότητάς του, του χαμηλού προφίλ, αλλά και των αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, καθώς και στην Ευρώπη. Μπορεί η εικόνα θάμπωσε από τους διαδοχικούς αποκλεισμούς στα ματς με Άρσεναλ και Άντερλεχτ, αλλά δεν μουτζουρώθηκε. Γι’ αυτό και ο 38χρονος κόουτς συνέχισε, παρότι υπήρχαν παράπονα και ενστάσεις κυρίως για κάποιες του επιλογές –μεταγραφικές και αγωνιστικές-, οι οποίες κορυφώθηκαν μετά την απώλεια του Κυπέλλου, έστω κι αν υπάρχει η δικαιολογία για την αγωνιστική απραξία ενός μήνα.

Τελικά φτάσαμε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό να έχει προχωρήσει σε μόλις μία μεταγραφή (εισήγηση Σίλβα), του Πορτογάλου Ντιόγο Φιγκέιρας. Η πλευρά Σίλβα υποστηρίζει ότι είχε δώσει λίστα με ονόματα ανά θέση καιρό τώρα, ενώ η άλλη πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι οι επιλογές του πρώην προπονητή ήταν ή αμφιβόλου ποιότητας ή πανάκριβες. Μεταξύ μας, στην Πλατεία Αλεξάνδρας βρέθηκα σε δίλημμα. Από τη μία ήθελαν να κάνουν τα χατίρια του Σίλβα, από την άλλη δεν ήθελαν άλλους... Σεμπά για τα επόμενα χρόνια.

Ο Μάρκο Σίλβα που είχε φτάσει στα άκρα τη σχέση του με τον πρόεδρο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας πέρυσι τέτοιο καιρό εκτίμησε πως άνθρωποι της ομάδας δεν τον εμπιστεύονταν όσο θα ήθελε και επέλεξε να παραιτηθεί την τρίτη μέρα της προετοιμασίας στο Λάνγκεφελντ της Αυστρίας. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, μία ημέρα μετά την ξαφνική λύση της συνεργασίας με τον αθλητικό διευθυντή Γρηγόρη Γεωργάτο, ενώ στην ΠΑΕ υποστηρίζουν πως δεν έδειχνε απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα κι εκείνοι ήθελαν έναν «ορκισμένο» κόουτς για να οδηγήσει την ομάδα στο στόχο της πρόκρισης.

ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Η ξαφνική επίσκεψη του Γιάννη Βρέντζου στην Αυστρία νωρίς σήμερα το πρωί έγινε για να επισημοποιηθούν όσα είχαν δρομολογηθεί. Ο σκεπτικός Σίλβα, ο οποίος αρνήθηκε να πει το παραμικρό ακόμη και στο αεροδρόμιο στην αναχώρηση της ομάδας για το Λάνγκεφελντ, επέλεξε να φύγει πριν το κλίμα στραβώσει ακόμη περισσότερο, ενώ η διοίκηση είχε φροντίσει να κρατήσει ζεστό τον Βίκτορ Σάντσεθ, πρώην βοηθό του Μίτσελ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ακουγόταν έντονα για τη Νότιγχαμ...

"ΣΠΡΩΧΝΕΙ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΒΙΚΤΟΡ

Είναι γεγονός ότι για τον Ισπανό κόουτς, ο οποίος πέρασε το αγροτικό του με επιτυχία στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ακούγονται πολλά καλά στου Ρέντη, αλλά κι ότι ο Μίτσελ έχασε το παιχνίδι από τη στιγμή που επέλεξε να τον απομακρύνει και να επιλέξει τον –άγευστο και άοσμο- Ράφα Αλκόρτα. Ο Βίκτορ πρόκειται να παρουσιαστεί στην ομάδα εντός της ημέρας, να πιάσει δουλειά και να «σπρώξει» τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Η σχέση του με τον αρχισκάουτερ της ομάδας Χουάνχο Λορένθο είναι πολύ καλή, σίγουρα καλύτερη απ’ ότι ήταν με τον Σίλβα, άρα κάποιες προσθήκες θα «ξεκλειδώσουν» πιο εύκολα...

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι καλύτερη για όλος. Ο Μάρκο Σίλβα θα τραβήξει το δρόμο του ως πρωταθλητής και με την προίκα μιας καλής πορείας στοChampionsLeague, ο Ολυμπιακός επέλεξε έναν – ταλαντούχο και πιο συμβατό με τις απαιτήσεις του συλλόγου αγωνιστικές και άλλες...- προπονητή και πάμε παρακάτω με τα πρώτα επίσημα παιχνίδια να πλησιάζουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παραιτήθηκε ο Σίλβα
Το προφίλ του Βίκτορ Σάντσεθ
Poll: Συμφωνείται με την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό;
Οταν ο "πράσινος" Βίκτορ "σκότωσε" τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK