Ποιοι χάρηκαν και ποιοι λυπήθηκαν με την αποχώρηση Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τις αντιδράσεις για την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό και μετρά ποιοι στενοχωρήθηκαν και ποιοι όχι.

Ποιοι χάρηκαν και ποιοι λυπήθηκαν με την αποχώρηση Σίλβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απανωτές ήταν οι εκπλήξεις στη διάρκεια της Πέμπτης (23/6) και για τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ξεκίνησαν με τον Μάρκο Σίλβα το πρωί και βρέθηκαν με τον Βίκτορ Σάντσεθ το βράδυ. Ανεξάρτητα με τους λόγους για τους οποίους επήλθε το διαζύγιο με τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος στην πατρίδα του μεταξύ όλων όσων εργάστηκαν στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι η αποχώρησή του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι λυπήθηκαν κι άλλοι χάρηκαν με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

Λίγες ώρες μετά από το διαζύγιο με τον 38χρονο κόουτς και την ανακοίνωση του Ισπανού διαδόχου του, Κώστας Φορτούνης, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Μανουέλ Ντα Κόστα φρόντισαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον Μάρκο Σίλβα μέσω των προσωπικών τους ιστοσελίδων. Ο "Φορτού" παρότι η σχέση του με τον Μάρκο Σίλβα πέρασε από διάφορα στάδια, αναγνώρισε ότι επί των ημερών του και με τη στήριξή του έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μέχρι την επόμενη. Λογικό ήταν, λοιπόν, να μη χαρεί με την αποχώρησή του, ανεξάρτητα με το ποιος ανέλαβε τα ηνία.

Ο Ντα Κόστα ήταν επιλογή του Σίλβα, όπως και οι Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε, αλλά και ο νεοφερμένος Ντιόγο Φιγκέιρας. Λογικό είναι όταν φεύγει ο προπονητής που σε εμπιστεύθηκε να νιώθεις άβολα, άσχετα αν για τον Φιγκέιρας, ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει καλή άποψη κι όπως ακούστηκε τον ήθελε και στη Ντεπορτίβο.

Και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παρότι δεν αγωνίστηκε πολύ πέρυσι λόγω τραυματισμού απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Μάρκο Σίλβα κι αν δεν έφευγε θα είχε πιθανότητες ακόμη και να εξελιχθεί σε βασική μονάδα για την επόμενη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον πιτσιρικά Σέρβο Σάσα Ζντιέλαρ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ... ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ

Από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρο ότι δεν λυπήθηκαν με την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα όλοι όσοι δεν κέρδισαν πέρυσι την εμπιστοσύνη του. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Γιάννηδες Μανιάτης και Γιαννιώτας που επί των ημερών του Πορτογάλου πήγαν δανεικοί στη διάρκεια του δεύτερου γύρου.

Το ίδιο ισχύει για τους Νίκο Μαρτίνες και Μπεν. Ο πρώτος έφυγε αμέσως μετά από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ ο δεύτερος μετακινήθηκε ως δανεικός στον Λεβαδειακό. Όσο για τον Πουλίδο μπορεί να έπαιξε σε κάποια παιχνίδια στη διάρκεια του β’ γύρου, μετά από την αποχώρηση του Φινμπόγκασον, αλλά στο πρώτο μισό της περιόδου ήταν συνεχώς εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βάλει ακόμη και τα κλάματα στου Ρέντη, παραμονές ενός αγώνα πρωταθλήματος.

Από ‘κει και πέρα, πιο άνετα νιώθει με τον Βίκτορ, ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος ήρθε με εισήγηση του Μίτσελ στον Ολυμπιακό πρόπερσι το καλοκαίρι, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι Έλληνες της ομάδας θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες από το νέο προπονητή σε σχέση με όσες πήραν από τον προηγούμενο.

Ένας άλλος παίκτης που δεν "τρελαινόταν" με τον Πορτογάλο κι αποτελούσε κοινό μυστικό ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες, για τον οποίο ο Μάρκο Σίλβα δεν εισηγήθηκε ανανέωση συμβολαίου. Ο Αργεντινός έμεινε λόγω διοίκησης και δη του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί παλιότερα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, όταν ο Μίτσελ είχε εισηγηθεί την αποχώρησή του...

Αν ο Βίκτορ ερχόταν νωρίτερα, πάντως, είναι πιθανό να έμεναν στην ομάδα ή ο Καμπιάσο ή ο Φουστέρ, ο οποίος είχε καλή συνεργασία με το νέο κόυτς και επί Μίτσελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο τρομερός διάλογος Βρέντζου-Σίλβα και οι... αϋπνίες του Πορτογάλου
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Η ρήξη με Σίλβα για Γιαννιώτα και οι "διαρροές"
Γιατί έφυγε ο Σίλβα, γιατί ήρθε ο Βίκτορ

News 24/7

24MEDIA NETWORK