Τα μεγάλα κέρδη και ο μεγάλος κίνδυνος!

Την ώρα που ο Θρύλος της Ελλάδας ισχυροποιεί τη θέση του ως Ολυμπιακός της Ευρώπης, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος κι ένα μεγάλο "αλλά". Απομένουν δέκα ημέρες μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και η ομάδα δεν έχει ούτε βασικό σέντερ φορ, αλλά ούτε και τον αναπληρωματικό του! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

Τα μεγάλα κέρδη και ο μεγάλος κίνδυνος!

Ο Ολυμπιακός μεγαλώνει κι αυτό δεν μπορεί πλέον να το αμφισβητήσει κανείς. Απ’ όποια πλευρά κι αν εξετάσει κανείς τα δεδομένα, θα διαπιστώσει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας αυξάνουν συνεχώς τον όγκο τους στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Έχουν μπει πλέον στο "κλειστό" κλαμπ των κορυφαίων της Ευρώπης. Μπορούν να συνομιλούν απευθείας με μεγαθήρια, να αποκτούν παίκτες από ομάδες επιπέδου Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ, να πουλάνε σε συλλόγους με το διαμέτρημα της Γιουβέντους (Μανωλάς;) και της Μπενφίκα, ενώ ξέρουν τον τρόπο να προσελκύσουν ονόματα όπως του Σαβιόλα (πέρυσι), αλλά και των Αμπιντάλ, Αφελάι (φέτος).

Ακόμη και η παρουσία της ομάδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν έγινε απλώς για τη συμμετοχή, ούτε για τη λεζάντα. Όπως φάνηκε σε τρία παιχνίδια με τη Μίλαν, τη Λίβερπουλ και τη Σίτι, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν και το υπόβαθρο, τη φανέλα, αλλά και την εμπειρία να κοιτάξουν στα μάτια αυτές τις ομάδες, ανεξάρτητα με το ποιοι παίκτες αγωνίζονται. Υπάρχει πέρα από ταυτότητα και διαβατήριο και… βίζα για κάθε προορισμό.

Το σκάουτινγκ

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός μηχανισμός σκάουτινγκ, λόγω της λαμπερής όσο και ουσιαστικής παρουσίας των Καρεμπέ, Ισά, Λορένθο, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να ανακαλύπτει παίκτες πλήρους μέλλοντος όπως ο Μαζουάκου και ο Ελαμπντελαουί, οι οποίοι μπορούν και να δώσουν πολλά πάνω στο χορτάρι, αλλά και να μοσχοπουληθούν μετά από μερικά χρόνια.

Τα μεγάλα κέρδη και ο μεγάλος κίνδυνος!

Την ίδια στιγμή, η παραγωγική διαδικασία ανάδειξης νέων Ελλήνων παικτών συνεχίζεται και τελειοποιείται στις λεπτομέρειες. Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν ο Φετφατζίδης που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Τζένοα, τον Γενάρη ο Μήτρογλου ανάγκασε τη Φούλαμ να τον πληρώσει 15 εκατομμύρια, ενώ τώρα έχει στηθεί δημοπρασία στα πόδια του Κώστα Μανωλά.

Την ώρα που ο Θρύλος της Ελλάδας ισχυροποιεί τη θέση του ως Ολυμπιακός της Ευρώπης, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος κι ένα μεγάλο "αλλά". Απομένουν δέκα ημέρες μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και η ομάδα δεν έχει ούτε βασικό σέντερ φορ, αλλά ούτε και τον αναπληρωματικό του!

Στο ρόστερ υπάρχει η εναλλακτική επιλογή που ακούει στο όνομα Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος υπό νορμάλ συνθήκες θα αποτελέσει φέτος την τρίτη επιλογή, καθώς και ο Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος, όμως, είναι δεύτερος στράικερ κι όχι φουνταριστός, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι ο Σεπτέμβρης θα τον βρει στον Πειραιά…

Ο Πουλίδο και η "Μασία"

Στη διάρκεια του καλοκαιρινού παζαριού πολλά μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός κατάφερε πολλά και με μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν βρήκε άκρη ακόμα σχετικά με τους κατόχους της φανέλας με το "νούμερο 9". Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι σοβαρή προσέγγιση το να κοιτάζει ο Ολυμπιακός παίκτες από τη Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να γεμίσει τον πάγκο σε περίπτωση νέων επεισοδίων στο σίριαλ Πουλίδο.

Τα μεγάλα κέρδη και ο μεγάλος κίνδυνος!
WWW.IMAGO7.ORG

Ο Μεξικανός είναι ποδοσφαιριστής επιπέδου Μουντιάλ, άσχετα αν δεν αγωνίστηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Στα 23 του χρόνια είναι σε τοπ επίπεδο, άρα δεν γίνεται να αντικατασταθεί ούτε για… πλάκα από κάποιο ταλαντούχο πιτσιρικά έστω κι αν φέρει τη "σφραγίδα" της "Μασία".

Από ‘κει και πέρα, κι επειδή στην Πλατεία Αλεξάνδρας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, έχουν ρίξει το βάρος στην περίπτωση επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου. Μπορεί ο "πιστολέρο" να μην είναι ο καλύτερος απ’ όσους έχουν εξεταστεί και συζητηθεί ως τώρα, αλλά στην παρούσα φάση αποτελεί ιδανική επιλογή επειδή έχει ένα μοναδικό ατού. Δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Γυρίζει, μπαίνει, παίζει, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο που –ανεξαρτήτως ονόματος- θα θέλει τον χρόνο του. Είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα του Νέλσον Βαλντές, ο οποίος παρά την αξία και την εμπειρία του, ήρθε κι έφυγε, χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις.

"Κλωτσάει" η Φούλαμ

Βέβαια, η Φούλαμ προτιμά να δώσει τον Μήτρογλου σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του… πλανήτη παρά στον Ολυμπιακό, για ευνόητους λόγους, άρα κι αυτή η διαδρομή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει…

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να μετρήσουμε και μία ακόμη παράμετρο. Παρότι ο βασικός κορμός του Ολυμπιακού δεν μετακινήθηκε και μάλλον δεν θα μετακινηθεί ως το τέλος του μήνα (σ.σ. πλην του Μανωλά, υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης για Χολέμπας και Σαβιόλα), η νέα ενδεκάδα θα είναι αλλαγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα μεγάλα κέρδη και ο μεγάλος κίνδυνος!
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με όσα φαίνονται ως τώρα, ένα πιθανό σχήμα θα αποτελείται από τους Ρομπέρτο-Ελαμπντελαουί, Αβραάμ ή Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου- Σάμαρη ή Μανιάτη, Κασάμι, Τσόρι- Ντοσεβί, Αφελάι, νέος σέντερ φορ. Με άλλα λόγια, ελάχιστοι από τους περσινούς βασικούς έχουν εξασφαλίσει θέση στην ενδεκάδα της επόμενης σεζόν, άρα ο σέντερ φορ θα είναι ευχής έργο να γνωρίσει καλά τα παλιά λημέρια…

Συμπέρασμα; Η ολοκλήρωση του παζλ με την απόκτηση δύο κεντρικών επιθετικών θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για όλο το οικοδόμημα, έστω κι αν τα θεμέλια είναι πιο στέρεα από κάθε άλλη φορά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK