Τα μηνύματα του Σίλβα και ο φευγάτος Ερνάνι

O Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα για την αποστολή της πρεμιέρας του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς και την προοπτική της απόκτησης του Ερνάνι της Πόρτο.

Τα μηνύματα του Σίλβα και ο φευγάτος Ερνάνι

Όπως αναμενόταν οι επιλογές του Μάρκο Σίλβα για τη 18άδα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Δεν μας έκαναν σοφότερους, ωστόσο, πιστοποίησαν τα "θέλω" και τα "δεν θέλω" του Πορτογάλου τεχνικού. Και εξηγούμαι…

Μπορεί ο Κασάμι να έλεγε πρόσφατα μιλώντας με ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι "θέλω να μείνω και να παλέψω", εντούτοις ο κόουτς της ομάδας με την απόφασή του να τον κόψει από την "αποστολή", του έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν τον υπολογίζει και τον "αναγκάζει" να ξανασκεφτεί μήπως είναι καλύτερα να φέρει πρόταση έστω και την ύστατη ώρα των μεταγραφών

Ο διεθνής Ελβετός διάλεξε το νούμερο 11 για την επόμενη σεζόν, ωστόσο, δεν θα το φορέσει πολύ, ενώ και το να ισχυριστεί κανείς ότι δεν θα το φορέσει καθόλου, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ο Σίλβα επέλεξε για την αποστολή τους Μπουχαλάκη και Καμπιάσο, παρότι ο πρώτος είναι ταλαντούχος αλλά άπειρος, ενώ ο δεύτερος ακόμη ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Παράλληλα, ο 38χρονος κόουτς έδειξε ότι εμπιστεύεται περισσότερο ή θεωρεί πιο έτοιμο τον Χάρα από τον Πουλίδο για την κορυφή της επίθεσης, ενώ είναι διατεθειμένος να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον Μαζουακού, μπας και συνέλθει, βάλει κάτω το κεφάλι και δουλέψει μέχρι να έρθει η πρόταση που περιμένει από ομάδα του εξωτερικού… Μέχρι τότε ο νεαρός Γάλλος οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και επαγγελματίας.

Η μάχη της... αριστεράς

Για τις θέσεις των στόπερ, ο κόουτς στήριξε απευθείας τον Ντα Κόστα, ο οποίος αποτελεί προσωπική του επιλογή και μπορεί να τον δούμε ακόμη και βασικό, αλλά και τον πιτσιρικά Βούρο, ο οποίος πέρασε με επιτυχία όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε στη διάρκεια της προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να προτιμηθεί από τον Αυλωνίτη, την ώρα που ο Γούτας αναρρώνει και ο Μποτία είναι τιμωρημένος από πέρυσι λόγω της κόκκινης που είδε την τελευταία αγωνιστική.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η τελική επιλογή του προπονητή, στη "μάχη" για την αριστερή πλευρά της ενδεκάδας. Θα εμπιστευθεί τον Ντουρμάζ του οποίου η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι και ήταν βασικός στα περισσότερα φιλικά ή θα προτιμήσει ένα δικό του παιδί, τον Σεμπά, παρότι έχει ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του με την υπόλοιπη ομάδα. Εκτιμώ ότι ο Τζίμι έχει πιο πολλές πιθανότητες για το αρχικό σχήμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ενώ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ θα αποτελέσει μία από τις αλλαγές στη διάρκεια του ματς.

Από ‘κει και πέρα, για την ενδεκάδα σίγουροι θεωρούνται οι Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο, Φορτούνης, Φινμπόγκασον, ενώ ένα ακόμη ερωτηματικό υπάρχει για το αριστερό άκρο της άμυνας ανάμεσα σε Μαζουακού και Σαλίνο.

Ο αποκλεισμός του Ερνάνι

Στο μεταξύ, ο Ερνάνι, ο οποίος αποτελεί μεγάλο πόθο του Σίλβα για τη μεσοεπιθετική γραμμή, αποκλείστηκε από τη 19άδα της Πόρτο για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μαρίτιμο. Επίσης, ακούγεται έντονα ότι οι "δράκοι" κυνηγούν έναν ακόμη εξτρέμ, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στη μεσοεπιθετική γραμμή, κάτι που σημαίνει ότι ο 23χρονος Πορτογάλος θα μείνει οριστικά εκτός πλάνων, άρα μπορεί να τεθεί εκ νέου ζήτημα παραχώρησής του μέχρι το τέλος του μήνα. Ο Ολυμπιακός τον θέλει και είναι πολύ πιθανό να του ανοίξει την πόρτα αρκεί η Πόρτο να δεχθεί την πρόταση με συγκεκριμένη οψιόν αγοράς, η οποία –λέγεται πως- είναι ακόμη στο τραπέζι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Σεμπά θεωρείται από τον Σίλβα ικανός να αγωνιστεί και στην επίθεση, άρα δεν αποκλείεται να χωρέσει τελικά στο ρόστερ και ο Ερνάνι. Τέλος, ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν έχει σταματήσει να θεωρεί απαραίτητο έναν ακόμη στράικερ, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο που μόλις αναφέραμε, να "στείλει" εκεί τον νεοαποκτηθέντα από την Εστορίλ, Σεμπά, αρκεί να εντάξει στο ρόστερ και τον φαντεζί Ερνάνι…

Διαβάστε ακόμα:

Με Σεμπά και Ντα Κόστα στην αποστολή

News 24/7

24MEDIA NETWORK