Τι περιμένω να δω απόψε στο Ισραήλ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος περιμένει καλύτερο Ολυμπιακό στο Ισραήλ για τρεις λόγους.

Τι περιμένω να δω απόψε στο Ισραήλ
Βίκτορ-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το στίγμα για την αποψινή προσπάθεια του Ολυμπιακού έδωσε με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος μέσος έβγαλε ηγετικό χαρακτήρα στις κουβέντες που είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. "Δεν ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε για τον καιρό", "αποδέχομαι τον τίτλο του φαβορί που μας αποδίδουν οι αντίπαλοί μας", "είμαστε καλύτεροι, αλλά πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο"...

Αν αθροίσει κανείς τις ατάκες του "Μίλι", θα βγάλει ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Ο διεθνής χαφ και οι συμπαίκτες του δεν δείχνουν να φοβούνται ούτε τη δυναμικότητα των Ισραηλινών ούτε τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία που θα επηρεάσει τις προσπάθειές τους.

Εκείνο που τους προβληματίζει και απορρέει από το πρώτο παιχνίδι δεν είναι πώς θα παίξει η ομάδα του Μπαράκ Μπαχάρ, αλλά το πώς θα εμφανιστούν οι ίδιοι στο γήπεδο. Θα μπορέσουν οι "ερυθρόλευκοι" να παίξουν απόψε ως Ολυμπιακός ή θα παρουσιάσουν ανάλογα προβληματική εικόνα με το πρώτο ματς;

ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Προσωπική αίσθηση είναι ότι η ομάδα του Βίκτορ θα παρουσιαστεί σε λίγες ώρες καλύτερη σε σχέση με την παρθενική εμφάνιση της σεζόν. Τρεις λόγοι με οδηγούν σε αυτό το πρόωρο συμπέρασμα. Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν αδιάφοροι στο πρώτο ματς. Προσπάθησαν πολύ, έτρεξαν πολύ, αλλά τους βγήκαν ελάχιστα απ’ όσα είχαν σχεδιάσει.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι τα πόδια των περισσότερων ήταν βαριά, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί ξανά απόψε, μιας και ο Βίκτορ πήρε το μάθημά του. Χαλάρωσε τον ρυθμό των προπονήσεων και σίγουρα θα παρουσιάσει μια πιο φρέσκια ομάδα, άσχετα αν θα βρίσκονται σε αυτήν και οι 35άρηδες Καμπιάσο και Τσόρι.

Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα βρίσκονται, όπως έχουμε αναλύσει και τις προηγούμενες μέρες, περισσότεροι καλοί χειριστές της μπάλας, άρα θα είναι πιο εύκολος ο έλεγχος του ρυθμού, ενώ είναι αυξημένες οι πιθανότητες να βγουν και κάποιες ατομικές ενέργειες, είτε από τον Τσόρι είτε από τον Φορτούνη είτε από τον Ιντέγε.

Όλα τα παραπάνω, με κάνουν να πιστεύω ότι, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, δεν θα γίνουν και τόσα αβίαστα ατομικά λάθη. Στο πρώτο ματς αυτό συνέβη λόγω συνολικής ανετοιμότητας, έλλειψης ομοιογένειας, αλλά και συγκέντρωσης. Απόψε, δεν γίνεται σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, παίκτες έμπειροι στο σύνολό τους να μην είναι συγκεντρωμένοι και περισσότερο σοβαροί.

Με άλλα λόγια, η εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο-καμίνι της Χαποέλ Μπερ Σεβά θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αισθητά καλύτερη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Κι αν οι πρωταθλητές Ελλάδας καταφέρουν να παρουσιαστούν ένα 20%-30% καλύτεροι ως σύνολο σε σχέση με το τι έδειξαν στο Φάληρο, θα αυξήσουν σημαντικά και τις πιθανότητες πρόκρισης, απέναντι σε μια καλή και σωστά οργανωμένη ομάδα, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες.

ΣΕΜΠΑ ΑΝΤΙ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Για τα ρίσκα που έχει πάρει ο Βίκτορ βάζοντας όλα τα "βαριά όπλα" στο αρχικό σχήμα, μιλήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες. Το να έχεις στην ενδεκάδα παίκτες που κάνουν πολλά με τη μπάλα στα πόδια, αλλά από λίγα έως ελάχιστα χωρίς αυτήν, δεν είναι ό,τι πιο συμβατό με τις απαιτήσεις ενός κρίσιμου αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτά τα ματς συνήθως τα παίρνουν οι καλές άμυνες, όχι οι καλές επιθέσεις.

Γι' αυτό και θεωρώ πως είναι σωστή η απόφαση του Ισπανού κόουτς, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες του ρεπορτάζ, να ρίξει στη μάχη και τον φιλότιμο Σεμπά αντί του Μπουχαλάκη, ώστε να ενισχύσει τις γρήγορες επιστροφές μετά από την απώλεια της μπάλας και να περιορίσει τις πιθανότητες των γηπεδούχων να βγουν γρήγορα στην κόντρα...

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει απόψε, αρκεί να εφαρμόσει σωστά πέντε βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Όσο πιο πολλοί παίξουν όλοι για την ομάδα, τόσο το καλύτερο. Η Χαποέλ Μπερ Σεβά δεν είναι μεγαθήριο. Εξακολουθεί να φοβάται τους "ερυθρόλευκους", παρά τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα. Στο χέρι των παικτών του Βίκτορ είναι να αποδείξει στους Ισραηλινούς ότι καλά κάνουν και τους φοβούνται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Ο Ολυμπιακός της αμφιβολίας μπροστά στο μεγάλο "πρέπει"
Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ
Βίκτορ: "Στο μυαλό μας μόνο η πρόκριση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK