Τι ψάχνει ο Μίτσελ στο χειμερινό παζάρι

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα "θέλω" του Μίτσελ. Ενας φορ, ένας εξτρέμ και ένας κεντρικός αμυντικός οι προτεραιότητες του Ισπανού τεχνικού για την ενίσχυση του Ολυμπιακού. Ο Κάμπελ, ο Νιανγκ, ο Βάις και άλλοι υποψήφιοι.

Τι ψάχνει ο Μίτσελ στο χειμερινό παζάρι

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προπονητής ή… πρόεδρος για να σκεφτεί, σύμφωνα πάντα με τη λογική του ποδοσφαίρου, τι μπορεί να θέλει ο Μίτσελ από τη διοίκηση του Ολυμπιακού στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως βασικές προτεραιότητες την ενίσχυση της επίθεσης και του κέντρου της άμυνας. Για τη γραμμή κρούσης, μάλιστα, ακούγεται έντονα και δεν είναι εκτός λογικής πως μπορεί να γίνει κίνηση για δύο ποδοσφαιριστές. Έναν σέντερ φορ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Μήτρογλου, μαζί με τον Μπενίτες και τον Διαμαντάκο κι ένας εξτρέμ τύπου Κάμπελ ή ο ίδιος ο Τζόελ, αν βρεθεί άκρη με τον ίδιο και την Άρσεναλ, καθώς καραδοκούν κι άλλοι μνηστήρες με γεμάτο πορτοφόλι.

Από την άλλη πλευρά, το μετέωρο βήμα του Αμπιντάλ, αλλά και οι αρρυθμίες που έχει παρουσιάσει σε αρκετά παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν το κέντρο άμυνας των πρωταθλητών οδηγεί στην απόκτηση ενός ακόμη στόπερ ανεξάρτητα από την επιστροφή του –πολύ άτυχου εδώ και περίπου ένα χρόνο- Δημήτρη Σιόβα.

Το μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, δεν αφορά τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση οι Ολυμπιακός, αλλά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι εκλεκτοί. Κι εδώ ο Μίτσελ έχει ξεκάθαρη άποψη.

Οι προϋποθέσεις

Κατ’ αρχήν, ο Ισπανός τεχνικός θέλει ποδοσφαιριστές έτοιμους για την ενδεκάδα. Να έρθουν σήμερα και να παίξουν αύριο. Τον Γενάρη, εξάλλου, δεν υπάρχει περίοδος προετοιμασίας, οπότε οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να προέρχονται από αγωνιστική δράση και να έχουν την ανάλογη ποιότητα, προκειμένου να προσαρμοστούν ταχύρρυθμα και να προσφέρουν άμεσα. Ένα το κρατούμενο.

Το κοινό γνώρισμα που θέλει η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού να έχουν όλοι οι νεοφερμένοι είναι η ταχύτητα. Ο Μίτσελ ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι ο φετινός κορμός της ομάδας του είναι «βαρύς», τουλάχιστον στο σκέλος του άξονα, οπότε θέλει να γεμίσει την ενδεκάδα με όσο γίνεται πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές.

Το τρίτο ζητούμενο αφορά τη δραστηριότητά τους ως τώρα, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για παίκτες, οι οποίοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του συλλόγου. Ανάλογα δηλαδή με το αν η ομάδα θα συνεχίσει στο Champions League ή στο Europa θα πρέπει οι νέες αφίξεις να έχουν δικαίωμα να δηλωθούν στις αλλαγές που θα υπάρξουν στη λίστα της UEFA.

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός δεν έχει κενή θέση στον πίνακα των ξένων, οπότε ή θα πρέπει να αποκτηθούν κοινοτικοί ή να αποχωρήσει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες αλλοδαπούς, προκειμένου να αντικατασταθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση ο κλήρος θα πέσει πιθανότατα στον Αρμένιο Γκαζαριάν, αρκεί να βρεθεί φόρμουλα και με τον ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος όπως λέγαμε και πριν από μερικές ημέρες έχει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην ατζέντα του. Τέτοιες είναι ο Γάλλος φορ Νιάνγκ της Μίλαν, αλλά και ο παλιός μας γνώριμος Βλάντιμιρ Βάις…

Από ‘κει και πέρα, η πιθανή απόκτηση του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια με την Τίγκρες μάλλον δεν θα αλλάξει το πλάνο που προαναφέραμε. Ο Μεξικανός φορ έχει μείνει εκτός δράσης από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, άρα πολύ δύσκολα θα προλάβει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πάρει φανέλα βασικού μέχρι το φινάλε της σεζόν. Αν τελικά αποκτηθεί, περισσότερο θα υπολογίζεται για του χρόνου παρά για τη φετινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας απλά θα κοιτάξει να επανέλθει σε νορμάλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, τα ονόματα των εκλεκτών θα ξεκαθαρίσουν μετά από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στον όμιλο του Champions League, ωστόσο, η σχετική προεργασία έχει αρχίσει και γεμίζουν οι σχετικές λίστες από τις οποίες θα διαλέξει ο Μίτσελ ανάλογα με τα χρήματα που θα αποφασίσει να ξοδέψει η διοίκηση.

Παράλληλα, κι αυτό έχει σημασία, πρόθεση των διοικούντων είναι να μην αποχωρήσει κάποια από τις βασικές μονάδες της ομάδας μεσούσης της περιόδου, μετά από τις πολλές αλλαγές που υπήρξαν πέρυσι το καλοκαίρι. Είναι κι αυτός ένας λόγος, ίσως ο σημαντικότερος, που ακόμη ο Ολυμπιακός ψάχνει τη νέα του ταυτότητα και ο Μίτσελ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε ένα μόνιμο σχήμα ενδεκάδας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Αμπιντάλ γυρίζει στην Μπαρτσελόνα

Εγκωμιαστικά σχόλια των Ισπανών για τον Ρομπέρτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK