Το νέο στοίχημα του Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την είδηση της ημέρας, τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr και αναλύει τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το νέο στοίχημα του Σίλβα
INTIME SPORTS

Όταν η περσινή σεζόν έφτασε στο τέλος της και ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα, ένα από τα σημαντικότερα σημεία προβληματισμού των αρμοδίων της ΠΑΕ ήταν οι εμφανίσεις της ομάδας στα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος, αυτά που όλοι μας γνωρίζουμε ως ντέρμπι με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Κατά γενική ομολογία στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια και όχι μόνο στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Η ομάδα δεν είχε τον απαιτούμενο τσαμπουκά σε αυτά τα παιχνίδια που η μπάλα καίει, που οι παίκτες όπως κι αν λέγονται πρέπει να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, που πολλές φορές κρίνονται στη θέληση κι όχι στην ποιότητα, ή το τακτικό πλάνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού στο Φάληρο σε ματς της… μιάμιση ευκαιρίας (σ.σ. κεφαλιά του Αυλωνίτη), ενώ ηττήθηκαν με 2-1 στη Λεωφόρο και με το γκολ του Τσόρι μάλιστα να επιτυγχάνεται στις καθυστερήσεις. Επίσης, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΠΑΟΚ ούτε στην Τούμπα έστω κι αν πήραν με σχετική άνεση τη λευκή ισοπαλία, ενώ επέτρεψαν στον "Δικέφαλο του Βορρά" να δραπετεύσει με το "διπλό" από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (1-2).

Τα ντέρμπι και ο ρόλος του Γεωργάτου

Πολύ πριν, λοιπόν, η διοίκηση επιλέξει το όνομα του νέου προπονητή και καταλήξει στον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ως τώρα με σεμνότητα και μεθοδικότητα ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες, έγινε μεγάλη συζήτηση γι’ αυτά ακριβώς τα "μεγάλα" ματς, όπως αυτό της Τούμπας την Κυριακή (4/10).

Εκείνο που άπαντες κατέληξαν είναι ότι σε αυτό το σκέλος θα πρέπει να ενταθεί η δουλειά απ’ όλους, προκειμένου κυρίως οι ξένοι παίκτες, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία, να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά τα ματς δεν είναι όπως όλα τ’ άλλα, έστω κι αν, όπως και στα υπόλοιπα, η νίκη μεταφράζεται σε τρεις βαθμούς.

Αυτός ήταν κι ένας από τους -επιμέρους έστω- λόγους που αποφασίστηκε να αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο μέσα στην ομάδα ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος -αν μη τι άλλο- ήταν από τους πλέον μπαρουτοκαπνισμένους σε αυτή τη διαδικασία και ξέρει πώς να μιλήσει, αλλά και πώς να "φτιάξει" τους νεότερους για να παίξουν όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό και απαιτεί ο κόσμος του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, έστω κι αν πολλοί δεν το γνωρίζουν ότι ο "Γκέο" ως αθλητικός διευθυντής πλέον, όχι απλά κάθεται μόνιμα στον πάγκο της ομάδας, αλλά έχει και σημαντική δουλειά στη διάρκεια των αγώνων. Ποια είναι αυτή; Δεν επιτρέπει σε κανέναν να χαλαρώσει την ώρα της "μάχης". Δεν μπαίνει σε κομμάτια τακτικής, καθώς αυτή είναι δουλειά του κόουτς και των συνεργατών του, αλλά φροντίζει με τις φωνές, τις νουθεσίες, τις παροτρύνσεις και τα λόγια του, να κρατά τους παίκτες σε εγρήγορση. Κι αυτό είναι κάτι που όχι απλά το αποδέχεται, αλλά το επιζητά ο Μάρκο Σίλβα!

Το νέο στοίχημα του Σίλβα
INTIME SPORTS

Ο κόουτς ξέρει ότι ο Γρηγόρης, με τον οποίο έχουν άριστη συνεργασία, ως πρώην παίκτης θα μιλήσει στην ίδια γλώσσα με τους παίκτες, θα τους τονώσει, θα τους στηρίξει κι αν χρειαστεί θα τους… τσιτώσει! Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι τα περισσότερα ως τώρα από το στόμα του Γεωργάτου τα έχει ακούσει ο παίκτης-αποκάλυψη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, Κώστας Φορτούνης!

Από 'κει και πέρα, η διοίκηση φρόντισε να δώσει επιπλέον κίνητρα στην ομάδα, καθώς προβλέπεται πλέον ως νέα προσθήκη στον εσωτερικό κανονισμό, έξτρα πριμ για νικηφόρα αποτελέσματα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ακόμη και με αυτό τον τρόπο, άπαντες καταλαβαίνουν πλέον τι σημασία έχει για τον Ολυμπιακό να στέκεται στο ύψος του και να νικά ακόμη και στις πιο δύσκολες έδρες, ακόμη και σε ατμόσφαιρα… κόλαση, όπως αυτή που πρόκειται να επικρατήσει το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

H αλήθεια για τη συνεργασία με τον Stoiximan.gr

Παράλληλα δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, Ο Ολυμπιακός θα έχει για πρώτη φορά στη φανέλα του και τη χορηγία της στοιχηματικής εταιρείας Stoiximan.gr, χωρίς να διακόπτει, φυσικά, τη συμφωνία του με τη UNICEF. Κι επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται πως ο Stoiximan.gr δεν προχώρησε τη συμφωνία του με τη Superleague, αλλά επέλεξε τον Ολυμπιακό, η αλήθεια είναι η ακόλουθη.

Η εταιρεία Stoiximan είχε καταθέσει μια πρόταση για τη χορηγία της Superleague, μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος της τελευταίας, η οποία δεν απαντήθηκε επίσημα μέχρι τη λήξη ισχύος της προσφοράς που είχε θέσει η εταιρεία. Η απόφαση του ΔΣ της Superleague για μη αποδοχή της προσφοράς του Stoiximan, λοιπόν, ελήφθη ενώ η εταιρεία είχε ήδη αποσύρει την προσφορά της και προχώρησε σε συμφωνία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Γιατί; Επειδή η χορηγία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αξιολογηθεί με βάση την εμπορική αξία της ίδιας της χορηγίας και το στρατηγικό πλάνο χορηγιών του Stoiximan. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει καμία σύνδεση και καμία αναλογία (σε επίπεδο προσφερόμενου ποσού χορηγίας) μεταξύ των δύο προτάσεων. Για τη Super League είχε προσδιορίσει την αξία της επένδυσής της, στο προσφερόμενο ποσό.

Το νέο στοίχημα του Σίλβα

Όπως ήταν λογικό και για πολλούς αναμενόμενο, η εταιρεία Stoiximan αξιολόγησε τις χορηγικές ευκαιρίες με βάση την εμπορική αξία της ίδιας της χορηγίας και το στρατηγικό πλάνο χορηγιών της. Η προσφορά της για τη Super League προηγήθηκε χρονικά της συζήτησης για τη χορηγία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. O Stoiximan κινήθηκε γρήγορα και με ευελιξία, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες του περιβάλλοντός του, κάτι που τον έχει φέρει στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που η SL είχε αποδεχτεί την προσφορά του Stoiximan, θα αποτελούσε χορηγό του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση η στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας.

Ήταν φυσιολογικό, λοιπόν, για τον Stoiximan, από τη στιγμή που στο στρατηγικό του πλάνο εντάσσεται και η είσοδός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η χορηγική στήριξη των σημαντικότερων ομάδων σε κάθε άθλημα, να επιδιώξει τη χορηγία στην φανέλα με την υψηλότερη εμπορική αξία στην Ελλάδα. Συνεπώς η απόφαση έχει καθαρά στρατηγικά κριτήρια και δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με διαφορές μεταξύ παραγόντων, όπως μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό.

Χρειάζεται και εμπειρία στην Τούμπα

Κλείνοντας την παρένθεση που ξεκαθαρίζει πολλά σχετικά με την πολύ σημαντική είδηση της ημέρας και επιστρέφοντας στο κρίσιμο παιχνίδι που έρχεται, ο Μάρκο Σίλβα έχει επενδύσει πολύ όχι μόνο στο αγωνιστικό πλάνο, αλλά και στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του. Κι επειδή γνωρίζει καλά ότι σε ματς όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη χρειάζεται και εμπειρία, αλλά και μάτι να γυαλίζει, γι’ αυτό και ετοιμάζει για την αποστολή που αναχωρεί το μεσημέρι του Σαββάτου τον Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ περιμένει έως την τελευταία στιγμή τον πολύ δυναμικό και μαχητικό, Μπράουν Ιντέγε.

Στου Ρέντη εκτιμούν πως λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που είχαν μεσοβδόμαδα οι δύο μονομάχοι, είναι λογικό να παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και η δεδομένη κούραση, καθώς και η διαχείριση των εναλλακτικών όπλων που θα έχει ο κάθε προπονητής στη φαρέτρα του. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις αρχικές επιλογές της ενδεκάδας, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της "μάχης" και η συνεισφορά εκείνων που θα έρθουν από τον πάγκο. Κι εδώ ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζει εκπλήξεις όπως έκανε και στο "Emirates". Περισσότερα και με λεπτομέρειες θα πούμε και στη διάρκεια του Σαββάτου, μόλις γίνει γνωστή και η αποστολή.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία Θρύλος: Με Stoiximan στη φανέλα ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK