Το πλάνο και τα ερωτηματικά για τον τελικό

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος μπαίνει στο μυαλό του Μάρκο Σίλβα και αναλύει τα τα σχέδια του Πορτογάλου τεχνικού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

Το πλάνο και τα ερωτηματικά για τον τελικό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Ένα μεγάλο ματς που θα γίνει μπροστά σε άδειες ή σχεδόν άδειες εξέδρες επειδή έτσι επέλεξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο καθένας μπορεί αν αντιληφθεί με τι διάθεση θα μπουν στο τερέν του ΟΑΚΑ οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ωστόσο, ο Μάρκο Σίλβα καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που θα ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη επιτυχία στις απαιτήσεις.

Είναι γεγονός ότι από εκεί που ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού είχε επιλέξει τις προηγούμενες ημέρες μια ενδεκάδα που παρέπεμπε πολύ σε εκείνη του επεισοδιακού 1-2 της Τούμπας, τελευταία κάνει δεύτερες σκέψεις και προβληματίζεται για αρκετές θέσεις…

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως παρά τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, ο προπονητής δεν έχει καταλήξει ακόμη στο ποιος θα υπερασπιστεί τα «κόκκινα» δοκάρια. Ναι μεν η αρχική πρόθεση ήταν να αγωνιστεί ο Στέφανος Καπίνο σε όλα τα ματς της διοργάνωσης, αλλά ας μην το δέσουμε και κόμπο. Στην –άτυπη- ενδεκάδα του επαναληπτικού που δεν έγινε ποτέ με τον ΠΑΟΚ, δηλώθηκε ως βασικός ο Ρομπέρτο και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και στον τελικό, λόγω και της μεγάλης εμφάνισης που είχε πραγματοποιήσει ο Ισπανός, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος.

Από ‘κει και πέρα, το πρώτο δίλημμα αφορά το κέντρο της άμυνας. Μεταξύ τριών υποψηφίων, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον κόουτς να εμπιστεύεται τους Μποτία, Ντα Κόστα και να αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Σιόβα. Για τα δύο άκρα, ωστόσο, δεν υπάρχει ερωτηματικό με τους Ομάρ και Μαζουακού να διατηρούν το προβάδισμα.

Στον άξονα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς επιστρέφει μετά από διάστημα ενός μήνα, καθώς, λόγω τιμωρίας, δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Τη θέση δίπλα του, ωστόσο, διεκδικούν επί ίσοις όροις ο Εστέμπαν Καμπιάσο και ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο πρώτος έκανε σπουδαίο παιχνίδι και σκόραρε (με κεφαλιά) στην έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ ο δεύτερος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού. Εδώ ο Αργεντινός εξακολουθεί να έχει ισχνό προβάδισμα παρότι προέρχεται από τραυματισμό και είχε μείνει πίσω το τελευταίο διάστημα.

Δύο παίκτες και τέσσερις θέσεις

Ερωτηματικά, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη και για τα δύο άκρα της επίθεσης. Στη δεξιά πτέρυγα ο Νταβίντ Φουστέρ φαινόταν ακλόνητος, ωστόσο, τη θέση του πλέον διεκδικεί ο Φελίπε Πάρντο. Το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα ο Ισπανός, ο οποίος είναι πιο έμπειρος κι έχει καλύτερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα κι ο Κολομβιανός να έρθει από τον πάγκο, μιας και ουκ ολίγες φορές κάπως έτσι έχει αλλάξει τα δεδομένα σημαντικών αγώνων.

Για το αριστερό «φτερό» τρέχουν με σχεδόν ίδιες πιθανότητες ο Πορτογάλος Ερνάνι και ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ο πρώτος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, έχει βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του το τελευταίο τρίμηνο και κέρδισε θέση βασικού. Ο Σουηδός διεθνής ήταν βασική επιλογή στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί ο δανεικός από την Πόρτο ακραίος στην ενδεκάδα.

Για τις άλλες δύο θέσεις οι κάτοχοι έχουν κλειδώσει εδώ και καιρό. ΟMVP Κώστας Φορτούνης θα είναι ο μαέστρος και ο Μπράουν Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης. Το ευχάριστο για τον Μάρκο Σίλβα είναι ότι εκτός απροόπτου θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, μιας και ο Τσόρι Ντομίνγκες μπήκε πλέον στον εντατικό ρυθμό των προπονήσεων.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το ποιοι από τους «σταρ» του πρωταθλητή Ελλάδας θα δουν το μεγάλο ματς της 7Μαΐου από την εξέδρα, καθώς στο Κύπελλο υπάρχει και ο περιορισμός της παρουσίας δύο νεαρών άσων στη 18άδα. Ο ένας θα είναι πιθανότατα ο Τσιμίκας και ο δεύτερος ο πορτιέρε Χουτεσιώτης. Άρα όποιος από τους Καπίνο, Ρομπέρτο δεν ξεκινήσει στον αγώνα πιθανότατα θα μείνει κι εκτός 18άδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανάλυση Ρομπέρτο: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

News 24/7

24MEDIA NETWORK