Το τελευταίο… τσουνάμι και η ατυχία του Μανιάτη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τις μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επιθετικών, αλλά και την ανησυχία για τον τραυματισμό του Γιάννη Μανιάτη.

Το τελευταίο… τσουνάμι και η ατυχία του Μανιάτη

Με υπογραφή Σίλβα κλείνει και η υπόθεση στόπερ για τον Ολυμπιακό. Ο Μανουέλ Ντα Κόστα είναι από χθες (17/08) στην Ελλάδα με σκοπό να αποτελέσει τη νέα λύση για την άμυνα των πρωταθλητών, ενώ με διαφορά μερικών ωρών αναμένεται να πατήσει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ο Βραζιλιάνος Σεμπά, η επιλογή του κόουτς για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Επιλογές του Σίλβα

Πριν πάμε παρακάτω, καλό είναι να γίνει η απαραίτητη διευκρίνιση. Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" υλοποιεί στην πράξη τις απαιτήσεις του 38χρονου κόουτς, ο οποίος πλέον καλείται να δουλέψει με τα υλικά που ο ίδιος διάλεξε. Εκείνος ήταν που απέρριψε τις λύσεις Μπερμπάτοφ και Νενέ για την επίθεση και τα άκρα, αντίστοιχα, εκείνος ήταν που ζήτησε και πήρε τους Πάρντο, Ντα Κόστα, Σεμπά, ενώ και οι υπόλοιπες κινήσεις με σημαντικότερες τον Καμπιάσο και τον Φινμπόγκασον έγιναν με δική του έγκριση στις αντίστοιχες προτάσεις.

Πριν από δύο ημέρες, σας ενημερώσαμε αναλυτικά για το δεδομένο πρόβλημα στον τομέα των αποχωρήσεων και το πολύ σημαντικό ποσό που δεσμεύουν. Από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας, καθώς Κασάμι, Μαζουακού πρωτίστως, αλλά και Ντοσεβί, Μποτία ακολούθως, δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα, ή έστω να το κάνουν με τον τρόπο που θα ήθελε ο Ολυμπιακός.

"Ανοιχτό" του Ερνάνι, το "πακέτο" ο Ντα Κόστα

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Μάρκο Σίλβα έχει ανοικτές κεραίες για τουλάχιστον άλλες τρεις μεταγραφές, ίσως και τέσσερις, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που σας μεταφέραμε τη Δευτέρα σύμφωνα με την οποία το θέμα Ερνάνι παραμένει ανοικτό μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι που σημαίνει πως αν η Πόρτο ρίξει νερό στο κρασί της θα αποκτηθεί και ο Πορτογάλος εξτρέμ, πρώτη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας.

Μπορεί να μην προκάλεσε ενθουσιασμό η επιλογή Ντα Κόστα για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά ότι αυτόν επέλεξε ο κόουτς κι αυτόν πήρε. Ο 29χρονος Πορτογάλος, διεθνής με την Εθνική Μαρόκου, μπορεί να μην έχει τη λάμψη άλλων υποψηφιοτήτων, αλλά ο προπονητής θεωρεί ότι έχει το "πακέτο" για να κάνει τη δουλειά, άρα… υπομονή μέχρι να τον κρίνουμε στο γήπεδο.

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επιθετικών

Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα; Σίγουρα έναν ακόμη στράικερ, τον οποίο ο Σίλβα ζητά επιτακτικά, ενώ έχει παραδώσει λίστα με ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, πέρα από τον Ζόνας της Μπενφίκα, ο οποίος είναι πολύ "αλμυρός" και μάλλον θα συνεχίσει παρέα με τον Μήτρογλου, μετά και τα δύο γκολ που πέτυχε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Εστορίλ του Σεμπά. Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος που θα συνεχίσει εκτός απροόπτου στον Πειραιά, ήταν πολύ δραστήριος και από ατυχία δεν σκόραρε όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές, για να "ξεράνει" το "Ντα Λουζ". Ήταν εκεί που έπρεπε, αλλά απέτυχε στην τελική προσπάθεια.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποκτηθεί κι άλλος στόπερ, αν προκύψει κάποια καλή περίπτωση, ή γίνει πιο εύκολη κάποια από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν ήδη. Οι πιθανότητες θα αυξηθούν κατακόρυφα, μάλιστα, αν υπάρξει κάποια αποχώρηση. Αν επιβεβαιωθούν για παράδειγμα οι φήμες που θέλουν την Αταλάντα να ετοιμάζει πρόταση για τον Τάσο Αυλωνίτη…

Έντονη ανησυχία για Μανιάτη

Ερωτηματικό υπάρχει και στη θέση του αριστερού μπακ, καθώς ο Μαζουακού και δεν… φεύγει και εξακολουθεί να είναι αλλού, άρα υπό αυτές τις συνθήκες ο Σίλβα αποκλείεται να τον εμπιστευθεί. Στα πρώτα δύο ματς του πρωταθλήματος το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να πάει με αριστερό μπακ τον "τίμιο" Σαλίνο, άρα θα πρέπει να έρθει ούτως ή άλλως ένας αξιόπιστος παίκτης για να καλύψει τη θέση. Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο πιτσιρικάς Γάλλος θα αποχωρήσει τελικά μέσα στις επόμενες ημέρες, έστω και με… σκόντο στις αρχικές απαιτήσεις της ΠΑΕ.

Τέλος, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του Γιάννη Μανιάτη, καθώς αποχώρησε χθες με πόνους στο χειρουργημένο του γόνατο και υπάρχει ανησυχία μήπως πειράχθηκε ο μηνίσκος. Χωρίς η ΠΑΕ να έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό, η ανησυχία είναι έντονη και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο αρχηγός θα χρειαστεί να κάνει άμεσα άλλο ένα ταξίδι στην Ιταλία και το κέντρο αποκατάστασης που τον κούραρε τους τελευταίους μήνες για έλεγχο και νέα αποκατάσταση. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να είναι τυχερός μέσα στην ατυχία του και να αποδειχθεί μικρό το κακό…

Υ.Γ.: Γενέθλια έχει σήμερα ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο παίκτης που και στα 35 του μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK