Το τελικό ξεκαθάρισμα για Ντε Λα Μπέγια και τερματοφύλακα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος υποστηρίζει ότι την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα έχει δύο νέους παίκτες στο ρόστερ, αλλά δεν είναι σίγουρος για τους Ντε λα Μπέγια και Γκουαΐτα.

Το τελικό ξεκαθάρισμα για Ντε Λα Μπέγια και τερματοφύλακα
Ολυμπιακός

Το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του παιχνίδι δίνει αύριο βράδυ ο Ολυμπιακός επί αυστριακού εδάφους. Οι πρωταθλητές ετοιμάζονται να μετρήσουν δυνάμεις -μετά από δέκα ημέρες- με αντίπαλο τη Βάκερ Ίνσμπρουκ, ενώ μετά από την επιστροφή στην Ελλάδα και πριν από τη νέα αναχώρηση (με προορισμό το Βέλγιο), θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο μεταγραφές.

Όπως έχετε διαβάσει σχετικά στο Contra.gr, στο οργανόγραμμα που έχουν θέσει επί τάπητος οι Ερυθρόλευκοι, ο νέος αριστερός μπακ, αλλά και ο διάδοχος του Ρομπέρτο αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες. Η ομάδα θα έχει τουλάχιστον τρία νέα πρόσωπα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς στο αεροπλάνο, εκτός από τους νεοφερμένους, θα μπει και ο Τζίμι Ντουρμάζ.

Ο μπακ και ο τερματοφύλακας

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Αυστρία, όπου βρίσκεται από την Πέμπτη που ανέβηκε ο νέος προπονητής Βίκτορ Σάντσεθ και ο αρχισκάουτ Χουάνχο Λορένθο για "άμεση συνεργασία", αναφέρουν ότι έχουν πάρει κεφάλι στην κούρσα ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο συμπατριώτης του Βιθέντε Γκουάιτα για το τέρμα. Οι δύο άσοι της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Χετάφε αντίστοιχα φέρονται στην παρούσα φάση πιο κοντά στον Πειραιά, αλλά τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα.

Ο ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ...

Ο Αρτούρ Μαζουακού συνεχίζει να γυμνάζεται με τους συμπαίκτες του στο Λάνγκεφελντ, αλλά παραμένει φευγάτος. Είναι λογικό, λοιπόν, από τη στιγμή που το μυαλό του Γάλλου δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στις απαιτήσεις της ομάδας του, αλλά... πάει και στην επόμενη, το ρόστερ να καλυφθεί με ακόμη μία αξιόπιστη λύση. Ο Ντε Λα Μπέγια έχει μεγάλη εμπειρία από την Primera Division, αλλά έχει μάθει να κάθεται και στον πάγκο, αν χρειαστεί, καθώς πέρυσι έπαιξε βασικός στα μισά παιχνίδια της σεζόν.

Μπορεί να μην έχει την ποιότητα του Μαζουακού, αλλά αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, την οποία γνωρίζει πολύ καλά και ο νέος τεχνικός. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έτρεχε και κάτι άλλο παράλληλα, ο Ντε Λα Μπέγια -του οποίου το όνομα παίζει εδώ και περίπου ένα μήνα- θα είχε "κλείσει" και θα είχε πάει ήδη για προετοιμασία στην Αυστρία. Άρα παίζει και κάτι ακόμη, οπότε μέχρι να υπάρξει κάτι οριστικό, τίποτα δεν αποκλείεται.

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΙΤΑ

Σε ό,τι αφορά στον τερματοφύλακα, πηγές της ΠΑΕ φρόντισαν να αφαιρέσουν χθες από τη λίστα τον Ουκρανό Σεβτσένκο της Σαχτάρ, τον Ισπανό Κούεγιαρ και μία δύο ακόμη περιπτώσεις που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες. Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι παραμένει στη λίστα ο Βιθέντε Γκουάιτα της Χετάφε, ο οποίος θα αλλάξει φανέλα μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας του.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο 29χρονος πορτιέρε ζητάει συμβόλαιο ύψους ενός εκατομμυρίου από την επόμενη ομάδα του, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν τερματοφύλακα για να πλαισιώσει τον Καπίνο, ο οποίος προορίζεται για βασική επιλογή. Θα είναι απίθανο, λοιπόν, να δοθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για έναν τερματοφύλακα (σ.σ. λεφτά ανάλογα με εκείνα που έπαιρνε ο Ρομπέρτο) και να κάθεται στα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο. Εκτός κι αν τα ποσά που κυκλοφορούν για τον Γκουάιτα είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

ΚΑΥΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Και στο θέμα του τερματοφύλακα, λοιπόν, μπορεί να υπάρξουν ανατροπές. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας, άλλωστε, δεν έχουν κρύψει ότι από την Παρασκευή που θα επιστρέψει η ομάδα στην Ελλάδα, θα γίνει η πρώτη ουσιαστική κουβέντα με τον νέο προπονητή, ο οποίος θα έχει σαφές δείγμα του ρόστερ που έχει στα χέρια του και θα εισηγηθεί με... διευθύνεις και ονόματα πλέον, το τι ακριβώς θέλει.

Άρα από αύριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου, όταν η αποστολή θα ταξιδέψει για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, προβλέπεται μια "καυτή" εβδομάδα που θα φέρει δύο μεταγραφές (συν εκείνη του Κύπριου Λαΐφη, ο οποίος θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τη Σταντάρ, όπου θα παίξει δανεικός για ένα χρόνο). Εκείνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι τα ονόματα των "εκλεκτών". Αν δηλαδή θα έρθουν αυτοί που ακούγονται ή θα έχουμε εκπλήξεις, που για κάποιους είναι και η πιθανότερη εξέλιξη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απρόοπτο με Φορτούνη στον Ολυμπιακό
Η εκδίκηση του Μαρινάκη και οι μεταγραφές του Βίκτορ
Το συγκλονιστικό τοπίο όπου "χτίζεται" ο νέος Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK