Το τρίπτυχο του Σίλβα για το νέο Ολυμπιακό

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν στον Ολυμπιακό, μετά τις εισηγήσεις του Μάρκο Σίλβα.

Το τρίπτυχο του Σίλβα για το νέο Ολυμπιακό

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μάρκο Σίλβα στο περιθώριο της φιέστας για την κατάκτηση του τίτλου. Πρόεδρος και προπονητής τα είπαν για λίγο, όσο χρειάστηκε για να πάρει ο προπονητής το "πράσινο" φως για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν, έστω κι αν μεσολαβεί ο στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Οι άξονες από τις εισηγήσεις του Σίλβα

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κόουτς έχει κάνει ήδη μια πρώτη ενημέρωση προς τη διοίκηση σχετικά με το τι θέλει για την επόμενη σεζόν και οι αρμόδιοι αποδέχθηκαν πλήρως τις προθέσεις του αναμένοντας και τα σχετικά ονόματα.

Εκείνο που έχει σημασία σε πρώτη φάση είναι να προσεγγίσουμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ο Μάρκο Σίλβα θα επιδιώξει τρία πράγματα:

ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

Πρόθεσή του είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο νεανικό συγκρότημα που θα αποπνέει φρεσκάδα και ενθουσιασμό. Αυτός είναι και ο λόγος που φέρεται αποφασισμένος από τις τρεις "παλιοσειρές" της ομάδας να διατηρήσει τη μία. Συγκεκριμένα, δεν καίγεται για ανανέωση της συνεργασίας με τον Εστέμπαν Καμπιάσο, παρότι ο σπουδαίος Αργεντινός ήταν υπόδειγμα επαγγελματία από το ξεκίνημα της σεζόν.

Οδεύοντας προς τα 36 χρόνια δεν κρίνεται απαραίτητος για την ενδεκάδα, άρα το 1,5 εκατομμύριο της αμοιβής του αναμένεται να διατεθεί κάπου αλλού. Όσο για τον Τσόρι Ντομίνγκες, ο προπονητής δεν φαίνεται να έχει σοβαρή αντίρρηση σε περίπτωση που φέρει πρόταση (σ.σ. πιθανότατα από την πατρίδα του) για να μείνει ελεύθερος, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Θετική εισήγηση έχει κάνει για την ανανέωση του Νταβίντ Φουστέρ, θέμα για το οποίο το Contra.gr σας ενημέρωσε εδώ και μέρες. Πλέον είναι θέμα χρόνο η επέκταση της συνεργασίας με τον 34χρονο Ισπανό, ο οποίος θα είναι μία από τις "κολόνες" της επόμενης σεζόν.

ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ο Μάρκο Σίλβα θέλει να δημιουργήσει μια ακόμη πιο γρήγορη ομάδα. Και τα ονόματα που θα δώσει για να αποκτηθούν θα διαθέτουν αυτό το προσόν, σύμφωνα με ό,τι επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτή του η πρόθεση αφορά κυρίως τις πτέρυγες όπου θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Ομάρ και Μαζουακού βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο ξένων συλλόγων, ο Ερνάνι είναι δανεικός, ενώ και η παραμονή του Σεμπά δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

Επίσης, γρήγορος θέλει να είναι και ο επιθετικός που θα αποκτηθεί για να πλαισιώσει τους Ιντέγε, Πουλίδο. Μέσα στις επιλογές του παραμένει ο Βραζιλιάνος Μπονατίνι της Εστορίλ, ο οποίος έχει σημειώσει φέτος 17 γκολ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από την ίδια ομάδα, ο Μάρκο Σίλβα έχει στη λίστα και τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό Γιοάν Ταβάρες, αλλά όχι στις πρώτες θέσεις. Ψάχνει για κάτι ακόμη καλύτερο και μέχρι να το βρει ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός… Άρα ο 29χρονος στόπερ που αποτελεί στόχο κι άλλων (ελληνικών κι όχι μόνο) ομάδων δεν είναι υποχρεωμένος να περιμένει από τη στιγμή που μένει ελεύθερος.

ΘΕΛΕΙ ΧΑΦ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το ότι ο Πορτογάλος κόουτς δεν "τρελαίνεται" για την παραμονή του Καμπιάσο, δεν σημαίνει πως θα κάνει… εκπτώσεις στον διάδοχό του. Ήδη έχει ενημερώσει τη διοίκηση πως για τη θέση του κεντρικού μέσου, θέλει έναν παίκτη με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και οι συμπατριώτες του επιμένουν πως έχει ψηλά την περίπτωση του Μιγκέλ Βελόσο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Κίεβο με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου.

Ο 29χρονος διεθνής άσος (57 συμμετοχές με το εθνόσημο) είναι αριστεροπόδαρος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά σκέφτεται και παίζει γρήγορα, έχει δημιουργικές αρετές, ενώ δεν παραμελεί και το ανασταλτικό σκέλος. Η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη παρότι παραμένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Οι ετήσιες αποδοχές του βρίσκονται πολύ ψηλά. Υπάρχει, ωστόσο, διάθεση για μια ουσιαστική προσέγγιση που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανάλογης ποιότητας.

Περισσότερα μετά τον τελικό

Πολλά περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Μέχρι τότε η έρευνα αγοράς θα ενταθεί και από τις 10 Μαΐου αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Οι παίκτες θα φύγουν για διακοπές μετά τις 7/5 για να επιστρέψουν περίπου 40 ημέρες αργότερα, αλλά σε εκείνο το διάστημα οι "μηχανές" θα δουλέψουν στο… φουλ ώστε το ρόστερ της επόμενης σεζόν να είναι έτοιμος σε ποσοστό γύρω στο 80% από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ένας Ολυμπιακός που στέρεψε τις δικαιολογίες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK