Τζέφερσον: Ο εκλεκτός για τη διαδοχή του Μαζουακού

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την περίπτωση Τζέφερσον που μπορεί να αποτελέσει τον αντι-Μαζουακού.

Τζέφερσον: Ο εκλεκτός για τη διαδοχή του Μαζουακού

Εδώ και μερικές ημέρες, από τον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός χορεύει σε ρυθμούς μεταγραφών. Η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με τα προκριματικά του Champions League που αναγκάζουν την ομάδα να είναι έτοιμη στα μέσα του Ιούλη, προκαλούν εγρήγορση στο θέμα του σχεδιασμού.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει αρκετά πράγματα στο μυαλό του για το πώς θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερη ομάδα την επόμενη περίοδο. Για πολλές από τις σκέψεις και τα "θέλω" του, έχει ενημερώσει ήδη και μάλιστα εγγράφως τη διοίκηση. Βέβαια, από το τι πραγματικά έχει ζητήσει ο Πορτογάλος κόουτς μέχρι το τι κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Συγκεκριμένες και ξεκάθαρες επιλογές

Πρέπει να έχουν ακουστεί ή γραφθεί περισσότερα από 30 ονόματα παικτών τους οποίους φέρεται να ζήτησε από τη διοίκηση. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτός ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο 38χρονος τεχνικός έχει πολύ συγκεκριμένες και ξεκάθαρες επιλογές για τις θέσεις που τον ενδιαφέρουν και στοχεύει σε παίκτες, οι οποίοι θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Πρώτο του μέλημα είναι η ενίσχυση της άμυνας, καθώς σε αυτή τη γραμμή θεωρεί πως υπάρχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια για βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη του εισήγηση αφορούσε το δεξί άκρο, μετά από την αποχώρηση του Λεάντρο Σαλίνο και τον τραυματισμό του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα χάσει τα προκριματικά.

Ο Ντιόγο Φιγκέιρας μπορεί να στοίχισε κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο, για να έρθει από την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το ποσό δόθηκε για ακραίο μπακ από το εξωτερικό καταλαβαίνει και τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο Σίλβα περιμένει ακόμη καλύτερες κινήσεις σε ό,τι αφορά την αριστερή πλευρά, αλλά και το κέντρο της άμυνας.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ

Για το αριστερό άκρο έχει "σημαδέψει" εδώ και καιρό την πολύ δύσκολη περίπτωση του Βραζιλιάνου Τζέφερσον της –πρώην ομάδα του- Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο 27χρονος άσος ήταν απλά... απλησίαστος. Ένας τραυματισμός, όμως, στη διάρκεια του χειμώνα σε συνδυασμό με την απόκτηση του Ολλανδού Ζίγκελαρ από τη Ρίο Άβε, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ζόρζε Ζεσούς, τον έστειλε στον πάγκο. Το γεγονός αυτό άλλαξε τα δεδομένα, έναν χρόνο πριν από το τέλος του συμβολαίου του.

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι η αλλαγή δεδομένων δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος περιμένει την ευκαιρία για να διεκδικήσει στα ίσια τον Τζέφερσον, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στον Πειραιά. Τον θεωρεί ιδανική επιλογή για διάδοχο του "φευγάτου" Μαζουακού και λόγω εμπειρίας, αλλά και λόγω ωριμότητας.

Με 170 παιχνίδια στο κοντέρ, 13 γκολ και 23 ασίστ, θεωρείται ο πλέον κατάλληλος και η πιο ασφαλή επιλογή, έστω κι αν θα χρειαστεί να πληρωθεί αρκετά περισσότερα από τον Φιγκέιρας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει στα 7,5 εκατ. ευρώ, άσχετα αν ο Ολυμπιακός λόγω των συνθηκών θα επιδιώξει να τον αποκτήσει με αρκετά λιγότερα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Ένα θέμα προς συζήτηση που δεν είναι εκτός πραγματικότητας, αφορά το κατά πόσο είναι εύκολο να αποκτήσει η ομάδα του Μάρκο Σίλβα παίκτη ή παίκτες από τη Σπόρτινγκ, με δεδομένο ότι o προπονητής αποχώρησε έχοντας κάκιστες σχέσεις με τον πρόεδρο των "Λιονταριών". Η απάντηση που δίνεται αρμοδίως είναι ότι το γραφείο μάνατζερ που μανατζάρει τον κόουτς του Ολυμπιακού εκπροσωπεί όχι μόνο τον Τζέφερσον, αλλά τους… μισούς παίκτες της Σπόρτινγκ, άρα υπάρχει και πρόσβαση και δίαυλος επικοινωνίας.

Παράλληλα, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" εξετάζει πολύ προσεκτικά και λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Αυτή είναι η επόμενή του προτεραιότητα. Κι εδώ δεν θέλει να λαθέψει. Ψάχνει προσεκτικά για κάθε καλή περίπτωση και είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια για ό,τι καλύτερο. Είναι, ωστόσο, νωρίς ακόμη για να προεξοφλήσουμε στο πού θα καταλήξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλήθειες και ψέματα για Σίλβα και Πόρτο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK