Ζντιέλαρ: Ο Σέρβος μαχητής που "τρελαίνει" του Ρέντη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον 20χρονο Σέρβο μέσο, Σάσα Ζντιέλαρ, που έχει "κερδίσει" τον Μάρκο Σίλβα και ήρθε για να μείνει στον Ολυμπιακό.

Ζντιέλαρ: Ο Σέρβος μαχητής που "τρελαίνει" του Ρέντη

Είναι ο πιο μικρός –ηλικιακά- παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Συνάμα και ο πιο άπειρος. Την ώρα, όμως, που καμιά 10αριά συμπαίκτες του μπήκαν στη διαδικασία να αλλάξουν φανέλα ως υπεράριθμοι, ο ίδιος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πάντα απαιτητικού Μάρκο Σίλβα και μπαίνει καθημερινά –όλο και περισσότερο- στην ενδεκάδα των πρωταθλητών.

Σάσα Ζντιέλαρ το όνομά του. Ο 20χρονος Σέρβος "στρατιώτης" (γεννημένος στις 20 Μαρτίου του 1995), μέλος της ομάδας Νέων της πατρίδας του που κατέκτησε πέρυσι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Βέλικο Παούνοβιτς, κερδίζει καθημερινά μικρές "μάχες" στο "στρατόπεδο" των πρωταθλητών.

Πολλά παιδιά στην ηλικία του έφτασαν στην πόρτα της πρώτης ομάδας, αλλά δεν έμειναν για πολύ. Είτε προερχόμενοι από το "φυτώριο" του συλλόγου, είτε από κάποια άλλη ομάδα πήγαν, είδαν και απήλθαν. Τους έπεσε βαριά η φανέλα, τους έπνιξε το άγχος ή έμειναν στάσιμοι επειδή έκριναν –πρόωρα- ότι έφτασαν στο τέλος της διαδρομής πριν ξεκινήσουν. Δεκάδες τα παραδείγματα.

Δάσκαλός του ο Μιλιβόγεβιτς

Με τον πιτσιρικά από το Βελιγράδι, όμως, που είδε το πρώτο φως μέσα στις φλόγες του εμφυλίου δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το ταλέντο δεν του λείπει, μάλλον περισσεύει, αλλά το εντυπωσιακό της ιστορίας του είναι πως παλεύει κάθε μέρα για να φτάσει λίγο πιο ψηλά. Στου Ρέντη λένε και δεν το κρύβουν ότι αν συνεχίσει να εξελίσσεται θα ξεπεράσει ακόμη και τον "δάσκαλό" του. Ποιος είναι αυτός; Μα ο 24άχρονος συμπατριώτης του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Μιλάνε την ίδια γλώσσα, παίζουν στην ίδια θέση. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση και μέσα στα πόδια του πεισματάρη πιτσιρικά.

Ο μικρός Σάσα μπήκε από την αρχή της σεζόν στο μάτι του Σίλβα. Του άρεσε το "αθόρυβο" παιχνίδι του, το χαμηλωμένο βλέμμα, η συνεχής προσπάθεια, τα λίγα λόγια. Όπως στη ζωή του, έτσι και στο παιχνίδι του, ο Ζντιέλαρ κοιτάζει την ουσία. Δεν ασχολείται με τίποτα περιττό. Είναι συγκεντρωμένος στο στόχο και ακολουθεί πιστά οδηγίες και συμβουλές.

Από τη διοργάνωση του Κυπέλλου σε αντίθεση με πολλούς και πιο έμπειρους συμπαίκτες του δεν έχει χάσει λεπτό. Σκόραρε κιόλας στον αγώνα με τα Χανιά ανοίγοντας το σκορ στο "Καραϊσκάκη". Μέχρι και ο πανηγυρισμός του έδειξε σύνεση. Ούτε τρέλες, ούτε υπερβολές. Για όλα αυτά, όσο περνάει ο καιρός μπαίνει όλο και πιο συχνά στις "αποστολές" των αγώνων του πρωταθλήματος κι έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί μια από τις τρεις (νέες) θέσεις στη λίστα της UEFA. Τρεις αλλαγές δικαιούται ο Ολυμπιακός, ο μικρός είναι υποψήφιος να κάνει την έκπληξη με μία από αυτές. Δίπλα σε πολύ πιο έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες όπως είναι ο Ντουρμάζ και –πιθανότατα- ο Φουστέρ.

Διαθέτει το πακέτο

Στο Ρέντη εκτιμούν και περιμένουν ότι ο Ζντιέλαρ θα εξελιχθεί σε έναν πολύ μοντέρνο χαφ. Ένανboxtoboxμέσο με έντονη προσωπικότητα, ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ομάδα. Δεν το φωνάζουν. Τον τσεκάρουν κάθε μέρα και περιμένουν. Την ώρα που πολλά αλλάζουν και στην ομάδα γενικά και σε κάθε θέση ξεχωριστά ο Σάσα αποτελεί (μαζί με τον Τσιμίκα) τοnextbestthing, αφού διαθέτει όλο το πακέτο. Τεχνίτης, οξυδερκής, μηχανάκι, με δύο λέξεις ήρεμη δύναμη.

Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ποιο θα είναι το μέλλον του. Μέχρι που φτάνει το ταβάνι του. Εκείνο που όλοι αναγνωρίζουν είναι ότι δεν υπάρχει μέρα που να μην παλέψει, να μην προσπαθήσει, να μην διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Κι όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα ακόμη κι από τον τελειομανή Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ανανεώνει συνεχώς τα κίνητρα και ζητάει διαρκώς πιο πολλά.

Μόλις χθες έγινε γνωστό πως μια σειρά καραμπόλες μπορεί να φέρουν τον Σάσα μέχρι και στην ενδεκάδα του αγώνα με την Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου. Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι τραυματίας και αμφίβολος. Εντός της ημέρας αναμένεται να δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος στα Περιβόλια συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Μια σειρά από συγκυρίες μπορεί να φέρουν ξαφνικά τον Ζντιέλαρ στην "πρώτη γραμμή". Εκείνος, όμως, ως γεννημένος "πολεμιστής" δείχνει έτοιμος. Η συνέχεια, στο γήπεδο… Κι αν η ώρα για το επόμενο βήμα δεν έχει φτάσει ακόμη, όλα δείχνουν πως δεν θα αργήσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αλλαγές του Σίλβα και η αναζήτηση ενός ηγέτη

Η... μεταγραφή Πουλίδο και οι "φευγάτοι" που μένουν

News 24/7

24MEDIA NETWORK