Όταν ο Μαρινάκης ρώτησε την Τσέλσι για τον Τόρες!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος θυμάται "ερυθρόλευκες" ιστορίες μεταγραφικής τρέλας. Από τον Λεονάρντο και τον Γκουαρδιόλα μέχρι τον Φερνάντο Τόρες πριν από μερικούς μήνες.

Όταν ο Μαρινάκης ρώτησε την Τσέλσι για τον Τόρες!

Στο παιχνίδι των μεταγραφών όλα επιτρέπονται. Όπως... επιτρέπονται στο εμπόριο και το παζάρι γενικότερα. Με τις μεταγραφές, άλλωστε, δεν τρελαίνονται μόνο οι φίλαθλοι, αλλά και οι πρόεδροι, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως του Βαγγέλη Μαρινάκη και του προκατόχου του Σωκράτη Κόκκαλη, οι οποίοι δεν ήταν μόνο διοικητικοί ηγέτες, αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού.

Σήμερα, λοιπόν, δεν θα μιλήσουμε για εκείνους που θα ρίξουν άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι, αλλά για κάποιους που δεν ήρθαν. Κάποια πολύ βαριά ονόματα, τα οποία η νυν, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση των "ερυθρολεύκων" πρέσαραν διακριτικά, αλλά δεν κατάφεραν να τους φέρουν στον Πειραιά.

Χριστουγεννιάτικο δώρο ο Τόρες

Αφορμή για το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε, αποτελεί μια "πιπεράτη" πληροφορία από πολύ έγκυρη πηγή, σύμφωνα με την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο διάστημα της παρουσίας του στην Αγγλία και δη στο Λονδίνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων "χτύπησε" την πόρτα της Τσέλσι και μεταξύ άλλων ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του Φερνάντο Τόρες!

Ναι, καλά διαβάσατε, όσο κι αν μοιάζει υπερβολικό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο πλαίσιο διάφορων επαφών που είχε με αγγλικούς συλλόγους και όχι μόνο ζήτησε να μάθει από τους "μπλε" πληροφορίες για τον σπουδαίο Ισπανό στράικερ, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν... φευγάτος. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Τόρες επιστρέφει στα παλιά λημέρια του "Βιθέντε Καλντερόν" για να φορέσει τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όταν ο Μαρινάκης ρώτησε την Τσέλσι για τον Τόρες!

Θέμα να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό δεν τέθηκε ποτέ επί της ουσίας, αλλά ερώτηση έγινε, καθώς όπως λέει και η παροιμία "ρωτώντας πας στην πόλη". Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνηθίζει να ρωτάει για οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θεωρεί πως υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει στην ομάδα του, έστω κι αν ξέρει καλά ότι είναι από δύσκολο έως απίθανο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλωστε, ισχύει και το "αν σου κάτσει" όπως έκατσε για τους πρωταθλητές Ελλάδας η περίπτωση του Χαβιέρ Σαβιόλα πρόπερσι ή του Ιμπραΐμ Αφελάι εφέτος, ανεξάρτητα με το τι πρόσφεραν ή δεν πρόσφεραν στο γήπεδο... Ήταν κινήσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο, όπως είχε γίνει λίγο παλιότερα με την περίπτωση Ριέρα.

Για να πάμε ακόμη πιο μακριά τη βαλίτσα η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε κάνει ανάλογες ερωτήσεις προς τη Σεβίλλη προκειμένου να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο στράικερ Λουίς Φαμπιάνο, πριν ο τελευταίος επιλέξει να γυρίσει στην πατρίδα του όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Σάο Πάολο. Επίσης, είχε γίνει κουβέντα και προσέγγιση προς τη Μπαρτσελόνα για τον Χαβιέρ Μασεράνο. Όχι τώρα, αλλά πριν από ενάμιση χρόνο στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League στο Μονακό.

Μασεράνο και Βίγια

Τότε ο δαιμόνιος Ρώσος ατζέντης Ντμίτρι Σέλουκ είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και του είχε μεταφέρει ότι λόγω των καλών του σχέσεων με τη Μπάρτσα από τη μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ μπορεί να ρωτήσει για τον Αργεντινό διεθνή μεσοαμυντικό, για τον οποίο τότε υπήρξε θέμα αποχώρησης. Τελικά ο Μασεράνο έμεινε στο "Καμπ Νου", άρα το φιλολογικό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να ασχοληθούν, αλλά δεν τους... έκατσε ήταν του Νταβίντ Βίγια, όταν έφυγε από τη Μπάρτσα, ωστόσο, δεν το συζήτησε για Ελλάδα, κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και προτίμησε την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ για την τελευταία καλή μπάζα σε δολάρια.

Όταν ο Μαρινάκης ρώτησε την Τσέλσι για τον Τόρες!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αυτό το σκέλος ακολουθεί το δρόμο που άνοιξε ο Σωκράτης Κόκκαλης μερικά χρόνια νωρίτερα και με διαφορετικές συνθήκες οικονομικές και όχι μόνο. Μπορεί επί προεδρίας του να αποκτήθηκαν παικταράδες όπως οι Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Καρεμπέ, Ζάχοβιτς, ωστόσο, έγιναν ανάλογες απόπειρες και για ορισμένους άλλους, οι οποίες "τσάκισαν" είτε από την αρχή είτε στην πορεία.

Τρελή πρόταση για Γκουαρδιόλα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει -για παράδειγμα- ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Όταν ο νυν προπονητής της Μπάγερν, ξακουστό 6άρι της γενιάς του, αποχώρησε από τη Μπάρτσα ως ποδοσφαιριστής, ο Ολυμπιακός του κατέθεσε τρελή πρόταση, την οποία, όμως, εκείνος δεν αποδέχθηκε και προτίμησε να πάει με λιγότερα χρήματα στην Ιταλία και την άσημη Μπρέσια. Μόλις ο Γκουαρδιόλα είπε το "όχι", ο Ολυμπιακός στράφηκε στο "νούμερο 2" της σχετικής λίστας και έφερε με συνοπτικές διαδικασίες στην Ελλάδα τον Κριστιάν Καρεμπέ!

Όταν ο Μαρινάκης ρώτησε την Τσέλσι για τον Τόρες!

Ανάλογη περίπτωση ήταν του Βραζιλιάνου Λεονάρντο. Ο τεράστιος διεθνής μπαλαντέρ το ίδιο καλοκαίρι, του 2001, επρόκειτο να φύγει από τη Μίλαν. Η διοίκηση του Ολυμπιακού με τη βοήθεια ατζέντη, ο οποίος κάνει δουλείες ακόμη και σήμερα με την ΠΑΕ, τον είχε προσεγγίσει και του είχε προσφέρει ένα μυθικό συμβόλαιο, αλλά εκείνος προτίμησε να επιστρέψει στη Βραζιλία. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε έρθει στην ομάδα ο μάγος Ζιοβάνι, ενώ ο Ριβάλντο έγινε μέλος του "ερυθρόλευκου" κλαμπ το καλοκαίρι του 2004.

Τέλος, η πρώην διοίκηση του Ολυμπιακού είχε πρεσάρει, παρότι ελάχιστοι το γνωρίζουν, και τον Χένρικ Λάρσον! Ο τεράστιος Σουηδός γκολτζής έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ το καλοκαίρι που αποκτήθηκε τελικά ο "Ρίμπο", δέχθηκε επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά παρά τα 33 χρόνια του, επέλεξε ως επόμενο σταθμό της καριέρας του τη Μπαρτσελόνα!

Τέτοιες μεταγραφικές ιστορίες μπορεί να μοιάζουν... τρελές, αλλά δεν είναι. Κάποιες φορές τέτοιου είδους δύσκολες αποστολές στέφονται με επιτυχία, κάποιες άλλες, σαφώς περισσότερες, όχι. Απόπειρες, ωστόσο, γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού Πιέρ Ισά παραδέχθηκε πως στην περσινή μεταγραφική λίστα υπήρχαν τα ονόματα του Ροναλντίνιο, του Ετό και του Ρομπίνιο... Εφέτος μπορεί να προκύψουν κάποιοι άλλοι. Ίδωμεν...

Διαβάστε ακόμη:

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Πώς θα παντρέψει Τσόρι και Φορτούνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK