Όταν ο Σκόκο πρόβαρε την "ερυθρόλευκη" φανέλα!

Με αφορμή το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γυρίζει πίσω το χρόνο στον Ιανουάριο του 2010, όταν ο Νάτσο Σκόκο, έβαλε κι... έβγαλε την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Όταν ο Σκόκο πρόβαρε την "ερυθρόλευκη" φανέλα!
INTIME SPORTS

Τα ντέρμπι ανάμεσα στις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες κρύβουν συχνά μικρές ή μεγάλες ιστορίες. Όχι μόνο πάνω στο χορτάρι, αλλά κι έξω από αυτό. Πρωταγωνιστής της σημερινής μας ιστορίας είναι ένας ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε πολύ από τον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ απέκτησε και τον καθολικό σεβασμό των φιλάθλων συνολικά, καθώς ήταν "υδραυλικός" από τους λίγους...

Ναι, καλά καταλάβατε, στον Νάτσο Σκόκο αναφερόμαστε, τον Αργεντινό παικταρά, ο οποίος για όσους δεν το γνωρίζουν τον Γενάρη του 2010 έβαλε κι... έβγαλε τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο διεθνής άσος, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα της Νιούελς Όλντ Μπόις, ήρθε στη χώρα μας από την Πούμας του Μεξικού και φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα το καλοκαίρι του 2008.

Όταν ο Σκόκο πρόβαρε την "ερυθρόλευκη" φανέλα!
INTIME SPORTS

Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να δείξει τι μπορεί να κάνει με τη μπάλα στα πόδια και να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας του, η οποία από τότε, όμως, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η τότε διοίκηση των Παππά, Θανόπουλου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα ενάμιση χρόνο μετά την άφιξη του Σκόκο στους Θρακομακεδόνες η οφειλή προς τον βιρτουόζο επιθετικό να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Τότε ο μάνατζέρ του κινήθηκε προς την... έξοδο και αναζήτησε την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη προς τον πελάτη του, καθώς έβλεπε ότι το χρέος αντί να μειώνεται να μεγαλώνει ελλείψει πόρων...

Τους... γυάλισε στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη δεν άργησε να ενδιαφερθεί. Ο Σκόκο τους είχε… γυαλίσει, άλλωστε, και κινήθηκαν προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. Η πλευρά του παίκτη, μάλιστα, είχε έρθει σε συνεννόηση με την τότε διοίκηση της ΑΕΚ και είχαν συμφωνήσει προφορικά να χαρίσει τα οφειλόμενα, αλλά να μπορέσει να φύγει ως ελεύθερος παρότι το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2011, δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση ο ατζέντης του Σκόκο (σ.σ. δεν είναι ο ίδιος που τον εκπροσωπεί τα τελευταία χρόνια) έκανε τότε τρία ραντεβού με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Χρυσικόπουλο. Στο τελευταίο ήταν παρών και ο ίδιος ο Σκόκο, ο οποίος είχε συμφωνήσει σε όλα και είχε εκφράσει την επιθυμία να κάνει το μεγάλο βήμα και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, κάτι που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και με άλλους παίκτες της ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του Τζιμπούρ και του Μανωλά που μετακινήθηκαν ως ελεύθεροι στον Πειραιά.

Η συμφωνία είχε διάρκεια τριών ετών και οι ετήσιες απολαβές του Αργεντινού άσου ορίστηκαν στις 800.000 νετ, ενώ προβλέποντας και επιμέρους πριμ που εκτόξευαν το συνολικό ποσό πάνω από το 1,2 εκατ. ευρώ.

Δύο εβδομάδες αργότερα από το τρίτο και καθοριστικό ραντεβού κι ενώ όλα ήταν έτοιμα και συμφωνημένα (σ.σ. είχε υπογραφεί και προσύμφωνο) για να γίνει η μεταγραφή στη διάρκεια του χειμερινού παζαριού, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο "Καραϊσκάκη" την ΑΕΚ.

Όταν ο Σκόκο πρόβαρε την "ερυθρόλευκη" φανέλα!
INTIME SPORTS

Ο Σκόκο παρότι ήξερε ότι παίζει κόντρα στην... επόμενη ομάδα του, όχι απλά σεβάστηκε τη φανέλα που φορούσε, αλλά φιλοδώρησε την εστία των "ερυθρολεύκων" με δύο γκολάρες και οδήγησε την ΑΕΚ στο νικηφόρο 1-2!

Αυτό το ματς και τα δύο γκολ του Σκόκο σε βάρος του Ολυμπιακού έμελλε να ανατρέψουν και τη συμφωνία που έμεινε τελικά στα λόγια και ποτέ δεν μετουσιώθηκε σε πράξη. Κάποιοι που ήξεραν από τότε το παρασκήνιο της υπόθεσης πιστεύουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πίσω μετά από εκείνη την ήττα, ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Εκτιμούν πως κάπου εκεί χρονικά ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε την απόφαση να αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου από τον προεδρικό θώκο και δεν ήθελε να φορτώσει την επόμενη διοίκηση (σ.σ. τότε δεν είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο Βαγγέλης Μαρινάκης) με ένα ακόμη υψηλό συμβόλαιο. Έτσι ο Ολυμπιακός έκανε πίσω την ύστατη ώρα και ο Σκόκο παρέμεινε στην ΑΕΚ, από την οποία έφυγε τελικά το καλοκαίρι του 2011 κι ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του επί διοίκησης Αδαμίδη.

Παιχνίδι της μοίρας; Ίσως...

Είναι γεγονός, πάντως, ότι και ο διεθνής παίκτης μετά από εκείνο το 1-2 άρχισε να το ξανασκέφτεται λόγω των εκδηλώσεων λατρείας των οπαδών της ΑΕΚ στο πρόσωπό του, άρα το ότι δεν υλοποιήθηκε το deal με τον Ολυμπιακό μάλλον δεν τον πείραξε τελικά...

Τελικά, ο Σκόκο πήρε μεταγραφή για την Αλ Αϊν του Κατάρ το επόμενο καλοκαίρι, αλλά λίγους μήνες αργότερα προτάθηκε εκ νέου στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε νέο πρόεδρο, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Λέγεται ότι οι απαιτήσεις και του παίκτη και της νέας του ομάδας, ωστόσο, κρίθηκαν υπέρογκες γι’ αυτό και δεν έγιναν συζήτηση επί της ουσίας. Φαίνεται πως δεν ήταν γραφτό ούτε τότε ούτε στη συνέχεια, αλλά ούτε και τώρα, παρότι το όνομά του ακούγεται σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο για τον Ολυμπιακό να φορέσει τα ερυθρόλευκα, μετά την τριετή και άκρως επιτυχημένη θητεία του στην ΑΕΚ.

Ίσως ήταν και θέλημα Θεού που θα έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, καθώς στο πρώτο από τα δύο γκολ που πέτυχε σε εκείνο το ματς του 2010 στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, η μπάλα έφυγε από το πόδι του από το ύψος της σέντρας από εκτέλεση φάουλ και με τη βοήθεια του... αέρα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Παιχνίδι της μοίρας; Ίσως...

News 24/7

24MEDIA NETWORK