Πώς ο Μίτσελ θέλει να... κλέψει τον Σιμεόνε

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το αγωνιστικό πλάνο του Μίτσελ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που θα φέρνει λίγο σε... Ατλέτικο Μαδρίτης και αποκαλύπτει την ενδεκάδα του Ισπανού τεχνικού για την πρεμιέρα του Champions League.

Πώς ο Μίτσελ θέλει να... κλέψει τον Σιμεόνε

Μπορεί να ασχοληθήκαμε με πολλά άλλα (μεταγραφικά κυρίως...) τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, μια ματιά στο καλεντάρι αρκεί για να πιστοποιήσει ότι η αντίστροφη μέτρηση ενόψει του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ατλέτικο Μαδρίτης έχει αρχίσει...

Πρόκειται για ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας από κάθε άποψη, καθώς οι "ερυθρόλευκοι", παρότι έχουν απέναντί τους την πρωταθλήτρια Ισπανίας, καλούνται –αν μη τι άλλο- να κρατήσουν έστω έναν βαθμό, κάτι που δεν έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια παίζοντας εντός έδρας στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πληροφορίες από του Ρέντη, εν αναμονή φυσικά της επιστροφής των διεθνών, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ο Μίτσελ ξέρει καλά πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του -με τα τόσα νέα πρόσωπα- να διατηρήσει το αήττητο κόντρα στους "ροχιμπλάνκος" και να υπερασπιστεί τις όποιες πιθανότητες έχει για μια νίκη που θα συζητηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Μαδριλένος κόουτς έχει, άλλωστε, κι ένα επιπλέον -προσωπικό- κίνητρο για μια καλή εμφάνιση κι ένα θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού κόντρα στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς με την Ατλέτικο έχει "ανοικτούς λογαριασμούς" από τότε που ήταν "σημαία" της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα γίνει... Ατλέτικο

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ ο 51χρονος κόουτς έχει καταστρώσει έτσι τα πλάνα του προκειμένου να "κλέψει" βαθμό ή βαθμούς από τον Αργεντινό συνάδελφό του. Με άλλα λόγια, δεν σκοπεύει να κοντράρει στα ίσια την ομάδα του "Βιθέντε Καλντερόν", αλλά να τη "ζαλίσει" στα σημεία.

Σε αντίθεση με την περσινή πρεμιέρα, όταν επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Παρί Σεν Ζερμέν και το πέτυχε σε έναν βαθμό, έστω κι αν η ανωτερότητα της ομάδας του στο 1ο ημίχρονο δεν αποτυπώθηκε στο δείκτη του σκορ, αυτήν τη φορά θα χτυπήσει την Ατλέτικο με το δικό της μεγάλο όπλο, την... υπομονή.

Θα επιχειρήσει να κοντρολάρει το ρυθμό του αγώνα, να θωρακίσει σωστά την εστία του Ρομπέρτο, κόντρα στην πρώην ομάδα του και να "χτυπήσει" όταν του δοθεί η ευκαιρία. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το πλάνο που εφάρμοσε στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπενφίκα θα επιχειρήσει ο Μίτσελ, ο οποίος, όμως, αυτή τη φορά δεν περιμένει μόνο από τον τερματοφύλακά του να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Σκοπεύει να περιμένει την ομάδα του Σιμεόνε και να την χτυπήσει στην κόντρα, χάρη στην ταχύτητα του Ιμπραΐμ Αφελάι, αλλά και το δολοφονικό ένστικτο του Κώστα Μήτρογλου, ενώ παράλληλα θέλει να αποκτήσει υπεροπλία στα "στημένα", σε έναν τομέα που διακρίνεται ιδιαίτερα και η Ατλέτικο.

Αριστερά ο Αμπιντάλ

Σύμφωνα με όσα έχει στο μυαλό του και καταφέραμε να αλιεύσουμε, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ρίξει στη "μάχη" από το ξεκίνημα του αγώνα τον Δημήτρη Σιόβα, αν ο διεθνής αμυντικός καταφέρει να μπει στις προπονήσεις μέσα στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να παρατάξει την άμυνα με τον Ερίκ Αμπιντάλ αριστερό μπακ, τους Σιόβα, Αλμπέρτο Μποτία στο κέντρο και δεξιά έναν εκ των Ομάρ Ελαμπντελαουί, Λεάντρο Σαλίνο. Ξέρει ότι με αυτήν τη διάταξη δεν θα έχει πολλά ανεβάσματα με τον Γάλλο στην πτέρυγα, αλλά θα είναι πιο "δεμένος" πίσω, ενώ θα έχει ένα ψηλό κορμί επιπλέον για την... αεροπορία σε άμυνα και επίθεση.

Στη μεσαία γραμμή σκέφτεται πολύ σοβαρά και μάλλον θα καταλήξει σε τριάδα Ντελβίν Εντινγκά, Γιάννη Μανιάτη και Παϊτίμ Κασάμι, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης, ενώ για τις υπόλοιπες δύο θέσεις προβάδισμα έχουν ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες και ο Αφελάι.

Το κλειδί Κασάμι και το αουτσάιντερ Ντουρμάζ

Ουσιαστικά δηλαδή το σχήμα που προσανατολίζεται να παρατάξει είναι 4-4-2 ή 4-3-2-1, με τον Ολλανδό να έχει ελεύθερο ρόλο γύρω από τον πιστολέρο και τον Αργεντινό μπαλαντέρ να οργανώνει το παιχνίδι μπροστά από την τριάδα των χαφ. Αν προκριθεί τελικά αυτό το σενάριο, καθώς στο διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη σέντρα πολλά μπορούν να αλλάξουν, ο Κασάμι θα έχει έναν σύνθετο ρόλο μεταξύ εσωτερικού αριστερού χαφ στον ανασταλτικό τομέα και αριστερού χαφ εξτρέμ στον επιθετικό.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη λύση του Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος ενδέχεται να πάρει θέση σε ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης, ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Μίτσελ θα πρέπει να θυσιάσει έναν από τους τρεις χαφ κι αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώσει στην παρούσα φάση πολλές πιθανότητες. Ενδεχομένως να κρατήσει τον Σουηδό ως εξτρά λύση από τον πάγκο και να τον ρίξει στο γήπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη της μεγάλης αναμέτρησης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK