Πως θα διαχειριστεί ο Σίλβα τους δύο "μαέστρους"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταπιάνεται με ένα από τα ζητούμενα που προκύπτουν στον Ολυμπιακό: τον τρόπο με τον οποίο ο Μάρκο Σίλβα θα διαχειριστεί τους δύο "μαέστρους" του. Τον Τσόρι Ντομίνγκες και τον Κώστα Φορτούνη.

Πως θα διαχειριστεί ο Σίλβα τους δύο "μαέστρους"
INTIME SPORTS

Οι παροικούντες του Ρέντη το είχαν αντιληφθεί από πέρυσι. Οι λιγότερο μυημένοι το κατάλαβαν στη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας και απλώς το πιστοποιούν σε κάθε του -επίσημη πλέον- συμμετοχή. Ο Κώστας Φορτούνης έχει βάλει πολύ γερά θεμέλια προκειμένου να εξελιχθεί σε νέο ηγέτη όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα ο προικισμένος επιτελικός σε 8 επίσημα παιχνίδια, έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το Champions League, μετράει έξι γκολ και πέντε ασίστ. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί αν συνεχίσει έτσι. Ο Τρικαλινός μέσος, ο οποίος σε μία εβδομάδα θα "πατήσει" τα 23 χρόνια (16/10), είναι έτοιμος να τα... σπάσει πριν καν αρχίσει.

Το νέο συμβόλαιο και η ρήτρα-μαμούθ

Παρότι δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά (σ.σ. από μια σκαριά που δέχθηκε στην Τούμπα από τον Τζαβέλα, με τον οποίο έχουν τον ίδιο ατζέντη), έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον σκάουτερ του εξωτερικού, ενώ η διοίκηση του Ολυμπιακού αναμένεται να τον καλέσει έως τα Χριστούγεννα για αναπροσαρμογή συμβολαίου και ρήτρα-μαμούθ, η οποία –λέγεται ότι- θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ! Κάποιοι βλέπουν τη μπίλια να… κάθεται ακόμη και στα 25 εκατομμύρια! Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι έγινε ήδη η πρώτη επαφή με τον μάνατζέρ του κι αναμένεται μία ακόμη με πολύ… ψητό!

Με άλλα λόγια, οι αρμόδιοι του συλλόγου βλέποντας το ατόφιο χρυσάφι που έχουν στα χέρια τους, από τη μία θέλουν να το αξιοποιήσουν για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά αν φτάσει η ώρα του αποχωρισμού να γίνει για ένα ποσό που το «όχι» δεν συμπεριλαμβάνεται στις πιθανές απαντήσεις.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα οπότε οι διεθνείς θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, ο Μάρκο Σίλβα θα πρέπει να αποδειχθεί πολύ ανθεκτικός δρομέας και στον μαραθώνιο που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται το προσεχές Σάββατο την πάντα επικίνδυνη και υπολογίσιμη ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί η –για πολλούς καθοριστική- αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία οι πρωταθλητές οφείλουν να αποσπάσουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας. Μόνο έτσι θα διατηρήσουν ακέραιες ελπίδες πρόκρισης. Αν νικήσουν, θα τις αυξήσουν κατακόρυφα.

Η σωστή διαχείριση των "μαέστρων"

Ένα από τα ζητούμενα που προκύπτουν, λοιπόν, αφορά το πώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα διαχειριστεί το ρόστερ του και δη τους δύο μαέστρους. Τον νεότερο Φορτούνη και τον πρεσβύτερο Τσόρι Ντομίνγκες. Όπως σας ενημέρωσε σχετικά το Contra.gr πριν από δύο ημέρες, ο λόγος που το "αλάνι" από την Αργεντινή δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα αφορά το ότι ο Σίλβα ήθελε να επιβραβεύσει όσους έπαιξαν με την Άρσεναλ και συνέβαλαν σε μια νίκη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Θα χρειαστούν πολύ λεπτοί χειρισμοί, αλλά και καθαρές κουβέντες από τον 38χρονο κόουτς προκειμένου να κρατήσει και τους δύο "εγκεφάλους" της ομάδας ζεστούς κι έτοιμους να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή. Κι επειδή ο Μάρκο Σίλβα έχει κάνει ήδη τη σχετική προεργασία, το πλάνο που έχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του προβλέπει ότι ο Τσόρι θα ηγηθεί της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Φορτούνης θα πάρει τη μπαγκέτα στο Ζάγκρεμπ.

Πως θα διαχειριστεί ο Σίλβα τους δύο "μαέστρους"
INTIME SPORTS

Πρόκειται για μία σκέψη που δεν προέκυψε με στρίψιμο νομίσματος, αλλά κατόπιν ώριμης προσέγγισης. Στου Ρέντη γνωρίζουν ότι ο Φορτούνης θα αγωνιστεί πιθανότατα στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Εθνικής με αντίπαλο την Ουγγαρία στο Φάληρο, άρα τα πόδια του θα είναι σαφώς πιο βαριά από εκείνα του Τσόρι. Ο 34χρονος άσος, άλλωστε, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί σήμερα και αύριο λόγω του διήμερου ρεπό που δόθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μπορεί ο Τσόρι να μην έχει αγωνιστεί πολύ φέτος λόγω κάποιων τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν, ωστόσο, αυτά τα ματς είναι το... φαΐ του, άρα όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα. Αντίθετα, επειδή ο αγώνας της προσεχούς εβδομάδας στην πρωτεύουσα της Κροατίας θα χρειαστεί εκτός των άλλων και περισσότερο τρέξιμο, εκεί ο Φορτούνης έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες θα έχει τον πρώτο λόγο για να επαναλάβει τα κατορθώματα του "Έμιρεϊτς". Οριστικές αποφάσεις, βέβαια, θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας…

Ο ανέτοιμος Ερνάνι και η ΑΕΚ

Στο μυαλό του Σίλβα είναι και η αξιοποίηση του Ερνάνι, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες. Όσο δεν δείχνει έτοιμος και δεν ανταποκρίνεται στα "θέλω" του προπονητή, ο χρόνος συμμετοχής του θα παραμείνει περιορισμένος. Ντουρμάζ, Πάρντο και Σεμπά, άλλωστε, έχουν αποκτήσει δικαίως το προβάδισμα, όπως αυτό προκύπτει από την παρουσία τους το τελευταίο διάστημα.

Επειδή, ωστόσο, και ο Ντουρμάζ έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Σουηδίας και ο Πάρντο παραμένει στα... πιτς λόγω τραυματισμού, δεν αποκλείεται καθόλου, μάλιστα, να δούμε τον Ερνάνι ακόμη και βασικό κόντρα στην ΑΕΚ. Αρκεί, φυσικά, να δείξει πολλά περισσότερα από εκείνα που ο ίδιος και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στου Ρέντη αυτές τις μέρες, έδειξαν στο φιλικό προετοιμασίας με τον Πανιώνιο...

Το πρόβλημα του Πορτογάλου εξτρέμ είναι ότι ακόμη δεν έχει ξεμπλοκάρει το μυαλό του, προκειμένου να βάλει το πλούσιο ταλέντο και τη φαντασία του στις τακτικές απαιτήσεις της τεχνικής ηγεσίας.

Στο μεταξύ, δεν μπορούσε να περιμένει καλύτερο δώρο ο Σίλβα απ’ αυτό που έγινε στη φιλική ήττα από τον Πανιώνιο (2-4). Το γεγονός ότι κυρίως οι "βασικοί" που αγωνίστηκαν στο πρώτο μέρος (σ.σ. με Ντα Κόστα και Τζανδάρη στην ενδεκάδα) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Πορτογάλο τεχνικό να σφίξει τα λουριά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο δεύτερο μέρος, με πολλές "ρεζέρβες" (Πουλίδο, Γιαννιώτας, Κολοβός) και πιτσιρικάδες από την ομάδα Νέων, η διάθεση ήταν καλύτερη, καθώς και η συνολική εικόνα…

Διαβάστε ακόμη:

Το γκολ του Φορτούνη που άλλαξε τον κανονισμό της UEFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK