Ρελάνς για Καρίγιο, στη γωνία για Ρομπίνιο, παζάρι για Μίλι, Μουνιέ

Οι περιπτώσεις των Καρίγιο, Ρομπίνιο, Μιλιβόγεβιτς, Μουνιέ και οι εξελίξεις στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Καταγράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Ρελάνς για Καρίγιο, στη γωνία για Ρομπίνιο, παζάρι για Μίλι, Μουνιέ
Καρίγιο Μουνιέ Μιλιβόγεβιτς Ρομπίνιο

Σε δύο ημέρες εκδικάζεται στην αρμόδια επιτροπή της FIFA η υπόθεση Πουλίδο. Όπως σας ενημέρωσε εδώ και μέρες το Contra.gr ο Μεξικανός επιθετικός θα διεκδικήσει την «ελευθερία» του από την Τίγκρες, αλλά και σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το ποσό που θα επιδικαστεί ως αποζημίωση στους Μεξικανούς δεν αναμένεται να είναι τέτοιο (σ.σ. μάξιμουμ 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ) που να εμποδίσει την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, αυτό το μεταγραφικό μέτωπο δεν είναι το μοναδικό στο οποίο αναμένονται εξελίξεις εντός της εβδομάδας που διανύουμε…

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» ασχολείται παράλληλα με τέσσερα ανοικτά μέτωπα. Του Καρίγιο, του Ρομπίνιο, του Μουνιέ, αλλά και του Μιλιβόγεβιτς. Την ώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Μάικλ Εσιέν, οι νταμπλούχοι θέλουν να συνεχίσουν με τον 24χρονο Σέρβο άσο στη μεσαία τους γραμμή και τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, λοιπόν, με την Άντερλεχτ, προκειμένου να βρουν την χρυσή τομή στο οικονομικό σκέλος.

Ο Μιλιβόγεβιτς, ο Καρίγιο και ο Ρομπίνιο

Η αρχική ρήτρα είχε τοποθετηθεί στα 2,7 εκατομμύρια και η πρώτη προσφορά του Ολυμπιακού ήταν στο ένα. Η λύση θα βρεθεί κάπου στη μέση (1,5 με 2 εκατ. ευρώ) και ο Μίλι, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική ομάδα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων. Για τον Εσιέν απλώς να προσθέσουμε ότι είχε προταθεί στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν θέλησαν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια. Κι επειδή θεωρούν ότι είδαν το… έργο με τη φετινή παρουσία του Αφελάι, προτίμησαν να μη μπουν σε διαδικασία σφήνας για τον Γκανέζο διεθνή μέσο.

Ο χοντρός τζόγος, ωστόσο, συνεχίζεται για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ο Ολυμπιακός παλεύει και για τον Καρίγιο, αλλά και για τον Ρομπίνιο παρότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον Αργεντινό στράικερ της Εστουντιάντες αναφέρουν ότι η προσφορά των «ερυθρολεύκων» έχει ανέβει πλέον στα 8 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν παραμένει ως έμψυχο αντάλλαγμα και ο Φράνκο Χάρα. Αυτό, όμως, μάλλον έχει μικρή σημασία.

Η ουσία είναι πως υπάρχει στο τραπέζι νέα βελτιωμένη πρόταση των «ερυθρολεύκων» ακόμη πιο κοντά στις απαιτήσεις της ομάδας του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, παρότι ο πρώην μεγάλος άσος των γηπέδων περιμένει στο ακουστικό του και πρόταση από την Ίντερ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε με επιτυχία στο παρελθόν.

Σχετικά με τον Ρομπίνιο, η προσφορά του Ολυμπιακού για συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων, την οποία αποκάλυψε την Κυριακή το Contra.gr, δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά του Βραζιλιάνου, παρότι κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές του απαιτήσεις. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός επιμένει να ζητά μεγαλύτερη χρονική δέσμευση, την ώρα που η Σάντος εμφανίζεται διατεθειμένη να του την προσφέρει. Έχει προγραμματιστεί, μάλιστα, συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για αύριο Τετάρτη ή το αργότερο μεθαύριο, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να λυθούν πολλές απορίες.

Αν οι «Άγιοι» πείσουν τον Ρομπίνιο να συνεχίσει με τη λευκή εμφάνιση, η ιστορία θα λάβει τέλος χωρίς happy end για τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση, όμως, που οι απαιτήσεις του διάσημου Βραζιλιάνου δεν καλυφθούν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να επανέλθουν, με σκοπό να τον δελεάσουν και να τον πείσουν να περάσει για άλλη μία φορά τον Ατλαντικό, ώστε να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά.

Η περίπτωση Μουνιέ και ο Ρομπέρτο

Παράλληλα, στο «κάδρο» παραμένει ο αριστεροπόδαρος Γάλλος εξτρέμ Αντονί Μουνιέ της Μονπελιέ, ο οποίος στα 27 του, έκλεισε τη σεζόν στο «σαμπιονά» με 9 γκολ και 8 ασίστ. Οι απαιτήσεις της ομάδας του είναι μεταξύ 2,5 και τριών εκατομμυρίων και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, πιθανόν και μέχρι το τέλος της εβδομάδας…

Τέλος, να αναφέρουμε ότι για τον Ρομπέρτο παρότι ακούγονται πολλά τελευταία, δεν υπάρχει καμία πρόταση από Ίντερ, Βαλένθια ή άλλο πιθανό ενδιαφερόμενο στα γραφεία του συλλόγου. Άρα σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν τίθεται και θέμα αποχώρησής του. Μέχρι να προκύψει και αν προκύψει, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του και ο Ισπανός πορτιέρε τις διακοπές του! Η ρήτρα αποδέσμευσής του, άλλωστε, για τους υποψήφιους μνηστήρες είναι πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ…

Διαβάστε ακόμη:

Εμπλέκουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό με Μπερμπάτοφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK