Ρομπίνιο: Ο νέος Σαβιόλα και ο ρόλος του Ζιοβάνι!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει αυτό που για πολύ κόσμο έμοιαζε μέχρι πριν από λίγες ώρες ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας: το ενδεχόμενο απόκτησης του Ρομπίνιο, πνευματικού παιδιού του Ζιοβάνι, από τον Ολυμπιακό.

Ρομπίνιο: Ο νέος Σαβιόλα και ο ρόλος του Ζιοβάνι!

Οι περισσότεροι το ονειρεύονταν, οι μυημένοι το είχαν ψυλλιαστεί. Για εκείνους που έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τον τρόπο σκέψης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ωστόσο, ήταν μάλλον δεδομένο πως από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής του διαμετρήματος του μεγάλου Ρομπίνιο θα ήταν διαθέσιμος στην αγορά, δεν υπήρχε περίπτωση να μην "ψάξει" την περίπτωσή του.

Από τη στιγμή που πέρυσι τέτοιο καιρό κατάφερε με άκρα μυστικότητα να βρει την άκρη του νήματος με τον Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος είχε προτάσεις από πολλές ομάδες και με γεμάτο πορτοφόλι μνηστήρες, ήταν αναμενόμενο να ασχοληθεί και με την περίπτωση του 30χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος πριν από δέκα χρόνια -όταν έκανε το μπαμ με τη φανέλα της Σάντος- ήταν το ίδιο δημοφιλής όπως ο Νεϊμάρ την τελευταία διετία.

Για όσους δεν το έχουν σκεφτεί, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στο να γίνει πραγματικότητα, αυτό που για πολύ κόσμο έμοιαζε μέχρι πριν από λίγες ώρες ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Ρομπίνιο είναι "πνευματικό παιδί" του τεράστιου Ζιοβάνι. Με τον "Ζίο" δίπλα του άρχισε να ζωγραφίζει με τη φανέλα της ομάδας του Πελέ, όταν ο κορυφαίος για την πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού ξένος που φόρεσε ποτέ τα ερυθρόλευκα, επέστρεψε στους "Αγίους" για να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Ρομπίνιο: Ο νέος Σαβιόλα και ο ρόλος του Ζιοβάνι!

Ο "μάγος" είναι σίγουρο, για εκείνους που ξέρουν, πως έχει πει ήδη την καλή του την κουβέντα για τον Ολυμπιακό στο "φευγάτο" από τη Μίλαν, Ρομπίνιο, από τη στιγμή που εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το "Σαν Σίρο". Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας είναι εύκολο, επειδή η "αλεπού" Αντριάνο Γκαλιάνι αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από τους "ερυθρόλευκους".

Ο άνθρωπος που λύνει και δένει στη Μίλαν κι έχει χειριστεί "πάρε-δώσε" δισεκατομμυρίων όλα αυτά τα χρόνια δεν αποκάλυψε τυχαία το "κόκκινο" ενδιαφέρον. Αν ήταν τελειωμένη η δουλειά απλά θα την ανακοίνωναν οι δύο ομάδες όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γκαλιάνι είπε όσα είπε για να βάλει κι άλλους υποψηφίους στο κόλπο, ενέργεια που δεν ευνοεί τα σχέδια του Ολυμπιακού. Επίσης, το γεγονός ότι ο Ρομπίνιο θέλει γύρω στα 3.000.000 ευρώ το χρόνο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ολοκλήρωση του deal.

Ρομπίνιο: Ο νέος Σαβιόλα και ο ρόλος του Ζιοβάνι!

Από την άλλη πλευρά, όταν χάλασε η μεταγραφή του Μπόγιαν Κρίκιτς, πριν από μερικές ημέρες δηλαδή, οι "ερυθρόλευκοι" δια στόματος του διευθυντή επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά, ξεκαθάρισαν πως "όποιος από εκείνους που διαπραγματευόμαστε, διαλέξει άλλο προορισμό, θα φέρουμε ακόμη καλύτερο". Ο Ρομπίνιο όντως είναι -πολύ- καλύτερος από τον 24χρονο Σέρβο που κατέληξε στη Στόουκ αν έχει ακόμη διάθεση και κίνητρο σε αυτή την ηλικία να θυμηθεί τις εποχές που ζωγράφιζε με τη μπάλα κολλημένη στα πόδια.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ψήσει Μίλαν και Ρομπίνιο, ολοκληρώνοντας αυτή τη μεταγραφή, τότε θα μιλάμε ασφαλώς για μία από τις κορυφαίες κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι Πειραιώτες στην ιστορία τους. Μόνο από τις φανέλες του Ρομπίνιο με το 7 ή το 10 στην πλάτη θα γίνει απόσβεση ενός σημαντικού μέρους της μεταγραφής, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες -τηρουμένων των αναλογιών- με την αγορά του Χάμες Ροντρίγκες από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέρα απ’ όλα τα άλλα (πρεστίζ, ποιότητα κτλ.) αν η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας κάνει το "μπαμ" με τον Ρομπίνιο, τότε ο Μίτσελ θα έχει στα χέρια του τα κατάλληλα "εργαλεία" για να δημιουργήσει μια γραμμή κρούσης που θα βγάζει φωτιές. Ο διάσημος Βραζιλιάνος μπορεί να είναι κοντούλης με ύψος 172 εκατοστά, αλλά πέρα από το ότι βάζει τη μπάλα στην τσέπη, έχει ταχύτητα αστραπής κι όποιος αντέξει...

Ρομπίνιο: Ο νέος Σαβιόλα και ο ρόλος του Ζιοβάνι!

Την ίδια στιγμή ο γόρδιος δεσμός με την Τίγκρες κόπηκε από τον ίδιο τον Άλαν Πουλίδο, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα για Ελλάδα μαζί με τον -κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο- αδερφό του Αρμάντο.

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει πόσο καλά είχε δουλέψει την υπόθεση ο Ολυμπιακός και είχε "δέσει" τον 23χρονο διεθνή επιθετικό από παντού. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Διαβάστε ακόμη:

"Πρόταση Ολυμπιακού για Ρομπίνιο"

Σχόλιο Κ. Κεφαλογιάννη: Τι θα άλλαζε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός;

Σχόλιο Σ. Γεωργακόπουλου: Ένας Μήτρογλου έλειπε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK