Τα 5 ερωτηματικά και οι απαντήσεις

O Σταύρος Γεωργακόπουλος επιχειρεί να μπει στο μυαλό του Μίτσελ και να αποκαλύψει τις σκέψεις του αναφορικά με το πλάνο του ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Γιουβέντους στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το Champions League.

Τα 5 ερωτηματικά και οι απαντήσεις
INTIME SPORTS

Αν κάποιος επιχειρήσει να προσεγγίσει επιφανειακά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους θα καταλήξει στο απλοϊκό συμπέρασμα ότι ο Μίτσελ θα εμπιστευθεί τους ίδιους ένδεκα που υποδέχθηκαν και νίκησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι, όμως, έτσι ή έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο Ισπανός κόουτς;

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η "βάση" της ενδεκάδας των "ερυθρολεύκων" δεν θα αλλάξει. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα αναπάντητα ερωτηματικά. Το Contra.gr επιχειρεί σήμερα να μπει στο μυαλό του 51χρονου προπονητή και να σας μεταφέρει τις σκέψεις του αναφορικά με το πλάνο του σημαντικού αγώνα, ο οποίος θα κρίνει πολλά στη "μάχη" της πρόκρισης:

1. Ο Μποτία θα είναι βασικός και με τη Γιουβέντους;

Απάντηση: Ο Μίτσελ δεν είναι χθεσινός στο ποδόσφαιρο και στους πάγκους για να μην έχει εντοπίσει το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο συμπατριώτης του στόπερ έχει αποδειχθεί ως τώρα κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών. Όλα δείχνουν, ωστόσο, ότι θα παραμείνει βασικός και στον αγώνα με τους πρωταθλητές Ιταλίας για δύο λόγους: Έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Αυλωνίτη και αν μείνει στον πάγκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα είναι σαν ο προπονητής του να τον "τελειώνει" (σ.σ. στο ψυχολογικό σκέλος τουλάχιστον). Κι επειδή, καλώς ή κακώς ο Μποτία είναι επιλογή του Μίτσελ, λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα και το βράδυ της Τετάρτης με την ελπίδα να σταθεί στο ύψος του, όπως έγινε στο ματς με τους "ροχιμπλάνκος", όχι, όμως, και στα παιχνίδια που ακολούθησαν.

2. Τι μπορεί να αλλάξει στον άξονα;

Απάντηση: Ο Μίτσελ προσανατολίζεται να επαναφέρει στον άξονα σε ρόλο κόφτη, αλλά και λίμπερο μπροστά από τους δύο στόπερ, τον Ντελβίν Εντινγκά. Ο Κονγκολέζος κρατάει τη θέση του, παραμένει ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια, προκειμένου να την μεταφέρει με ασφάλεια μπροστά του, ενώ είναι και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Λογικά θα είναι ένας από τους στυλοβάτες της μεσαίας γραμμής, έχοντας πλάι του τον Κασάμι, ο οποίος δεν γίνεται να λείψει από αυτό το παιχνίδι για… όλους τους λόγους. Από ‘κει και πέρα το ερώτημα είναι ποιος από τους Μανιάτη ή Μιλιβόγεβιτς θα είναι ο τρίτος της παρέας του άξονα. Κάποιοι λένε ότι ο αρχηγός θα καθίσει στον πάγκο επειδή είναι στο όριο από πλευράς καρτών, ενώ προέρχεται και από συνεχόμενα 90άλεπτα λόγω και της παρουσίας του στα δύο ματς της Εθνικής. Δική μου αίσθηση είναι ότι ο Μανιάτης δύσκολα θα καθίσει στον πάγκο, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παίξει πιο μπροστά ο Κασάμι και να μείνει στον πάγκο ο Τσόρι, ο οποίος έπαιξε για 90 λεπτά και στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη.

3. Θα χωρέσει στο αρχικό σχήμα ο Φουστέρ;

Απάντηση: Μάλλον ναι! Ο Ισπανός απέδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος ότι παραμένει πολύτιμος και μπορεί να δώσει λύσεις όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, καθώς διακρίνεται για τη συνέπειά του στο ανασταλτικό σκέλος. Ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε το προηγούμενο Σάββατο για μία ώρα, προκειμένου να ανεβάσει στροφές, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Αναμένεται να τον δούμε σε μία από τις δύο πτέρυγες με σκοπό να αποτελέσει βοήθεια και στήριγμα στον αντίστοιχο μπακ, ενώ στο επιθετικό σκέλος θα συγκλίνει, προκειμένου να βρεθεί σε επίκαιρη θέση για να περάσει την τελική πάσα ή να απειλήσει.

4. Αφελάι ή Ντουρμάζ;

Απάντηση: Αν ο Μίτσελ διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Τσόρι και επιστρατεύσει τον Φουστέρ, τότε και ο Ολλανδός και ο Σουηδός θα μείνουν στον πάγκο. Εκτός κι αν δεν βρεθεί στην ενδεκάδα ο Μανιάτης ή ο Μιλιβόγεβιτς. Σε περίπτωση που επιλεγεί ένας από τους δύο ο Ιμπραΐμ δείχνει να έχει προβάδισμα για δύο λόγους. Πρώτον επειδή είναι πιο ταχύς και μπορεί να "ανακατέψει" την έμπειρη αλλά όχι ιδιαίτερα γρήγορη άμυνα της Γιουβέντους, αλλά κι επειδή προέρχεται από καλή εμφάνιση στον αγώνα με την Ατλέτικο, ενώ και με τη Μάλμε ήταν από εκείνους που φάνηκαν περισσότερο. Από την άλλη, ο Αφελάι δεν διακρίνεται για την ευχέρειά του στο "ένας με έναν" ώστε να δημιουργήσει ρήγματα στις πτέρυγες. Σε αυτό τον τομέα ο Ντουρμάζ είναι καλύτερος κι ο Μίτσελ θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους. Επίσης ο Τζίμι είναι πιο ανθεκτικός στο… ξύλο σε αντίθεση με τον soft Αφελάι και η άμυνα της Γιούβε ξεχειλίζει από δύναμη και ψηλά κορμιά. Συμπέρασμα; Η "μάχη" ανάμεσα στους δύο εξτρέμ για μία θέση στην ενδεκάδα δίνει φαβορί τον Αφελάι, αλλά με βραχεία κεφαλή…

5. Τι άλλο ετοιμάζει ο Μίτσελ;

Απάντηση: Τον Σαλίνο! Μπορεί μέχρι τώρα να έχει εμπιστευθεί περισσότερο τον Ελαμπντελαουί, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος είναι πιο σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα κι επίσης εγκαταλείπει όταν πρέπει τη θέση του για να φύγει μπροστά. Είναι σαφές πως όταν ανεβαίνει ο Μαζουάκου, δεν γίνεται να συμβαίνει το ίδιο στην ίδια φάση και με τον έτερο μπακ, αφού στην άμυνα πρέπει να μένουν τουλάχιστον τρεις στην ευθεία. Επειδή, λοιπόν, πάμε για ένα ματς, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο Λεάντρο είναι πιο έμπειρος από τον Ομάρ, συγκεντρώνει και περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα κόντρα στη Γιούβε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK