Τα "θέλω" του Σίλβα και η αναμονή του Μιραλάς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις στου Ρέντη κατά την παρουσίασή του και άναψε το "πράσινο φως" για τη μεγάλη επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς.

Τα "θέλω" του Σίλβα και η αναμονή του Μιραλάς

Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα τα πρώτα σχόλια είναι συνήθως θετικά. Η ανάγκη, σε συνδυασμό με την προσδοκία, να αποδειχθεί ορθή η επιλογή, κάνει και τον κόουτς, αλλά κι εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν, να τα βλέπουν όλα ρόδινα τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα της συνεργασίας, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε "μήνα του μέλιτος".

Κάτι ανάλογο ισχύει και στον Ολυμπιακό . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν παρουσίασε ενώπιον των ΜΜΕ τον Βίτορ Περέιρα, ενοχλημένος σε ένα βαθμό και από την κριτική που του ασκήθηκε για την απόφαση απομάκρυνσης του Ισπανού προκατόχου του, είχε δηλώσει "εύχομαι να κλαίτε κι όταν φύγει ο Περέιρα".

Τελικά, όπως αποδείχθηκε δεν έκλαψε κανείς για τον Πορτογάλο που έφυγε. Από την άλλη υπάρχουν λόγοι και μάλιστα ισχυροί που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο συμπατριώτης του, Μάρκο Σίλβα κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις στου Ρέντη, πριν καν βάλει τη φόρμα της προπόνησης. Αφού σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ δεν ήταν στην παρουσίαση, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον γιο του Μιλτιάδη, κίνηση που είχε συμβολικό χαρακτήρα, πάμε και στο ψητό…

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για τον οποίο εξέφρασα πριν από καιρό τις ενστάσεις μου, λόγω της απειρίας του κι όχι επειδή μπορώ να αμφισβητήσω τη δουλειά του, έχει αποσπάσει τα πρώτα θετικά σχόλια για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ρεαλιστής και χαμηλών τόνων

Τα "θέλω" του Σίλβα και η αναμονή του Μιραλάς

Κατ’ αρχάς παρότι εμφανίστηκε αγχωμένος και ελαφρώς ψαρωμένος στου Ρέντη, δεν είχε ίχνος τουπέ και έδειξε μεγάλη διάθεση συνεργασίας με τους ανθρώπους της ομάδας. Σε αντίθεση με τον Περέιρα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Νικοπολίδη μόνο στην αναμνηστική φωτογραφία της επίσημης παρουσίασης, με αποτέλεσμα ο πρώην διεθνής πορτιέρε και αρχηγός να αποχωρήσει λίγο καιρό αργότερα, ο Μάρκο Σίλβα, όχι απλά αποφάσισε να παίξει… ομαδικά, αλλά το επιδίωξε κιόλας.

Όπως παραδέχονται οι παροικούντες του Ρέντη, ο νέος κόουτς της ομάδας από τις πρώτες του ώρες στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου κι ενώ έχει σχηματίσει γνώση για τα βασικά, καθώς το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησε πολλούς αγώνες της προηγούμενης σεζόν, χωρίς ίχνος έπαρσης και εγωισμού, ρωτούσε τη γνώμη των ανθρώπων της ομάδας για πολλά απ’ όσα έχει στο μυαλό του, προκειμένου να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Για να το γράψω ακόμη πιο απλά, δεν λειτούργησε με ύφος "τα ξέρω όλα και ήρθα να σας μάθω… μπαλίτσα", αλλά έδειξε άνθρωπος ρεαλιστής, ο οποίος επειδή θέλει να προστατεύσει τη δουλειά και το όνομά του, θέλει να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.

"Ναι" για Μιραλάς

Τα "θέλω" του Σίλβα και η αναμονή του Μιραλάς

Σε ό,τι αφορά τα πρώτα του συμπεράσματα, το πιο σημαντικό απ’ όσα έχει δει είναι ότι ο Ολυμπιακός της δικής του… υπογραφής, θα πρέπει να γίνει πιο γρήγορος. Κάτι που παραδέχθηκε κιόλας στη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων, παρότι σε γενικές γραμμές απέφυγε τα μεγάλα λόγια και τις τεράστιες υποσχέσεις. Μίλησε "σεμνά και ταπεινά" ως ένας άνθρωπος, ο οποίος προτιμά να μιλήσει με τη δουλειά του και μέσω αυτής προτιμά να κριθεί και από τον εργοδότη του, αλλά και από τον κόσμο.

Από ‘κει και πέρα, έχει ενημερωθεί για όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις που έχουν εξεταστεί το τελευταίο διάστημα από τους αρμόδιους της ΠΑΕ, αλλά για τις περισσότερες των περιπτώσεων ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία για να εισηγηθεί, αφότου έχει διαμορφώσει σαφή εικόνα για το υπάρχον υλικό! Γι’ αυτό και μαζί με την αποστολή για την Αυστρία ταξίδεψε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος σχεδιασμού Μιχάλης Κουντούρης, ενώ μετά από 3-4 μέρες θα 'πετάξει" για το Ζέεφελντ και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος.

Για έναν ποδοσφαιριστή, ο Μάρκο Σίλβα φέρεται να είπε "ναι" χωρίς δεύτερη σκέψη κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Κέβιν Μιραλάς! Όχι μόνο επειδή ο Βέλγος κυνηγός είναι παικταράς, πέραν πάσης αμφισβήτησης, αλλά κι επειδή το στιλ παιχνιδιού του είναι αυτό που "ψάχνει" στο "δικό" του Ολυμπιακό.

"Αντίπαλος" ο Περέιρα

Τα "θέλω" του Σίλβα και η αναμονή του Μιραλάς
INTIME SPORTS

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι οι προσπάθειες των "ερυθρολεύκων", προκειμένου να κάνουν το "κόλπο γκρόσο" με τον 28χρονο άσο της Έβερτον συνεχίζονται, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Μιραλάς! Ο Κέβιν έχει φροντίσει να στείλει μήνυμα στη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου πως δεν είναι διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει σε έναν χρόνο, άρα με τη στάση του ξεκαθάρισε πως αν δεν φύγει τώρα, θα φύγει το επόμενο καλοκαίρι ως ελεύθερος, ενώ θα έχει δικαίωμα υπογραφής από τον Γενάρη.

Παράλληλα, μέσω του ατζέντη του έχει μεταφέρει τις απαιτήσεις του στην πλευρά του Ολυμπιακού, έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι ο Μαρινάκης θα τις καλύψει και απλά περιμένει να βρουν οι δύο σύλλογοι τη "χρυσή τομή". Μόνο αν δεν μπορέσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας να καλύψουν τις απαιτήσεις των Άγγλων και αποσυρθούν από τη διεκδίκησή του, θα μπει σε διαδικασία να μιλήσει με άλλη ομάδα, έστω κι αν ο εκπρόσωπός του Κριστόφ Ενροτέ φέρεται ενοχλημένος που δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση της Φενέρμπαχτσε για έναν άλλο πελάτη του, τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Για την ιστορία, πελάτης του Ελβετού μάνατζερ είναι και ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος εκτός του "Μίλι" θέλει και τον Μιραλάς στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, την ώρα που έχει ήδη αποκτηθεί με εισήγησή του ο Νάνι, ενώ πλησιάζει και ο "πολύς" Φαν Πέρσι…

Διαβάστε ακόμη:

Αναχώρησε για Ζέεφελντ ο Ολυμπιακός

Μάρκο Σίλβα: "Η νοοτροπία μου είναι να κερδίζω παντού"

News 24/7

24MEDIA NETWORK