Την αλήθεια για Μήτρογλου την είπε ο... Στολτίδης!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την εμμονή του Μήτρογλου, θυμάται τι έλεγε γι' αυτόν ο Στολτίδης, αλλά και το μέλλον του... μακριά από την Ελλάδα.

Την αλήθεια για Μήτρογλου την είπε ο... Στολτίδης!
MITROGLOY.jpg INTIME SPORTS

Η κυριακάτικη ήταν πιθανότατα η τελευταία εμφάνιση του Κώστα Μήτρογλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ενδεχομένως μετά από τον τελικό του Κυπέλλου, να υπάρξουν και... επόμενες κάποια στιγμή στο μέλλον, ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός -από τη Φούλαμ- με την ερυθρόλευκη φανέλα, ετοιμάζει βαλίτσες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Κάποιοι λένε ότι ο νέος προορισμός θα βρίσκεται πιθανότατα σε άλλη χώρα του εξωτερικού κι όχι στην Αγγλία, καθώς να επιστρέψει στο Λονδίνο αποκλείεται, ενώ και η “Πρέμιερ Λιγκ” γενικότερα δεν φαίνεται να τον σηκώνει ιδιαίτερα. Οι τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπος του ψάχνονται γερά προς Γαλλία μεριά, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, καθώς πολλά μπορούν να συμβούν μέσα στο καλοκαίρι.

Το επεισόδιο με Τσόρι

Το σίγουρο είναι ότι ο “πιστολέρο”, ο οποίος έκλεισε την παρουσία του στο πρωτάθλημα με 16 γκολ, ένα πίσω από τον Μπαράλες, τράβηξε εκ νέου τα βλέμματα πάνω του, αλλά όχι για καλό. Η αντίδρασή του να... γκρινιάζει και να “δείξει” τον Χάρα, ο οποίος αντί να του δώσει τη μπάλα, προτίμησε να σκοράρει και καλά έκανε, έτσι όπως τον... έβγαλε η φάση, ενίσχυσε την άποψη πως “πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”.

Ο Μήτρογλου, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, έφτασε στο σημείο να αρπαχτεί με τον Τσόρι τον περασμένο Σεπτέμβρη για ένα πέναλτι, παρότι η εντολή του Μίτσελ ήταν να εκτελεί ο Αργεντινός από τα 11 βήματα. Κακές... γλώσσες επιμένουν ότι υπήρξε και συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια με τους δύο πρωταγωνιστές να έχουν θερμό τετ α τετ με τον Μίτσελ να τους αφήνει να ξεθυμάνουν και στη συνέχεια να επεμβαίνει για να θυμίσει ότι πρέπει να τηρούνται οι εντολές του.

Από 'κει και πέρα, επειδή όσα χρόνια κι αν περάσουν το “γκολόπαιδο” δεν πρόκειται να αλλάξει το κακό συνήθειο να περιμένει τη μπάλα στα πόδια για να την σπρώξει στα δίχτυα έστω και από μισό μέτρο, όπως έκανε και την Κυριακή στην προσπάθεια του Χάρα, καλό είναι να θυμηθούμε τι είπε χαρακτηριστικά ένας πρώην συμπαίκτης του ο Ιεροκλής Στολτίδης, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr.

Επειδή ο Ιέρο ήταν ένας από εκείνους που είχαν από κοντά τον Κώστα στα πρώτα του βήματα και προσπάθησε να τον βοηθήσει με τις συμβουλές του, οι κουβέντες του έχουν και ξεχωριστή σημασία:

"Ο Μήτρογλου είχε και έχει –και φαίνεται– ένα τρομερό άγχος να βάζει γκολ. Το έχουν όλα τα σέντερ φορ, αλλά εκείνος το έχει στον υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα να αφήνει άλλα πράγματα στο παιχνίδι του, όπως να μαρκάρει, να τρέξει, να βοηθήσει στην άμυνα. Προσπαθούσα λοιπόν, να του δώσω να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να βάζεις γκολ. Σίγουρα, για ένα σέντερ φορ είναι σημαντικό να σκοράρει και τα γκολ μετρούν στο βιογραφικό, αλλά εάν δεν βοηθάς και σε άλλους τομείς, μετά δεν θα σου δίνει κανένας συμπαίκτης σου τη μπάλα! Εάν κάθεσαι στην περιοχή και περιμένεις για να βάλεις γκολ, δεν θα σου τη δίνουν! Οι άλλοι, δεν είναι βλάκες να τρέχουν, να σκοτώνονται για να βάζεις εσύ γκολ. Πρέπει να μαρκάρεις, να κάνεις κινήσεις για να ανοίξεις χώρους, όχι μόνο για να βάλεις γκολ. Αυτά προσπαθούσα να του εξηγήσω. Τώρα όποιος ήθελε να ακούσει, άκουγε…".

Η εμμονή αποτελεί τροχοπέδη

Όπως φαίνεται ο Μήτρογλου δεν είχε και δεν έχει διάθεση να ακούσει σε αυτό το σκέλος ούτε τον Στολτίδη ούτε κανέναν. Εκείνο που δεν καταλαβαίνει, είναι ότι αυτό το “κόλλημα”, του στερεί τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο το πλούσιο ταλέντο του και το χάρισμα που έχει στο πως να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Όταν ακόμη και ο Φράνκο Χάρα που σκοράρει με... αίτηση, προτιμά να τελειώσει τη φάση από το να τη δώσει στον Μήτρογλου, δικαιώνονται πανηγυρικά όλοι εκείνοι που ενώ αποδέχονται την εκτελεστική δεινότητα του “πιστολέρο”, καταλαβαίνουν πως η εμμονή του στο γκολ, αποτελεί τροχοπέδη στην καριέρα του.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Χάρα έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση, καλώς εκτέλεσε, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το να σκόραρε ή όχι, ο Μήτρογλου επέμενε να τη ζητάει, ενώ ήταν κλεισμένος ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς, ενώ αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, αντί να πανηγυρίσει, του ζητούσε και τα ρέστα με ειρωνική διάθεση.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής, όσο ικανός κι αν είναι, όσο προσόντα κι αν έχει, βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα, τότε κάτι δεν πάει καλά... Και είναι κρίμα μια τόσο κακή νοοτροπία να στερεί από τον Μήτρογλου το δικαίωμα να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε λόγω ικανότητας και ταλέντου... Κακά τα ψέματα...

Διαβάστε ακόμη:

"Στράβωσε" με Χάρα ο Μήτρογλου

"Kόψτε τα μπάνια"! Έξαλλος ο Μαρινάκης με τα... Αστέρια του

News 24/7

24MEDIA NETWORK