Θρύλος πολεμιστής με υπογραφή Περέιρα!

Ο γεμάτος και επιβλητικός Ολυμπιακός της Ξάνθης, τα ευεργετικά αποτελέσματα της αλλαγής προπονητή, όσα είδαμε από τον Βίτορ Περέιρα και το μήνυμα στους άλλους μνηστήρες του τίτλου. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει όσα είδαμε από τους "ερυθρόλευκους" στα Πηγάδια.

Θρύλος πολεμιστής με υπογραφή Περέιρα!

Μπορεί ένας τεχνικός με μόλις τρεις προπονήσεις στο ενεργητικό του να δώσει σε μια ομάδα τη χαμένη της ταυτότητα; Είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, αν συγκρίνουμε τον Ολυμπιακό της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό των προηγούμενων αγώνων στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Βίτορ Περέιρα είναι σίγουρο πως δεν έχει μαγικό ραβδί, όπως παραδέχθηκε και στις προγραμματικές του δηλώσεις. Έχει, όμως, και τη διάθεση και τη γνώση και την πειθώ προκειμένου να μεταδόσει τις βασικές αρχές του με το "καλημέρα" και να οδηγήσει τη νέα του ομάδα σε μια σπουδαία νίκη, κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος όχι μόνο ήταν αήττητος εντός έδρας, αλλά είχε φέρει και δύο φορές... ντόρτια κόντρα στους άλλους δύο επίδοξους μνηστήρες του τίτλου.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρωταθλητές δεν είχαν εύκολο έργο στα Πηγάδια. Χρειάστηκε να παλέψουν πολύ για να μπορέσουν να σταματήσουν την ορμή των παικτών της Ξάνθης και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Έγινε παλικαρίσια μάχη στη Θράκη. Και σε αυτή τη μάχη υπερίσχυσε ο Ολυμπιακός, επειδή πολύ απλά ήταν ο εαυτός του. Οι ποδοσφαιριστές του αντιμετώπισαν την αναμέτρηση λες και επρόκειτο για παιχνίδι Champions League, έβαλαν τα πόδια τους στη φωτιά, είχαν στο μυαλό τους τις εντολές του προπονητή και τις εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό.

Εβαλαν κάτω τη μπάλα, προσπάθησαν να την κυκλοφορήσουν όσο καλύτερα γινόταν, έπαιξαν γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Είχαν πειθαρχία και τρομερό πάθος από το πρώτο λεπτό, αλλά και σωστή οργάνωση. Το 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού υποστηρίχθηκε πολύ καλά από τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι κατάφεραν να "κλειδώσουν" τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με δύο γκολ σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες στην εστία. Τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτη τελική στην εστία και... 0-3.

Δεν υπήρχε κανείς που να υστέρησε ή να μην πάλεψε. Όλοι είχαν διάθεση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, μιας και το κίνητρο ήταν τεράστιο. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι τι θες, αλλά πως μπορεί να το πετύχεις. Και ο Ολυμπιακός του Περέιρα είχε χθες απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά. Κάποιοι, όπως ο Αφελάι, ο Ντοσεβί και ο Κασάμι ήθελαν να στείλουν μήνυμα και στον πρώην προπονητή τους ότι δεν τους διαχειρίστηκε σωστά. Και όλοι μαζί ήθελαν να βρεθούν ξανά μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Το κατάφεραν κόντρα σε μια ομάδα που δεν σταμάτησε να παλεύει και να προσπαθεί ούτε λεπτό μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Η Ξάνθη, άλλωστε, έχασε από δύο στημένες φάσεις και μία αντεπίθεση. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Αντίθετα καταδεικνύει τον βαθμό δυσκολίας. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν στην Ξάνθη την πιο μεστή, πιο επιβλητική, πιο γεμάτη εμφάνισή τους εκτός έδρας και τα ωφέλη είναι πολλαπλά. Πρώτον οι τρεις βαθμοί που μπήκαν στο σακούλι. Δεύτερον η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας και με δύο πόντους αέρα από τον δεύτερο πλέον ΠΑΟΚ. Τρίτον και ακόμη πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Ολυμπιακός στους άλλους... μνηστήρες του τίτλου. Ποιο ήταν αυτό; Πως αν συνεχίσει έτσι, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Όταν παίζει έτσι, δεν έχει αντίπαλο κι ας υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να διορθωθούν, ενώ αναμένονται και οι εισηγήσεις του νέου προπονητή για τη μεταγραφική ενίσχυση.

Η αλλαγή προπονητή φέρνει συνήθως ευεργετικά αποτελέσματα, ωστόσο, δεν συνέβη μόνο αυτό στον Ολυμπιακό που είδαμε στη Θράκη. Η ομάδα είχε ανάγκη από το νέο... αέρα που έδωσε ο νέος κόουτς και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι πάλευαν με νύχια και με δόντια σε κάθε φάση, με αποκορύφωμα τη φάση του 89' όταν ακόμη και ο συνήθως ράθυμος Ντουρμάζ έβγαλε τα... συκώτια του Σολτάνι. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ομάδα στα Πηγάδια ακόμη και στις στιγμές έντασης που δεν έλειψαν κι αυτό κάτι δείχνει... Δείχνει πως όταν αυτοί οι ποδοσφαιριστές παίζουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες, τα δίνουν όλα ως ομάδα, δεν διαλέγουν αγώνες και δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο μπορεί να πετύχουν πολλά περισσότερα απ' όσα είχαν πετύχει μέχρι χθες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK