Τι άλλο θέλει και περιμένει ο Σίλβα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος κάνει τον μεταγραφικό απολογισμό και γράφει για τα "θέλω" του Σίλβα που δεν σταματούν, παρά την κίνηση της ΠΑΕ να... κατεβάσει τα μεταγραφικά σενάρια.

Τι άλλο θέλει και περιμένει ο Σίλβα
INTIME SPORTS

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κατέβασε χθες τα μεταγραφικά σενάρια. Υπάρχουν μια σειρά από πολύ συγκεκριμένους λόγους που οδήγησαν την ΠΑΕ σε αυτή –την μάλλον αναμενόμενη κίνηση- υπάρχουν, όμως, και μια σειρά από "αλλά" που αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα μέχρι το τέλος του μήνα…

Το πρώτο που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι αυτό που εδώ και μέρες σας μετέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ το Contra.gr. "Κανείς δεν θέλει να φύγει" όπως ξεκαθαρίστηκε αρμοδίως, παρά τα σχετικά σενάρια για Κασάμι, Ντουρμάζ πρωτίστως, αλλά και Μαζουακού. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο τελευταίος θέλει να φύγει, έστω κι αν δεν το φωνάζει. Φροντίζει να το δείχνει καιρό τώρα με τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις, γεγονός το οποίο οδηγεί τον προπονητή του στην απόφαση να καθιερώσει στο αριστερό άκρο (μέχρι νεοτέρας) τον δεξιοπόδαρο Σαλίνο.

Ο Κασάμι, όπως, επίσης, σας ενημερώσαμε σχετικά υποστήριξε σε πρόσφατη επικοινωνία με τη διοίκηση ότι "θέλω να μείνω και να παλέψω", αφού δεν έχει κάτι ενδιαφέρον στα χέρια του, ενώ και για τον Ντουρμάζ οι προτάσεις από την Τουρκία είναι (έως τώρα τουλάχιστον) στα λόγια κι όχι σε… χαρτί, ώστε να υπάρξει μια σοβαρή βάση συζήτησης.

Έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος

Ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού έχει πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος απ’ όσα έγιναν ως τώρα, καθώς στα περισσότερα έβαλε την προσωπική του σφραγίδα. Όσους παίκτες ζήτησε, τους πήρε, έστω κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν εφικτό να έρθει η πρώτη του επιλογή, αλλά μία από τις επόμενες. Για παράδειγμα οι επιλογές του για τις πτέρυγες ήταν Ερνάνι, Πάρντο, Σεμπά και οι δύο από τους τρεις είναι ήδη στου Ρέντη, ενώ και ο άσος της Πόρτο μπορεί να τους ακολουθήσει έως το τέλος του μήνα, αρκεί να… βοηθήσει ένας από τους Ντουρμάζ, Ντοσεβί φέρνοντας πρόταση για να μετακομίσει κάπου αλλού.

Στην άμυνα, είχε πρώτους στη λίστα τον Αντερλάν Σάντος της Μπράγκα, ο οποίος, ωστόσο, αποδείχθηκε πολύ αλμυρός και τον Μπαλάντα της Ρίβερ, η υπόθεση του οποίου είναι πολύ μπερδεμένη, για να καταλήξει στον Ντα Σίλβα που ξέρει και εμπιστεύεται, χωρίς να αποκλείεται και "κάτι ακόμη" μέχρι τις 31 του Αυγούστου.

Ο 38χρονος κόουτς θέλει κι έχει ζητήσει καιρό τώρα, την απόκτηση ενός ακόμη στράικερ. Σε αυτό το σκέλος της ιστορίας, μάλιστα, αναμένεται να έχουμε εξέλιξη, ούτως ή άλλως, είτε έχουμε δηλαδή κάποια αποχώρηση είτε όχι. Κι αυτό γιατί ο Σίλβα πιστεύει και στηρίζει τον Φινμπόγκασον, αλλά θέλει να είναι καλυμμένος και για πιθανή απουσία του Ισλανδού, μιας κι ως τώρα δεν τον καλύπτουν για διαφορετικούς λόγους, ο φιλότιμος, αλλά "λίγος" Χάρα και ο ανέτοιμος Πουλίδο.

Ρόστερ για δύο ομάδες

Εκείνο που δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει αυτή τη στιγμή ρόστερ για… δύο ομάδες κι όχι για μία! Στο δυναμικό των πρωταθλητών βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 40 παίκτες και ο νέος κόουτς έχει διάθεση να δουλέψει με 25, το πολύ 27, άρα κάποιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν βαλίτσες και μάλιστα σύντομα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα έχει αγώνα μπροστά της, με αντίπαλο τον Πανιώνιο το βράδυ της Κυριακής και άπαντες θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο που δεν είναι άλλος από το τρίποντο σε συνδυασμό με το ανάλογο θέαμα, σε ένα "Καραϊσκάκη" που θα έχει φέτος πάνω από 17.000 μόνιμους θαμώνες (σ.σ. σύμφωνα με τα διαρκείας που διατέθηκαν ήδη).

Σχετικά με τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και παρά την αξιοπρόσεκτη παρουσία των Ντα Κόστα και Σεμπά από την πρώτη τους κιόλας προπόνηση, έχω την αίσθηση ότι ο Σίλβα δεν θα… βιάσει τη δουλειά και τη φιλοσοφία του. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι θα αδειάσει άκομψα κάποιους από τους παίκτες που δούλεψε μαζί όλο αυτό το διάστημα και πάλεψαν πολύ για να κερδίσουν μια θέση στον ήλιο της ενδεκάδας, λόγω της άφιξης άλλων, έστω κι αν αποτελούν δική του επιλογή.

Έτσι πάει στην πρεμιέρα

Υπό αυτή την έννοια θεωρώ φαβορί τον Ντουρμάζ αντί του Σεμπά, για τον αγώνα της πρεμιέρας, ενώ κάτι αντίστοιχο περιμένω ότι θα συμβεί και με τον Μπουχαλάκη αντί του ανέτοιμου ακόμη Καμπιάσο. Επίσης, και ο Ντα Κόστα δύσκολα θα προτιμηθεί για την Κυριακή από τον Αυλωνίτη, τον Μποτία, ακόμη και τον Βούρο κι ας είναι φαβορί για να πάρει τη θέση από την επόμενη εβδομάδα…

Θεωρώ δεδομένο, ωστόσο, πως ορισμένοι οι οποίοι δεν υπολογίζονται θα πάρουν ξεκάθαρο μήνυμα το Σάββατο με την απουσία τους από την 18άδα. Οι επιλογές του Μάρκο Σίλβα θα πιστοποιήσουν τα "θέλω" του και κάποιοι από εκείνους που θα βρεθούν μεταξύ πάγκου και εξέδρας θα συνειδητοποιήσουν ότι έφτασε η ώρα της επιλογής. Ή θα καθίσουν πάνω στα συμβόλαιά τους, αλλά θα "φρενάρουν" την καριέρα τους ή θα καταλάβουν πως η επόμενη μέρα πρέπει να τους βρει μακριά από του Ρέντη και θα κινήσουν με σοβαρότητα και ρεαλισμό τις σχετικές διαδικασίες, έστω και την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών…

Διαβάστε ακόμη:

Ντουρμάζ: "Θέλω Τράμπζονσπορ"

Στην Έλτσε ο Βέργος

Η Ανόρθωση δανείστηκε Μαρτίνες από Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK