Τι σχεδιάζει ο Σίλβα για τη μάχη του ΟΑΚΑ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα σχέδια του Μάρκο Σίλβα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τι σχεδιάζει ο Σίλβα για τη μάχη του ΟΑΚΑ

Από σήμερα μπαίνουμε ουσιαστικά στο κυρίως πιάτο της αναμέτρησης του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό. Ο Μάρκο Σίλβα περιμένει την επιστροφή του Μπράουν Ιντέγε από την Αγγλία όπου βρέθηκε το τελευταίο διήμερο για προσωπική υπόθεση (σ.σ. οικονομικής φύσης) και θα αρχίσει να συνθέτει τα κομμάτια του παζλ που θα στήσει απέναντι από εκείνα του Γκουστάβο Πογέτ.

Θεωρούν την ΑΕΚ την καλύτερη ομάδα

Δεν είναι υπερβολή ούτε φιλοφρόνηση το γεγονός ότι στου Ρέντη θεωρούν την ΑΕΚ την καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες της "Σούπερ Λιγκα" και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Γράφαμε και χθες πως για τους "ερυθρόλευκους" το αντάμωμα της Καλογρέζας αποτελεί ουσιαστικά ζήτημα γοήτρου, αλλά κι έναν σημαντικό κόμβο που πρέπει να ξεπεραστεί χωρίς ήττα, στο δρόμο προς την κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος.

Υπό αυτή την έννοια ο 38χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει πολλά. Ούτε να ανακατέψει ιδιαίτερα την τράπουλα όπως ίσως πολλοί πιστεύουν επειδή ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άντερλεχτ για το Europa. Ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ακολουθεί διάστημα πέντε ημερών, άρα οι σκέψεις για πιθανή ξεκούραση βασικών στελεχών θα μετατεθεί για το επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Φάληρο. Σε εκείνο το ματς, άλλωστε, δεν θα αγωνιστεί ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος έχει δηλωθεί ήδη για να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής.

Αναμενόμενη εμφάνιση με ΠΑΟΚ, ίδια η άμυνα

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι γεγονός ότι η τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών είδε "μπούκωμα", έλλειψη φρεσκάδας και κόπωση από ένα σημείο και μετά. Σε ένα βαθμό, όμως, το γεγονός θεωρείται λογικό κι αναμενόμενο από τη στιγμή που είχαν προηγηθεί δύο πολύ καλά παιχνίδια ένα για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ κι άλλο ένα με τον Αστέρα για το Κύπελλο.

Άρα επί της ουσίας, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για το "φτωχό" βάσει προσδοκιών 1-0, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε καθόλου. Η τετράδα της άμυνας, λοιπόν, θα μείνει απαράλλακτη μπροστά από τον Ρομπέρτο. Ομάρ δεξιά (σ.σ. δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο ματς με την Άντερλεχτ λόγω καρτών που κουβαλάει από το UCL), Μαζουακού αριστερά και Μποτία με Σιόβας οι δύο στόπερ.

Οι αλλαγές στο κέντρο

Στη μεσαία γραμμή και με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Ζντιέλαρ, οι περισσότεροι "βλέπουν" Μπουχαλάκη, αλλά το πιο πιθανό είναι να προκύψει Κασάμι, παρότι ο Παϊτίμ δεν είναι και στα καλύτερά του τον τελευταίο καιρό. Θεωρείται πιο έτοιμος και πιο ψημένος από τον "Μπούχα" για τέτοια παιχνίδια και μάλλον θα προτιμηθεί, από τη στιγμή που και ο Εστέμπαν Καμπιάσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να γυμναστεί κανονικά. Αυτό λογικά θα συμβεί σήμερα, αλλά και πάλι είναι μικρό το διάστημα για να προλάβει να παίξει βασικός μέσα σε τρεις μέρες, μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας.

Παίζεται του Ντουρμάζ

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, η μοναδική θέση που παίζεται είναι του Ντουρμάζ, την οποία διεκδικεί ο Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος ήταν βασικός και στον αγώνα του πρώτου γύρου (4-0) και είχε αρκετά καλή παρουσία. Από τη άλλη, ο Τζίμι θα παίξει βασικός και στις Βρυξέλλες, άρα το πιθανότερο είναι να δει το πρώτο κομμάτι του αγώνα με την ΑΕΚ από τον πάγκο, έχοντας πλάι του και τον Τσόρι Ντομίνγκες.

Δεξιά θα παραμείνει ο Πάρντο, ως μπαλαντέρ ο Φορτούνης και στην επίθεση ο Ιντέγε, έστω κι αν έχει κάνει… κοιλίτσα το τελευταίο διάστημα από τα συνεχή παιχνίδια. Κάπως έτσι το έχει στο μυαλό του ο Μάρκο Σίλβα και δύσκολα θα προκύψει κάποια άλλη έκπληξη, αν και με τον Πορτογάλο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Του αρέσει να αιφνιδιάζει, άλλωστε, και το ίδιο θα επιχειρήσει στο τερέν του ΟΑΚΑ. Μπορεί και από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα σε μία ΑΕΚ που θα είναι υποχρεωμένη να επιτεθεί από το ξεκίνημα λόγω έδρας, κινήτρου και σφοδρής επιθυμίας για ρεβάνς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Κοντονή η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι

Τα εισιτήρια για Άντερλεχτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK