Το "φροντιστήριο" Σίλβα σε Κασάμι για Μπάγερν

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους λόγους που ο Σίλβα άφησε εκτός τον Κάσαμι στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και το "φροντιστήριο" που έκανε ο Πορτογάλος στον ποδοσφαιριστή του ενόψει Μπάγερν.

Το "φροντιστήριο" Σίλβα σε Κασάμι για Μπάγερν

Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε για ποιους λόγους ο Μάρκο Σίλβα άφησε εκτός «αποστολής» για την αναμέτρηση με τον Πλατανιά τον Παϊτίμ Κασάμι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα τον είχε στο πλάνο, πιθανότατα και στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ήταν μια απόφαση που προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά, καθώς είναι μετρημένα τα κουκιά για τη μεγάλη «μάχη» της Τετάρτης. Ο Μιλιβόγεβιτς τιμωρημένος για δύο αγώνες (σ.σ. δεν θα παίξει και στο Λονδίνο με την Άρσεναλ), ενώ Μανιάτης, Μπουχαλάκης προέρχονται από τραυματισμό.

"Φόρτισε" μπαταρίες

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ωστόσο, όλα τα παραπάνω τα γνώριζε ο Πορτογάλος τεχνικός καλύτερα από εμάς, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες όχι απλά υπολογίζει, αλλά θα έχει βασικό μεθαύριο τον Κασάμι, ενώ ο αποκλεισμός του στο ματς πρωταθλήματος έγινε βάσει σχεδίου!

Ο Μάρκο Σίλβα ξέρει από πρώτο χέρι ότι ο διεθνής Ελβετός δεν έπαιξε καθόλου από το ξεκίνημα της σεζόν ούτε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και με εκείνη της εθνικής του ομάδας, παρότι είχε κληθεί για τα ματς που έγιναν πρόσφατα. Γνωρίζει, επίσης, ότι δεν τρελάθηκε στην προπόνηση ο Κασάμι στο διάστημα που βρισκόταν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Για να μπορέσει, λοιπόν, να τον χρησιμοποιήσει στο ματς με τη Μπάγερν θα έπρεπε να του… φορτίσει τις μπαταρίες κι αυτό ακριβώς επιχείρησε. Σε συνεννόηση με τον Κασάμι και με τους γυμναστές, έδωσε εντολή να γυμναστεί πολύ έντονα ο 23χρονος άσος από την Πέμπτη που επέστρεψε στου Ρέντη μέχρι χθες, προκειμένου από σήμερα να μπει με την υπόλοιπη ομάδα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τους Βαυαρούς.

Πράγματι τις τελευταίες ημέρες ο Κασάμι έκανε πολύ δυνατές προπονήσεις στου Ρέντη, ακόμη και το Σάββατο που οι συμπαίκτες του αντιμετώπισαν τον Πλατανιά, προκειμένου να ανεβάσει στροφές, κάτι που έγινε. Το αν θα βρίσκεται αύριο στην αρχική ενδεκάδα θα πρέπει να περιμένουμε τον Σίλβα να το αποφασίσει, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί τελικά, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο…

Το υπόλοιπο παζλ της 11άδας

Ο Μπουχαλάκης, άλλωστε, ακόμη δεν έχει κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που σημαίνει πως είναι αμφίβολο ακόμη και το αν θα μπορέσει να συμπεριληφθεί τελικά στη 18άδα. Από κει και πέρα, η τεχνική ηγεσία έχει προετοιμάσει και μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια.

Ένα από αυτά θέλει τον Βραζιλιάνο Σαλίνο στο χώρο της μεσαίας γραμμής ως κόφτη για να κυνηγάει τον πολύ Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος πέρυσι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Φάληρο ως παίκτης της Γιουβέντους. Ο Σαλίνο έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπράγκα, υπό τις οδηγίες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ως κόφτης σε ορισμένα ματς. Δεν τα πήγε άσχημα και ο Σίλβα το ξέρει και το κρατάει στην άκρη του μυαλού του. Πιο πιθανό είναι να δούμε κάτι τέτοιο, παρά τον Σιόβα ή τον Ντα Κόστα να μεταμορφώνεται σε αμυντικό χαφ για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ματς.

Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, ως δεδομένη την παρουσία των Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Τσόρι στην ενδεκάδα της Τετάρτης υπάρχει ερωτηματικό για τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Στην κορυφή, ο Νιγηριανός Ιντέγε έχει μικρό προβάδισμα από τον Φινμπόγκασον, καθώς είναι πιο κινητικός, καλύτερος μαχητής και μπορεί να ζορίσει περισσότερο τα αντίπαλα στόπερ.

Τη μία από τις δύο θέσεις στις πτέρυγες διεκδικεί με αξιώσεις ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε αυτό το ρόλο με επιτυχία στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ο Μάρκο Σίλβα τον έχει σοβαρά στα υπόψη όχι μόνο λόγω του ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά επειδή μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο στήριγμα στον Τσόρι για να κυκλοφορήσει η μπάλα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερνάνι είναι ταχύτατος και στον κενό χώρο μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές κάτι που ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του. Από την άλλη, όμως, ο Πορτογάλος εξτρέμ φαίνεται περισσότερο με τη μπάλα και όχι χωρίς αυτή, καθώς το μαρκάρισμα δεν αποτελεί μία από τις αδυναμίες του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάρντο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να είναι στην ενδεκάδα, καθώς είναι πιο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα και δίνε βοήθειες στον Ελαμπντελαουί.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το παζλ της ενδεκάδας του Ολυμπιακού ενόψει ενός αγώνα με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, αλλά και με αντίστοιχο κίνητρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας που έχουν συνήθως τον τρόπο να τη βγάζουν καθαρή στην έδρα τους, έστω και κόντρα σε μεγαθήρια. Ίδωμεν…

Διαβάστε ακόμη:

Ντομίνγκες: "Άλλο παιχνίδι με Μπάγερν"

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Στο 90' η Μπάγερν, εύκολα η Άρσεναλ, "τεσσάρα" η Ντιναμό

News 24/7

24MEDIA NETWORK