Το "κόκκινο" πλάνο: παίκτες επιπέδου Ζιοβάνι και Ριβάλντο!

O Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού μετά τη συνάντηση των ρεπόρτερ με τον Πιερ Ισά, από την οποία βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ενίσχυση της ομάδας.

Το "κόκκινο" πλάνο: παίκτες επιπέδου Ζιοβάνι και Ριβάλντο!

Αρκετά αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στη χθεσινή του συνάντηση με τους ρεπόρτερ ο Πιέρ Ισά. Παρότι η συνάντηση δεν αφορούσε μόνο το πλάνο του καλοκαιριού, αλλά υπήρξε κι ένας προσωπικός απολογισμός για το τι έκανε, τι κάνει και τι σκοπεύει να κάνει ο αθλητικός διευθυντής στην ομάδα, ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού παρουσίασε τους άξονες που θα κινηθεί ο σύλλογος, ενώ άφησε να φανούν πολλά περισσότερα απ’ όσα είπε…

Υπεύθυνοι Ισά-Λορένθο

Η δίωρη κουβέντα πέρα απ’ όλα όσα θα μας απασχολήσουν από τώρα μέχρι το φινάλε του Αυγούστου, έγινε για έναν ακόμη λόγο. Επειδή ο Ισά ήθελε να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα που τον αφορούν. Έχει βρεθεί, άλλωστε, στο επίκεντρο σκληρής κριτικής το τελευταίο διάστηκα κι ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα.

Επί προσωπικού, λοιπόν, ο συμπαθής και χαμηλών τόνων Πιέρ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος, ο Χουάνχο Λορένθο και ο –εκάστοτε- προπονητής είναι υπεύθυνοι για ό,τι καλό ή ό,τι κακό έχει προκύψει στον μεταγραφικό τομέα, ανέλαβε τις ευθύνες του, τόνισε ότι σε αυτή τη δουλειά δεν έχει καμία σχέση ο Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ υπογράμμισε πως εργάζεται καθημερινά γύρω στις 16 ώρες, προκειμένου να παρέχει τον πρώην και τον νυν κόουτς της ομάδας κάθε δυνατή βοήθεια.

Αιχμές για Μίτσελ

Άφησε, βέβαια, και κάποιες αιχμές προς τον Μίτσελ λέγοντας ότι "εμείς είχαμε στη λίστα Ρομπίνιο και Ετό, αλλά δεν επιλέχθηκαν από τον κόουτς", ενώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι στην ίδια –περσινή- λίστα βρισκόταν και το όνομα του Ροναλντίνιο (!), καθώς κατόπιν σχετικής ερώτησης απάντησε πως θεωρεί την περίπτωση του διάσημου Βραζιλιάνου μπαλαντέρ εφάμιλλη με τις δύο που προαναφέρθηκαν.

Απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένες θέσεις και ονόματα, καθώς όπως είπε σχετικά, για όλα αυτά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο προπονητής, ενώ έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από τώρα μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.

Λάθος ο Σαντάνα

Συνοψίζοντας όσα είπε, εκείνο που μπορεί κανείς να πει με όση ασφάλεια του παρέχει ο Μάρτης μήνας, είναι πως έγινε λάθος στην περίπτωση του Φελίπε Σαντάνα και –πάλι καλά- που ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήρθε στον Πειραιά ως δανεικός, άρα θα επιστρέψει το καλοκαίρι στη Γερμανία και τη Σάλκε. Το πιο σημαντικό, πάντως, απ’ όσα βγήκαν από το στόμα του, αφορά τη διάθεση του Ολυμπιακού να διατηρήσει τον βασικό κορμό του και να επενδύσει σε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε παίκτες επιπέδου Ζιοβάνι, Ριβάλντο που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα στο επιθετικό σκέλος.

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν συνειδητοποιήσει πως για να κλείσουν στόματα, αλλά και για να ξαναφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ρόστερ, το οποίο να είναι πολύ καλύτερο από το φετινό, αλλά και από τα αντίστοιχα των άλλων διεκδικητών του τίτλου, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του.

Πιθανή πώληση Κασάμι

Από τους παίκτες που ανήκουν στη φετινή ομάδα και έχουν εξασφαλίσει φανέλα βασικού, θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσουν όσο γίνεται λιγότεροι και να μην επαναληφθεί το περσινό ξήλωμα της ενδεκάδας, έστω κι αν έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό για Μαζουάκου, Ομάρ και Κασάμι.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι –ανάλογα και με τις προσφορές που θα υπάρξουν- θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των παικτών που θα πουληθούν, ενώ θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης με παίκτες ποιότητας που θα περιορίσουν το όποιο ρίσκο συνοδεύει πάντα μια μεταγραφή.

Για να μπούμε και στο ψητό, με βάση όσα γνωρίζουμε ως τώρα είναι πιθανή η μετακίνηση ενός εκ των δύο μπακ και του Κασάμι, ενώ δεν υπάρχει ανάλογη πρόθεση για τον Ρομπέρτο, παρά την πρόσφατη επίσκεψη του μάνατζέρ του, ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε για ενδιαφέρον ξένων συλλόγων.

Τζανδάρης και Γιαννιώτας

Με δεδομένη την απόκτηση του Μπεν, ο οποίος δεν είναι και σίγουρο ότι θα παραμείνει στου Ρέντη ή θα παραχωρηθεί ως δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα, καθώς και την επιστροφή του Δημήτρη Κολοβού, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 20άχρονου στόπερ Δημήτρη Γούτα, ενώ από την εγχώρια αγορά καλοβλέπει και τους Τζανδάρη, Γιαννιώτα.

Ο πρώτος μένει ελεύθερος, άρα όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ενώ για τον δεύτερο, όπως σας ενημέρωσε σχετικά το Contra.gr, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Αστέρα που διατηρεί δικαίωμα αγοράς από τη Φορτούνα, αλλά και από τις προθέσεις του ίδιου του 21χρονου εξτρέμ. Με άλλα λόγια ακόμη κι αν θέλει η ομάδα της Τρίπολης να κάνει χρήση της οψιόν και να αποκτήσει τον Γιαννιώτα με το προκαθορισμένο αντάλλαγμα των 300 χιλιάδων ευρώ, θα πρέπει να συναινέσει και ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα.

Επέκταση δανεισμού του Μήτρογλου

Για τον Κώστα Μήτρογλου υπάρχει διάθεση επέκτασης του δανεισμού του για άλλη μία σεζόν και αυτό το θέμα έχει συζητηθεί ήδη στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, αλλά και με την πλευρά του διεθνούς επιθετικού. Το να γυρίσει στη Φούλαμ δε συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, καθώς η αγγλική ομάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει –τουλάχιστον φέτος- στην "Πρέμιερ Λιγκ", άρα έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία παραμονής του για ακόμη έναν χρόνο.

Από τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, πλην του Σαντάνα, φαίνεται πως θα αποχωρήσουν οι δανεικοί Εντινγκά και Αφελάι, οι οποίοι δεν πρόσφεραν ως τώρα ανάλογα με τις προσδοκίες, ενώ είναι στον αέρα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Για τον Σέρβο χαφ υπάρχει ικανοποίηση σε γενικές γραμμές, αλλά όχι τέτοια που να υπαγορεύει την κάλυψη της ρήτρας αγοράς από την Άντερλεχτ, η οποία ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή την υπόθεση αναμένεται να γίνει παζάρι κι αν τα ποσά υποχωρήσουν σε λογικά επίπεδα είναι πιθανή και η δική του παραμονή. Παράλληλα, στον Ολυμπιακό δεν έχουν ξεχάσει την περίπτωση του Σενεγαλέζο Ντιόπ της Λεβάντε, ο οποίος έπαιξε δυνατά και πέρυσι και τον Γενάρη, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά τώρα μένει ελεύθερος…

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, οι "ερυθρόλευκοι" θα κινηθούν συνολικά για 7-8 ποδοσφαιριστές, με το βάρος να πέφτει κυρίως στο μεσοεπιθετικό σκέλος. Αναφορικά με την άμυνα, αν αποκτηθεί τελικά και ο Γούτας, θα γίνει κίνηση για έναν στόπερ πρώτης γραμμής, καθώς θεωρείται δεδομένη και η παραμονή των Σιόβα, Μποτία, αλλά όχι και του Αυλωνίτη, τον οποίο δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο νέος προπονητής.

Η περίπτωση του Ινσούα

Σίγουρα θα έρθει κι ένας ακόμη αριστερός μπακ, καθώς πέρα από την ενδεχόμενη πώληση του Μαζουάκου, ο έτερος διεκδικητής της θέσης Κώστας Γιαννούλης δεν έχει πείσει ιδιαίτερα. Να θυμίσω ότι είχε ακουστεί παλιότερα το όνομα του διεθνούς Αργεντινού μπακ Εμιλιάνο Ινσούα (25) της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος φέτος παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Ράγιο Βαγεκάνο, από την οποία ο Ολυμπιακός απέκτησε πριν ενάμιση χρόνο ως ελεύθερο τον Τσόρι Ντομίνγκες!

Στο χώρο του άξονα, πολλά θα εξαρτηθούν από το μέλλον των Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς. Αν μείνει ένας εκ των δύο και αποκτηθεί τελικά ο Ντιόπ ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες, θα γίνει κίνηση για έναν ακόμη πρωτοκλασάτο χαφ επιπέδου Ροζίτσκι, παράλληλα με την προσπάθεια ενσωμάτωσης του Κώστα Φορτούνη.

Εξτρέμ επιπέδου Κουαρέσμα

Στα άκρα της επίθεσης, θα αποκτηθούν με… μαθηματική ακρίβεια δύο εξτρέμ επιπέδου… Κουαρέσμα, τον οποίο παρεμπιπτόντως ο Περέιρα γνωρίζει πολλά από την κοινή τους θητεία στην Πορτογαλία, ενώ για την κορυφή της επίθεσης, αν μείνει ο Μήτρογλου, θα έρθει ένας ακόμη "βαρβάτος" στράικερ, πιο ταχύς που δεν θα δίνει σταθερό σημείο αναφοράς στους αντίπαλους στόπερ.

Παρότι ο Ισά ξεκαθάρισε ότι Ρομπίνιο και Ετό αγωνίζονται πλέον σε άλλες ομάδες, για τον πρώτο καλό θα είναι να κρατήσουμε μια… πισινή, καθώς έχει επιστρέψει ως δανεικός στην πατρίδα του και τη Σάντος με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα "καυτά" ονόματα της Super League που θα "παίξουν" στο μεταγραφικό παζάρι

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Η "συγγνώμη" στον Μποτία και ο "κλώνος" του Τσόρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK