Το… παιχνίδι για Ρομπίνιο τώρα αρχίζει!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τα δεδομένα στην υπόθεση Ρομπίνιο και τον Ολυμπιακό που όσο περνάει ο καιρός αυξάνει τις πιθανότητές του για την απόκτηση του Βραζιλιάνου.

Το… παιχνίδι για Ρομπίνιο τώρα αρχίζει!

Από την ημέρα που ο Αντριάνο Γκαλιάνι αποκάλυψε το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον, το οποίο, μάλιστα, έχει αποτυπωθεί με μορφή επίσημης πρότασης για την απόκτηση του Ρομπίνιο, οι εξελίξεις και οι σχετικές πληροφορίες "τρέχουν" με την ταχύτητα του διάσημου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Μόνο η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, σε αντίθεση με άλλες μεταγραφικές ιστορίες, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση είναι ακόμη ζωντανή, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις συναδέλφων της γειτονικής χώρας σύμφωνα με τις οποίες "η προσφορά των πρωταθλητών Ελλάδας δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της Μίλαν και του ποδοσφαιριστή".

Αν αθροίσει κανείς όλα όσα έχουν συμβεί έως τώρα στην περίπτωση του 30χρονου ζογκλέρ καταλήγει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι "τώρα αρχίζει"! Και εξηγούμαι...

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε την πρώτη του προσφορά για να κάνει δικό του τον Ρομπίνιο "μέσα σε μια μέρα", αλλά για να μπει στο παιχνίδι και να δηλώσει "παρών" στη διεκδίκηση. Πάντα σε τέτοιου είδους ζητήματα από κάπου κάνεις την αρχή και ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις συνθήκες, προχωράς ή αποσύρεσαι.

Robinho of AC Milan celebrates scoring the second goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg against Arsenal FC
Robinho of AC Milan celebrates scoring the second goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg against Arsenal FC AFP/GETTY IMAGES

Τα δεδομένα

Μέχρι τώρα οι "ερυθρόλευκοι" όχι απλά είναι στο κόλπο, αλλά έχουν και σοβαρές πιθανότητες να φτάσουν στο deal, αρκεί να ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Πρώτο και σημαντικότερο το να έχει κίνητρο να συνεχίσει σε επίπεδο Champions League ο Ρομπίνιο και να μην ασχολείται αποκλειστικά με τα... πετροδόλαρα. Αν έχει διάθεση να παραμείνει ενεργός, όλα γίνονται...

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του και το καρπούζι και το πεπόνι. Τόσο η Μίλαν, όσο και η πλευρά του διεθνούς άσου, δεν έχουν βγάλει από το "κάδρο" την προοπτική του Πειραιά. Δεν είπε κανείς "δεν υπάρχει θέμα με την ελληνική ομάδα", παρά μόνο ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, η οποία μπορεί να καλυφθεί, όσο όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμη στη φάση της διαπραγμάτευσης.

Ο Ρομπίνιο και οι εκπρόσωποί του γνωρίζουν πως οι αρχικές του απαιτήσεις είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να καλυφθούν. Τα λεφτά που παίρνει στο Μιλάνο (σ.σ. γύρω στα 4 εκατομμύρια μεικτά ανά σεζόν) βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου, δεν πρόκειται να τα πάρει κι αυτό προκύπτει από την απόσυρση της Φλαμένγκο που ούτε καν να τα... προσεγγίσει δεν μπορεί, αλλά και από την ανάλογη αντίδραση των υπευθύνων του Ορλάντο από το MLS.

Το… παιχνίδι για Ρομπίνιο τώρα αρχίζει!

Με άλλα λόγια, τα –πολλά- λεφτά που ζητάει ο Βραζιλιάνος δεν πρόκειται να τα πάρει παρά μόνο αν μετακομίσει στο Ντουμπάι ή στο Κατάρ για… διακοπές. Άρα, αν θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και να παίξει μπάλα, θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Κατ’ επέκταση είναι στη διακριτική ευχέρεια του Ολυμπιακού να ανεβάσει την προσφορά του και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίες, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει απέναντί του και κάποιο "μεγαθήριο".

Έτσι θα τον πείσει

Είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός "περιμένει και επιμένει" για τον Ρομπίνιο, αλλιώς θα είχε υπάρξει ήδη επίσημη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία αποσύρει το ενδιαφέρον του ή απλά το… διαψεύδει. Που καταλήγουμε; Όσο ο Ρομπίνιο δεν κλείνει πουθενά και τα χαρτιά γυρίζουν στο τραπέζι, όλα είναι πιθανά.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να πάρουν την παρτίδα αρκεί να συνεχίσουν τους λεπτούς χειρισμούς και να χρησιμοποιήσουν όποιους άσους διαθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Μπορούν να έχουν τύχη στην υπόθεση όσο ελέγχουν την κατάσταση και τα δεδομένα παραμένουν διαχειρίσιμα.

Από την άλλη, όσο ο χρόνος περνάει και ο Ρομπίνιο δεν κλείνει πουθενά, εκείνοι που παραμένουν στο παιχνίδι αυξάνουν αυτόματα τις πιθανότητές τους. Με άλλα λόγια, ο επιμένων νικά, αρκεί να μην προκύψει στην πορεία κάποιος άλλος ανεπιθύμητος μνηστήρας που έχει διάθεση να ανοίξει το πορτοφόλι του ακόμη περισσότερο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK