Το πλάνο Περέιρα για να αλώσει την Τούμπα!

Η ευκαιρία να κλειδώσει το 42ο πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα, τα ατού του Ολυμπιακού και το δίλημμα του Περέιρα. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα πλάνα των "ερυθρολεύκων" για το αποψινό ντέρμπι.

Το πλάνο Περέιρα για να αλώσει την Τούμπα!

Την ευκαιρία να κλειδώσει την κατάκτηση του 42ου τίτλου του μέσα στην Τούμπα έχει απόψε ο Ολυμπιακός και στου Ρέντη σκοπεύουν να μη την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Μπορεί ο Βίτορ Περέιρα και οι συνεργάτες του να κρατούν χαμηλά τη μπάλα γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά και την κολασμένη ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει, ωστόσο, ξέρουν ότι μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να φύγουν από την έδρα του ΠΑΟΚ, όχι μόνο με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ακόμη και με το «τρίποντο» της νίκης.

Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει κανείς στον Ολυμπιακό που να περιμένει εύκολο απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Άπαντες γνωρίζουν και τη δυναμικότητα του αντιπάλου και το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό θα αγωνιστεί κομπλέ, μιας και επιστρέφει και ο Κάτσε, αλλά και τη δίψα των γηπεδούχων για μια νίκη που θα εξαγνίσει (σε ένα βαθμό) ακόμη και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν σε αυτή την αναμέτρηση με τα δικά τους ατού. Όπως ο ΠΑΟΚ έτσι και ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί κομπλέ σε αυτή τη δοκιμασία, καθώς και ο Ρομπέρτο δήλωσε βροντερό παρών και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για την ομάδα να έχει κάτω από τα δοκάρια της τον καλύτερο –μακράν- πορτιέρε του πρωταθλήματος…

Διλήμματα και επιλογές

Το πρώτο δίλημμα για τον Πορτογάλο κόουτς αφορά το κέντρο της άμυνας. Ο Δημήτρης Σιόβας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν μεσοβδόμαδα και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Ο Σαντάνα μπορεί να είναι πιο έμπειρος, πιο δυνατός και πιο ογκώδης από τον Αυλωνίτη, αλλά είναι και λιγότερο έτοιμος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η τετράδα της άμυνας θα παίξει πολύ κλειστά χωρίς διάθεση για ρίσκο, καθώς η επιθετική τριπλέτα του ΠΑΟΚ αποτελούμενη από Κλάους, Μακ και Περέιρα δεν αστειεύεται…

Στη μεσαία γραμμή, Μανιάτης και Τσόρι είναι οι δύο σίγουροι της τριάδας ενώ την άλλη θέση διεκδικούν ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς. Σε περίπτωση που επιλεγεί ο πρώτος ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα στον άξονα, αλλά ίσως είναι περισσότερο ευάλωτος ανασταλτικά. Πάντως, ο Περέιρα θέλει η ομάδα του να κάνει παιχνίδι, οπότε ο Παϊτίμ συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Για την τριάδα της επίθεσης, τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα. Ντοσεβί δεξιά, Αφελάι αριστερά και Μήτρογλου στην κορυφή. Ο Πορτογάλος θέλει ταχύτητα στις πτέρυγες και καλά στηρίγματα στους δύο μπακ, αφού από τον ασβέστη θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγματα και να απειλήσει. Ο Γάλλος έχει εντολή να κινείται στην πλάτη του Ρατς και ο Ολλανδός θα κάνει κάτι αντίστοιχο στα νώτα του Σκόνδρα ή του Κίτσιου. Παράλληλα, αμφότεροι θα έχουν το νου τους να ντουμπλάρουν Ομάρ και Μαζουάκου στις προσπάθειες των γηπεδούχων να πλαγιοκοπήσουν.

Κι επειδή ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που καίγεται για τη νίκη και είναι λογικό να πιέσει και να ανοιχθεί, οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν στην κόντρα το πρώτο γκολ. Η άμυνα των γηπεδούχων παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα στις αρχές των αγώνων της και πολύ συχνά δέχεται πρώτη γκολ, το οποίο δυσκολεύεται πολύ να ισοφαρίσει στη συνέχεια. Πάνω σε αυτό το καλούπι θα προσαρμοστεί και ο Ολυμπιακός με κλειστούς χώρους και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να «χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο.

Το στοιχείο που ο Περέιρα θέλει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους είναι η δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες και το αδιάκοπο πρέσινγκ μόλις χάνεται η μπάλα, ώστε να μην είναι εύκολο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να χτίσουν επιθέσεις από πίσω. Αν τα παραπάνω τηρηθούν κατά γράμμα και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μασήσουν από το κλίμα τρομοκρατίας που αναμένεται να επικρατήσει για άλλη μία φορά στην Τούμπα, θα έχουν τη δυνατότητα να γείρουν τη ζυγαριά του ματς προς το μέρος τους. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο…

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπέρτο: "Δεν θα άφηνα την ομάδα μόνη της!"

Λουτσιάνο στο Contra.gr.: "Δεν το χάνει ο Ολυμπιακός"

Η αποστολή για την Τούμπα

Με την αποστολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ένταση στο αεροδρόμιο

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Ντοκουμέντο: "Δεν είχα τη δύναμη να της το ανακοινώσω!"

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με Χάρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK