Χαμένοι στη μετάφραση…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τη μόνη διόρθωση στον Ολυμπιακό που αφορά στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, την ανάγκη να αποκτήσει "εργαλεία" ο Περέιρα και αναρωτιέται για την ευθύνη των Ισά, Καρεμπέ και Χουάνχο Λορένθο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Χαμένοι στη μετάφραση…

Οι εκλογές πέρασαν, η νέα κυβέρνηση ορκίζεται εντός της ημέρας, το ημερολόγιο δείχνει 27 και ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στο ψάξιμο για κεντρικό αμυντικό, ίσως και για κάτι ακόμη. Στο τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, ενώ εντός της επόμενης και αφού διεξαχθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια, ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη» και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Είναι απορίας άξιο γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε του χειμερινού παζαριού και ακόμη να υπάρχουν τόσο σημαντικές εκκρεμότητες. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε παραδεχθεί δημόσια μετά από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάλμε ότι «έγιναν λάθη και παραλείψεις το καλοκαίρι, αλλά εδώ είμαστε για να τα διορθώσουμε».

Μόνη διόρθωση η αλλαγή Μίτσελ

Μέχρι τώρα η μοναδική σοβαρή… διόρθωση αφορά στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Μίτσελ απομακρύνθηκε, ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε και μέχρι τώρα φαίνεται πως αυτή η κίνηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Από ‘κει και πέρα, αποκτήθηκε –με εισήγηση του κόουτς- και ο Φράνκο Χάρα ένας Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει φορέσει τέσσερις φορές το εθνόσημο, αλλά ερχόμενος στην Ελλάδα ούτε ενεργός ήταν στην ομάδα του, ούτε έτοιμος να προσφέρει άμεσα. Υστερεί σε φυσική κατάσταση και αγωνιστικό ρυθμό όπως φάνηκε και στην πρώτη του παρουσία στου Ρέντη.

Έγραψα και πριν από μερικές ημέρες ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να στηριχθεί και με δύο-τρεις καλές μεταγραφές, ώστε να αποδώσει καλύτερα και γρηγορότερα η δουλειά του. Αν η μία είναι ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα, οι άλλες δύο δεν γίνεται να είναι ο Γιουσούφ του Εργοτέλη και ο Μπανανά του Πλατανία! Μην τρελαθούμε…

Εντάξει ο Πορτογάλος κόουτς είναι εργασιομανής και δεν το είχε σε τίποτα να πεταχτεί στην Κρήτη για να τσεκάρει τους δύο παίκτες. Πριν από δέκα μέρες είχε πάει και στο Αγρίνιο για να «τσεκάρει» Παναιτωλικό και ΟΦΗ, ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό. Ο Περέιρα είναι ικανός να ασχολείται όλη μέρα από το πρωί έως το βράδυ με το ποδόσφαιρο. Να βλέπει παίκτες, να σχεδιάζει τακτικές, να καταστρώνει πλάνα και σχέδια.

Να αποκτήσει εργαλεία

Το θέμα είναι πως θα πρέπει να αποκτήσει και τα ανάλογα εργαλεία για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου λυσσασμένους να φρενάρουν τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο.

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, η διοίκηση ξεκαθάρισε -ως όφειλε-από την πρώτη στιγμή, πως «αν αποκτηθεί ο Μπανανά θα είναι για πέμπτος στόπερ». Επίσης είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται πως το παλεύουν ακόμη με «νύχια και με δόντια» για τον Νέτο της Ζενίτ, χωρίς, όμως, ακόμη να έχει φανεί φως στην άκρη του τούνελ.

Το μεγάλο ερωτηματικό, λοιπόν, αφορά το τι θα γίνει αν η απάντηση της Ζενίτ με τον Πορτογάλο στόπερ παραμείνει αρνητική. Υπάρχει plan b ή ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να πάει σε λύση αμφιβόλου ποιότητας και αξίας; Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει δικαιολογία, καθώς όλοι ήξεραν ότι ο Αμπιντάλ είναι φευγάτος από τον… Νοέμβρη! Κι άντε μετά να πείσεις τον οπαδό της ομάδας ότι μπορεί να τη «βγάλει» με τον… Μπανανά!

Πήραν ευθύνη;

Πολύ καιρό τώρα αναρωτιέμαι πόσες και ποιες φορές πήραν ευθύνη για να γίνει μια μεταγραφή ο Ισά, ο Καρεμπέ, ο Χουάνχο Λορένθο, ο οποίος -ακούω- είναι παντού και πουθενά. Δηλαδή κάθε φορά ο Μαρινάκης πρέπει να καθαρίζει και να το παίρνει πάνω του όπως έγινε πρόσφατα και με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

Και κάτι ακόμη. Ο Ολυμπιακός -για να μην ξεχνιόμαστε- χρειάζεται κι έναν ακόμη εξτρέμ πρώτης γραμμής, καθώς ο Περέιρα δεν μπορεί να στηριχθεί και να έχει το κεφάλι του ήσυχο ούτε με τον ασταθή Ντοσεβί, ούτε με τον «φευγάτο» Ντουρμάζ. Κι όλα αυτά πρέπει να κανονιστούν, με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Για να δούμε τι θα δούμε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK