Ακόμα δεν τον είδαμε Λιτμάνεν τον βαφτίσαμε

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον άγνωστο Ρόμπιν Λουντ και τον κίνδυνο να "καεί" πριν τον δούμε εν δράσει.

Ακόμα δεν τον είδαμε Λιτμάνεν τον βαφτίσαμε

Η Τετάρτη έχει περάσει στην ιστορία των ποδοσφαιρόφιλων ως κάτι μαγικό που θα μνημονεύουν στο μέλλον. Λόγω Μέσι, φυσικά. Για τους Παναθηναϊκούς ήταν η μέρα που οι "πράσινοι" προχώρησαν σε μεταγραφή ποδοσφαιριστή που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν.

Κάτι το (άγνωστο στο ποδοσφαιρικό κοινό) όνομά του, κάτι η χώρα προέλευσης (Φινλανδία) κάτι τα πρόσφατα παραδείγματα των Μπούι και Μπερίσα, άφησαν αδιάφορους τους φίλους της ομάδας. Γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις από την περίοδο που ο σύλλογος μπήκε στο "μνημόνιο". Άλλες εποχές δίψας και μεταγραφικής τρέλας, ο "κόμπρα" Μπόρχα έφτανε να γεμίσει ένα εξώφυλλο και να πλημμυρίσει με προσδοκίες τους φίλους του Ολυμπιακού. Τώρα τα πράγματα είναι πιο αυστηρά στην κρίση των φιλάθλων. Οσοι... Κόλκα και να βγουν να μιλήσουν για τον Ρόμπιν Λοντ, όσοι ρεπόρτερ από το Ελσίνκι να κάνουν το προφίλ του, το μοναδικό κριτήριο είναι το χορτάρι, αλλά και το τι ακριβώς θέλει από τον παίκτη ο Αναστασίου.

Θα δείξει ο χρόνος

Αν ο Λουντ έρθει στη χώρα μας ως μελλοντικός Λιτμάνεν ή νέος Κόλκα, θα φανεί σε βάθος χρόνου. Και μακάρι για τον Παναθηναϊκό να του βγει τέτοιος. Αν, όμως, έχει έρθει με όλα όσα τον ακολουθούν από τον υπερβολικό ελληνικό Τύπο και δεν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε ο 22χρονος Φινλανδός θα "καεί" με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι θέμα του Παναθηναϊκού και του ίδιου του Γιάννη Αναστασίου να διαχειριστούν με προσοχή τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Να προσέξουν τις υπερβολές και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι ο παίκτης είναι μια προσθήκη για το μέλλον, σε οικονομική τιμή και χαμηλό ρίσκο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός -που μπαίνει στον τρίτο χρόνο της Συμμαχίας και ουσιαστικά στον πρώτο του πρωταθλητισμού, όπως έχει βγει και από επίσημα χείλη- δεν χρειάζεται να γεμίζει τον κόσμο προσδοκίες με... αγνώστου ταυτότητας ποδοσφαιριστές. Μεταγραφές αεροδρομίου δεν πρόκειται να κάνει, οπότε οι παίκτες που θα έρθουν θα χρειαστούν μια δεύτερη ανάγνωση, αλλά και μια αγωνιστική παράσταση για να δείξουν τις ικανότητές τους. Τα παραδείγματα Μπερίσα και Μπούι που ήρθαν ως νέοι ηγέτες και αυτοί που θα άλλαξουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό, είναι πρόσφατα...

Καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό

Καταλαβαίνω την ανάγκη του ελληνικού Τύπου να ψάξει θησαυρό σε άχυρα. Είναι τέτοια η περίοδος που κάθε τι καινούργιο γίνεται προσπάθεια να το διανθίσουν για να (υπερ)μεγεθυνθεί. Κι εγώ στο χώρο είμαι. Στον Παναθηναϊκό, όμως, αυτό είναι καταστροφικό, αφού μιλάμε για μια ομάδα που πηγαίνει με συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένες επιλογές λόγω των συγκεκριμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Ο Ρόμπιν Λοντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει δείξει τα στοιχεία εκείνα ώστε να δικαιολογείται αυτός ο ντόρος. Ο κίνδυνος να "καεί" ελλοχεύει και θα είναι κρίμα τόσο για τον ίδιο -που φυσιολογικά αποδέχθηκε μια πρόταση για να έρθει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα- όσο και για τον Παναθηναϊκό που αδικεί την ίδια τη δουλειά του...

Διαβάστε ακόμη:

Παίρνει τον Ρόμπιν Λοντ ο Παναθηναϊκός

Δημήτρης Κριτής: Παίκτες-ηγέτες πριν το έλλειμμα γίνει ένδεια

News 24/7

24MEDIA NETWORK