Αν δεν βρέξεις κ...ο, ψάρι δεν τρως

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την γκέλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό που δεν πείθει.

Αν δεν βρέξεις κ...ο, ψάρι δεν τρως

"Αν δεν βρέξεις κ@λο, ψάρι δεν τρως", λέει ο θυμόσοφος λαός. "Αν δεν παίξεις μπάλα, αποτέλεσμα δεν παίρνεις", θα έλεγε, παραφράζοντας το παραπάνω, με αφορμή την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάλι καλά που ισοφάρισε στο τέλος ο Γιάκος γιατί ο κόσμος θα έμενε με την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου. Ναι, υπήρχε πάθος και ορθολογικό ποδόσφαιρο -πράγματα που έλειψαν στο πρώτο μέρος- αλλά υπήρχε και ένας Φορτούνης που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει το ματς.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ακόμα και όταν γύρισε το σκορ και προηγήθηκε δεν σου έβγαλε την ομάδα που έψαχνε την αντίδραση και την εξιλέωση για την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Δεν σου έβγαζε την εικόνα ομάδας που ήθελε να δώσει απαντήσεις στους επικριτές ούτε αυτής που ήθελε να φωνάξει ότι είναι εδώ. Δεν αναφερόμαστε στο πρώτο ημίχρονο που οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν σαν φαντάσματα και το ματς θύμιζε αδιάφορο παιχνίδι Κυπέλλου. Τα προβλήματα του Ολυμπιακού φάνηκαν στο καλό δεύτερο μέρος. Εκεί όπου μπορούσε να τελειώσει το ματς -ο παλιός καλός Ολυμπιακός θα το έκανε- αλλά αντ' αυτού έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να φύγει με τον βαθμό.

Η ουσία είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει προβλέψιμος. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική, έχει ειπωθεί πολλάκις πριν από εμένα. Το γεγονός ότι είναι προβλέψιμος δίνει δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό από το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός δεν τρομάζει, δεν φοβίζει τον αντίπαλο. Οι ομάδες ξέρουν τις αδυναμίες του, γνωρίζουν που να το χτυπήσουν και αν τους δοθεί η ευκαιρία θα το κάνουν.

Ο Μίτσελ θεώρησε ότι η ομάδα θα βγάλει χαρακτήρα, οπότε άρπαξε την ευκαιρία και άφησε εκτός αποστολής τη μισή ομάδα. Πίστεψε ότι ακόμα και οι ρεζέρβες μπορούν να κερδίσουν εύκολα ή δύσκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόβλημα, όμως, είναι γενικότερο. Η δική του ευθύνη είναι τεράστια. Τόσο στο ματς με τον ΠΑΣ όσο και για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, αν και φτάσαμε Δεκέμβριο μήνα.

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Κυριακή και πάει στο +7 θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Ολυμπιακό να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν αλλάζω την άποψή μου ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Δικέφαλο, αλλά στο χορτάρι αυτό δεν βγαίνει. Και όσο δεν βγαίνει τόσο η διαφορά θα μεγαλώνει. Αλλά τούτη τη στιγμή το θέμα δεν είναι η διαφορά στη βαθμολογία, αλλά ότι ο Ολυμπιακός δεν πείθει.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Γύρισε τρία χρόνια πίσω ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: "Κάναμε πολλά λάθη"

PHOTOSTORY: Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

News 24/7

24MEDIA NETWORK