Αν ο Αστέρας είχε τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τον Αστέρα και τον Καλογερόπουλο.

Αν ο Αστέρας είχε τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Το βαρύ 3-0 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αποτελεσμάτων με τα οποία ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε τη διαφορά ασφαλείας από τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει πλέον να πέσει δεύτερος αν οι Πειραιώτες περάσουν από τα Πηγάδια.

Η διαιτησία του Καλογερόπουλου έρχεται κι αυτή να προστεθεί σε μια σειρά αποδόσεων των ρέφερι στην εφετινή Super League, οι οποίες δίνουν πάτημα για κουβέντα, ανάλυση και καφρίλα.

Δεν φταίει ο Καλογερόπουλος

Υπό άλλες συνθήκες, ο Καλογερόπουλος θα μπορούσε να είναι ο βασικός υπεύθυνος για το "ναυάγιο" του Δικεφάλου στην Τρίπολη. Στο πρώτο δεκάλεπτο υπάρχουν δύο φάσεις που σηκώνουν συζήτηση και σε καμία περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρες κι όμως δίνονται κατά του ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και θα μπορούσε να πει περισσότερα αν δεν ερχόταν η διάλυση του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Κάτσε είναι αγώνας του Ολυμπιακού χωρίς δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη. Ο Αστέρας από την άλλη αν δει χώρο κάνει ζημιές. Ο συνδυασμός αυτών των δύο καταστροφικός (για τον Δικέφαλο). Βρέθηκε σε 45 λεπτά αγώνα στα σχοινιά, να δέχεται τη μία γροθιά μετά την άλλη και να μη μπορεί να πάρει ούτε ανάσα. Οταν κατάφερε να σηκωθεί το έκανε γιατί τον άφησε ο Αστέρας (δεύτερο μέρος), αλλά δεν έκανε τίποτα που να μένει να θυμόμαστε όταν περάσουν οι μέρες. Είχε τη μπάλα και δεν ήξερε να την κάνει, δημιούργησε και έχασε μόλις μία ευκαιρία και στο τέλος γλίτωσε το 4-0 όταν ο διαιτητής λανθασμένα ακύρωσε το γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις.

Να ζητήσουν συγγνώμη

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ κατά της διαιτησίας είναι σωστή κίνηση, αλλά θα μπορούσε να συνδυαστεί και με μια ανακοίνωση συγγνώμης προς τον κόσμο της ομάδας που πήγε στην Τρίπολη και είδε αυτό το θέαμα. Για τον κόσμο που για πολλοστή φορά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά βλέπει τον ΠΑΟΚ να παραπαίει. Βλέπει έναν ΠΑΟΚ ξεφούσκωτο, χωρίς λύσεις, χωρίς ανάσες και χωρίς βοήθειες να προσπαθεί να παλέψει με τα θηρία. Μετρήστε αποτελέσματα: 3-0 από τον ΠΑΣ, 4-2 από την Ξάνθη, 3-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, 3-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Σε αυτά προσθέστε αγχωτικές νίκες με Κέρκυρα (2-1) και Πανιώνιο (3-2) και έναν αποκλεισμό από το Κύπελλο που παρουσιάστηκε ως κάτι... αναγκαίο στη θυσία που γίνεται για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αντε και να δεχτούμε ότι ο Δικέφαλος ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε να ρίξει στην πυρά το Κύπελλο για να τα δώσει όλα για το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Στην Τρίπολη, τότε, τι ακριβώς είδαμε; Πού ήταν η ομάδα που θέλει σαν τρελή το πρωτάθλημα και θυσιάζει τίτλους για πάρτη του;

Η κατάσταση στον εφετινό ΠΑΟΚ είναι λίγο περίπλοκη. Η ομάδα δίνει απίστευτο αγώνα να μείνει όρθια έχοντας σοβαρά κενά απέναντι σε έναν Ολυμπιακό με λύσεις και βάθος πάγκου και εσχάτως και με ψυχολογία λόγω αλλαγής προπονητή, την ώρα που ο Αγγελος Αναστασιάδης προσπαθεί να διατηρήσει ανταγωνιστικό το σύνολο, τους παίκτες κάτω από τα σύννεφα και τον κόσμο μακριά από τις ονειρώξεις. Φέτος ο Δικέφαλος δείχνει τόσο κοντά μα και τόσο μακριά από το πρωτάθλημα. Δεν είναι το 3-0 από τον Αστέρα είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορεί να βρεθεί το αντίδοτο για τις προβληματικές εμφανίσεις του. Ιδια εικόνα, ίδια λάθη, ίδια κενά, ίδιοι "πονοκέφαλοι". Πράγματα που ένας Νομπόα δεν μπορεί να λύσει. Ούτε ο ίδιος ο Μέσι.

Για τον Αστέρα θα γράψει κανείς;

Και δύο λόγια για τον Αστέρα Τρίπολης, μακράν την πιο αδικημένη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για την ομάδα που μέσα σε λίγα χρόνια εμφανίστηκε στο προσκήνιο όχι ως ακόμη μία φωτοβολίδα από τις πολλές που έσκασαν στον χώρο. Ηρθε για να μείνει, ήρθε να διεκδικήσει, ήρθε να παλέψει για μπει στους μεγάλους. Η συμμετοχή στον τελικό, η παρουσία στην Ευρώπη, οι εμφατικές νίκες επί των "μεγάλων" και η συχνή παρουσία σε οτιδήποτε καλό έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε άλλες χώρες θα ήταν πρώτο θέμα. Θα γίνονταν αναλύσεις, αφιερώματα, θέματα, συνεντεύξεις. Εδώ περιοριζόμαστε στα δυό-τρία καλά λόγια και τέλος. Ο Αστέρας πάντως είναι εκεί. Είναι εδώ και συνεχίζει. Και θα συνέχιζε ακόμα ψηλότερα αν στο αριστερό μέρος της φανέλας είχε τον Δικέφαλο. Κάντε τις συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Διαβάστε ακόμα:

Στέλιος Γρηγοριάδης: Εχασε την μπάλα και ο Αγγελος

Κώστας Κεφαλογιάννης: Πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και δεν πάει ο Αστέρας;

Θέμης Καίσαρης: ΠΑΟΚ: Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζει

News 24/7

24MEDIA NETWORK