Άουτς, αυτό... πόνεσε

Τα αστεία γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός, το κλατάρισμα μετά το 60', το -4 από την 1η κιόλας αγωνιστική, οι απουσίες, η αδυναμία να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και το σοκ με Μολέντο. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ισοπαλία στα Περιβόλια.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
koutroubis EUROKINISSI SPORTS

Ξεμπρόστιασμα. Έτσι λέγεται. Αυτό που πάθαμε οι περισσότεροι γράφοντας στην αρχή της χρονιάς για τον εφετινό Παναθηναϊκό. Οταν τονίζαμε πως οι "πράσινοι" δεν έχασαν τη δύναμή τους από τη μεσαία γραμμή και πίσω.

ΤΡΩΕΙ ΙΔΙΑ ΓΚΟΛ

Ε, στα Χανιά το βράδυ της Κυριακής και στη Λεωφόρο το βράδυ της Πέμπτης φάνηκε το αντίθετο. Τρύπια άμυνα, υπάρχει πρόβλημα. Οκ, υπήρχαν απουσίες. Ο ανέτοιμος Γιόχανσον έβγαλε 90λεπτο, ο Χουλτ δεν ήταν εκεί, ούτε Κουλιμπαλί, συν τους υπόλοιπους απόντες. Αλλά ο τρόπος που δέχεται γκολ ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει άπαντες σε προβληματισμό.

Πέρυσι, με Ουζουνίδη στον πάγκο, δεν τα έτρωγε έτσι. Είχε στρώσει σε αυτό το θέμα, το κέντρο της άμυνας έδειχνε να λειτουργεί. Φέτος έχει αλλάξει το πράγμα. Εχει δεχθεί πέντε γκολ στους επίσημους αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα. Τέσσερις το σύνολο. Δεν είναι λίγα γκολ, δείχνουν μία δυσλειτουργία που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ουζουνίδης.

ΤΟ ΒΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ

Μπροστά το πράγμα στρώνει, πάει καλά. Φαίνονται πως οι τρύπες καλύφθηκαν, υπάρχει κι ένας Βιγιαφάνες από πίσω που έρχεται. Το γκολ του Τσάβες και η συνεργασία του με τον Λουτσιάνο είναι εικόνα από το μέλλον. Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Το αμυντικό κομμάτι που με Ουζουνίδη είχε βρει χημεία, τώρα δείχνει προβληματικό.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα στο να δεχθεί γκολ. Με τον Έλληνα προπονητή είχαν διορθωθεί τα κακώς κείμενα και τουλάχιστον δεν δεχόταν αστεία τέρματα. Είπαμε και οι απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους και η κούραση από την προσπάθεια της Πέμπτης, αλλά και το κλατάρισμα που παθαίνουν οι "πράσινοι" μετά το 60-65. Με την Μπιλμπάο, με τον Πλατανιά. Ακριβώς το ίδιο. Στο τελικό συμπέρασμα, η κούραση έφερε το ανέβασμα του αντιπάλου και το ανέβασμα του αντιπάλου το γκολ παθητικό.

Στα δύο παιχνίδια με την Αθλέτικ και τους Κρητικούς έδειξε ότι στη δημιουργία και την εκτέλεση δεν υστερεί. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση όταν προηγείται και το καθαρό μυαλό. Αυτό σε βάθος χρόνου θα κοστίσει. Μην ξεχνάτε πως κουβαλάει την τιμωρία από πέρυσι και ήδη με μόλις μία αγωνιστική να έχει παιχτεί είναι στο -4.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΑ

Δεν είναι για πέταμα ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι να αρχίσουν τα μοιρολόγια και οι καταστροφολογίες. Απλά θέλει ακόμα δουλειά. Ο Ουζουνίδης τώρα έχει το ρόστερ συμπληρωμένο (έστω στο βαθμό που είναι) και με αντίπαλο τον χρόνο πρέπει να διορθώσει τα λάθη.

Το -4 θα φέρει πίεση, ο επικείμενος αποκλεισμός από την Ευρώπη μια κάποια ξενέρα οπότε ξανά μανά οι "πράσινοι" αρχίζουν μια χρονιά με πολλά βάρη στην πλάτη. Οπως πάντα τα τελευταία χρόνια. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

Σ' όλα αυτά βάλτε και τον τραυματισμό του Μολέντο. Άουτς, αυτό πόνεσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK