Ας σταματήσουμε να πενθούμε

Δεν κλείνεις την εθνική οδό για μια μέρα αν υπάρξει τροχαίο. Δεν κλείνεις το αεροδρόμιο αν πέσει το αεροπλάνο. Δεν αποφασίζεις την αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας επειδή υπήρξε ακόμη ένα θύμα οπαδικής βίας, αλλά φροντίζεις να μην υπάρξει ξανά απώλεια. Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού.

Ας σταματήσουμε να πενθούμε

Ο Κώστας Κατσούλης δεν πέθανε την Δευτέρα. Πέθανε όταν χτυπήθηκε από τους τραμπούκους και οδηγήθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Πέθανε τότε που όλοι εμείς χύσαμε για πολλοστή φορά κροκοδείλια δάκρυα για μια-δυο μέρες και στη συνέχεια επιστρέψαμε στην καθημερινότητά μας.

Προφανώς η ΓΓΑ και ο κ.Ανδριανός περίμεναν να δουν την εξέλιξη της υγείας του για να αποφασίσουν την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων των ομαδικών αθλημάτων. Σε οποιαδήποτε χώρα θα γινόταν το αυτονόητο: αναβολή με αφορμή το περιστατικό όχι με αφορμή τον θάνατο από το περιστατικό. Αν ο κ.Ανδριανός κόπτεται για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και την εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα και των καθαρμάτων από τις εξέδρες ας αποφάσιζε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων κάθε φορά που άνοιγε μύτη, κάθε φορά που κάποιος ηλίθιος πετούσε ένα ποτήρι σε προπονητή, κάθε φορά που ένας ανεγκέφαλος περνά κάθε λογής όπλα μέσα στο γήπεδο με στόχο να σκοτώσει τον απέναντι, τον εχθρό.

Αν ο κ.Ανδριανός κόπτεται για το καλό των φιλάθλων, τα μέτρα είναι απλά: αυστηριοποίηση των ποινών, ασφαλή γήπεδα και αξιόπιστα πρωταθλήματα.

Προφανώς η αναβολή δεν είναι λύση. Ακόμα κι όταν αυτή γίνεται για να τιμήσεις τη μνήμη του θύματος. Δεν καταπολεμάς το πρόβλημα κρατώντας τον κόσμο στο σπίτι του και τους παίκτες μακριά από τον χώρο τους. Δεν κλείνεις την Εθνική οδό για μία μέρα επειδή έγινε ένα τροχαίο ούτε κλείνεις το αεροδρόμιο αν πέσει ένα αεροπλάνο. Το πρόβλημα το καταπολεμάς με σωστά μέτρα και κάνεις αυτά που σε κάλεσε ο λαός να κάνεις: να βρεις τρόπους να προστεύεσεις την ζωή των φιλάθλων. Όταν το μέτρο σου είναι η τιμή στον νεκρό, τότε κάτι δεν πάει καλά.

ΥΓ: Τα έχουμε πει πολλάκις. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι δημοσιογράφοι. Αυτοί που δίνουν πρόσφορο έδαφος στους κάφρους, αυτοί που στοχοποιούν συναδέλφους επειδή γράφουν κατά για την ομάδα τους και αυτοί που παρακολουθούν αμέτοχοι να συντελείται το κακό εδώ και χρόνια. Διαλέξτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

ΥΓ2: Πέρασαν 3 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε θύμα στον βωμό του οπαδικού μίσους. Από τον Ρουσσάκης μέχρι τον Κατσούλη τι άλλαξε; Ρητορικό το ερώτημα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK