Αυτά που πρέπει να λύσει ο νέος προπονητής της ΑΕΚ

Ο αρχισυντάκτης του Contra.gr, Σταύρος Καραΐνδρος, αφήνει στην άκρη το 5-1 της ΑΕΚ επί του Ηρακλή και στέκεται σε αυτά που πρέπει να κάνει ο νέος προπονητής.

Αυτά που πρέπει να λύσει ο νέος προπονητής της ΑΕΚ

Με 1,5 προπόνηση και τη φιγούρα του Δέλλα να "τριγυρνά" ακόμα στα Σπάτα, το σίγουρο είναι ότι το 5-1 επί του Ηρακλή δεν είναι έργο Στέλιου Μανωλά. Μην τρελαθούμε! Ήταν ένα ξέσπασμα κόντρα σε μία ομάδα που δεν φημίζεται για την άμυνά της, αλλά λειτούργησε άψογα ως σάκος του μποξ για την πληγωμένη ΑΕΚ και τα όσα ακολούθησαν της βαριάς ήττας από τον Ολυμπιακό.

Το θέμα δεν είναι ο "περίπατος" του Σαββάτου -που αποτέλεσε παυσίπονο για τις πληγές- αλλά αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο αντικαταστάτης του Δέλλα και ποια πράγματα καλείται να λύσει. Μεταξύ άλλων, ο νέος προπονητής πρέπει να συνεχίσει το έργο του προκατόχου, αλλά να βελτιώσει την αντιμετώπιση του αγώνα κατά τη διάρκειά του. Εκεί υστερούσε κατά κύριο λόγο ο "Κολοσσός", κάτι που ανέλυσε και ανέπτυξε πρόσφατα ο Τσάρλυ.

Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ είδαμε την ΑΕΚ να παίζει ποδόσφαιρο Δέλλα στον καλύτερο βαθμό στα μέχρι τώρα παιχνίδια, με κάθετες πάσες και τρεξίματα, γρήγορο και μοντέρνο (κλασικό παράδειγμα το 2-0), το οποίο έβγαλε πέντε γκολ. Τώρα. Στο επόμενο μπορεί να υπάρξει κόλλημα γιατί το πρόβλημα στην περιοχή συνεχίζει να υφίσταται. Χωρίς φορ η Ενωση κάπου θα αντιμετωπίσει ερωτήματα που θα κληθεί να λύσει, όπως έγινε σε προηγούμενα παιχνίδια στο εφετινό πρωτάθλημα. Και αυτά τα ερωτήματα δεν ξέρω πως θα απαντηθούν μέχρι να έρθει ο Τζεμπούρ ή μέχρι να πάμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το ερώτημα με τον Μπουονανότε

Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ είδαμε και τον Μάνταλο να παίζει εκεί που είναι η φυσική του θέση και να είναι ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου. Αυτό, βέβαια, έχει ένα αρνητικό: Ντιέγκο Μπουονανότε. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι δυό τους μαζί δεν χωράνε και όσες φορές έγινε αυτό ήταν απόρροια της μη ενίσχυσης της ΑΕΚ στα εξτρέμ, όπως ήθελε ο Δέλλας.

Κι εδώ έρχεται το πρώτο μεγάλο πρόβλημα του νέου προπονητή: πως θα χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα; Θα το κάνει ή θα φροντίσει εξ αρχής να ξεκαθαρίσει ότι θα παίζει ένας από τους δύο; Αν το κάνει αυτό θα τα έχει καλά με τον εαυτό του και θα είναι ειλικρινής αναφορικά με το αγωνιστικό του πλάνο. Τούτο, όμως, θα δημιουργήσει πρόβλημα γιατί αν ο Μπουονανότε γίνει η ρεζέρβα του Μάνταλου, αυτομάτως δημιουργείται πρόβλημα διαχείρισης του Αργεντινού, ο οποίος έχει δείξει ότι είναι παίκτης ψυχολογίας (χαρακτηριστικός ο πανηγυρισμός του στο γκολ που έβαλε).

Με το 5-1 επί του Ηρακλή η ΑΕΚ κέρδισε ηρεμία για να βρει τον επόμενο προπονητή χωρίς το βάρος του "γρήγορα κι ας είναι όποιος να 'ναι" που θα έφερνε μια ενδεχόμενη γκέλα (ή κακή εμφάνιση), ενώ κέρδισε και ψυχολογία ενόψει Παναθηναϊκού. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού" όχι για το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά γιατί "πρέπει" η ΑΕΚ να δείξει τις δυνατοτητές της απέναντι στους συνδιεκδικητές. Αυτό το "πρέπει" το έφεραν οι δύο ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οπότε τρίτη δεν χωρά.

Δεν είναι για πέταμα

Το σίγουρο είναι ότι το ματς του Σαββάτου ήταν μία επιβεβαίωση για τις δυνατότητες της ΑΕΚ. Δεν είναι για πέταμα όπως παρουσιάστηκε ουκ ολίγες φορές την τρέχουσα σεζόν, πόσω μάλλον μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι πρωταθλητισμού, όπως την παρουσίασαν στον κόσμο το καλοκαίρι. Είναι ομάδα που χτίζεται και έχει πολλά για να πατήσει πάνω η διοίκηση και να δημιουργήσει την ομάδα που περιμένει ο κόσμος. Ομάδα που εμφανίσεις σαν κι αυτές κόντρα στον Ηρακλή δεν θα αποτελούν την εξαίρεση.

Για επιμύθιο, ο Στέλιος Μανωλάς ήταν το κατάλληλο "φάρμακο" για τη μεταβατική εποχή. Από τα "σπλάχνα" της ΑΕΚ, άνθρωπος που γνωρίζει το μέγεθος της ομάδας και με επίγνωση του ρόλου του. Δεν ήρθε για να μείνει, ήρθε για να βοηθήσει. Και σε περιπτώσεις, όπως αυτή της ΑΕΚ, τούτο είναι πιο δύσκολο...

ΥΓ: Η ΑΕΚ έπαιξε με μία μεγάλη απουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Βάργκας, περί ου ο λόγος, δεν βοήθησε λόγω ταξιδιού. Η απουσία του φάνηκε κόντρα στον Ηρακλή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μανωλάς: "Δεν είμαι ο Μουρίνιο"

Με κλειστά μάτια πανηγύρισε ο Αραβίδης

Αραβίδης: "Τυφλή εμπιστοσύνη"

Το ξέσπασμα του Μπουονανότε

Τρεις τραυματίες για την ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK