Αυτή η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει, αλλά θα την αφήνουν να το πάρει;

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, τον Τζεμπούρ, τον Στυλιαρά και την ΑΕΚ που ανεβαίνει.

Αυτή η ΑΕΚ ξέρει τι θέλει, αλλά θα την αφήνουν να το πάρει;

Στην ποδοσφαιροκουβέντα της Ελλάδας κάθε διαιτητής που είναι πρωταγωνιστής ενός αγώνα σημαίνει ότι δεν σφύριξε καλά. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται για το πέναλτι που ζήτησε ο Γιόχανσον και το ακυρωθέν γκολ του Αραβίδη, ενώ στον Πανιώνιο για την ισοφάριση του Μπαρμπόσα, όπου ο Τζεμπούρ (σε θέση οφσάιντ) επηρεάζει τη φάση.

Επίσης, στην ποδοσφαιροκουβέντα της Ελλάδας, ο Τζεμπούρ φρόντισε να "κλέψει" την παράσταση και να δημιουργήσει ξεχωριστό κεφάλαιο συζήτησης μετά τα όσα άφησε ο αγώνας της Νέας Σμύρνης. Είτε στράβωσε με την απόφαση του Πογέτ να τον βγάλει είτε στράβωσε με τον διαιτητή και το ξέσπασμά του δεν είχε καμία σχέση με την αλλαγή, το σίγουρο είναι ότι το παρελθόν του Αλγερινού φουσκώνει από μόνο του το στιγμιότυπο του 85ου λεπτού. Και φέρνει την ΑΕΚ σε ρόλο απολογούμενης την ώρα που προσπαθεί να ασχοληθεί με τον Στυλιαρά.

Θα μπορούσε να φύγει με το διπλό

Μ' αυτά και μ' αυτά πέρασε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα της Νέας Σμύρνης. Στη λογική της δύσκολης έδρας και του δυνατού Πανιώνιου (εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχασε), η ΑΕΚ πήρε ό,τι καλύτερο μπορούσε με παίκτη λιγότερο.

Για πρωτάθλημα δεν πάει, οπότε βάσει του στόχου της δεύτερης θέσης, το 1-1 μπαίνει στο ράφι με τα "θετικά αποτελέσματα", αλλά έχει και πολλά "αν". Αν ο Άρθο δεν άφηνε την ΑΕΚ με 10 παίκτες, πιθανότατα θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι "κιτρινόμαυροι" παίρνουν τα πάνω τους και δείχνουν ικανοί να βγάλουν περισσότερες φάσεις από τους γηπεδούχους και να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Η αποβολή του Ισπανού, αλλάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης και το "ουφ" παίρνει τη θέση του "αχ" στον επίλογο του αγώνα.

Κατά τα λοιπά, για τις δυσκολίες που είχε η αναμέτρηση και τις απαιτήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, όλα πήγαν καλά. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο ματς υψηλών απαιτήσεων του Πογέτ από τη μέρα που ανέλαβε. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν πιάνει, ενώ τα προηγούμενα υψηλών απαιτήσεων ήταν με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά ήταν εποχής Δέλλα. Οπότε ούτε αυτά πιάνουν.

Με θετικό πρόσημο

Στην τελική ανάγνωση του αγώνα, η ΑΕΚ φεύγει από τη Νέα Σμύρνη με θετικό πρόσημο. Βάζει στην ποδοσφαιροκουβέντα το "θα μπορούσε να είχε νικήσει" και αυτό είναι αρκετό σε ένα παιχνίδι που υπάρχουν και οι... παράπλευρες απώλειες. Στην καθαρά αγωνιστική λογική, η ΑΕΚ δυναμώνει και πλέον μπαίνει στα παιχνίδια γνωρίζοντας τι θέλει και πώς θα το πάρει. Αν δεν την αφήνουν να το κάνει, αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά τουλάχιστον αυτή η ΑΕΚ ξέρει πού πάει...

ΥΓ: Το πρωτάθλημα μπαίνει σιγά-σιγά σε αυτό που λέμε "κρίσιμη καμπή". Οπερ σημαίνει πως θα γιγαντωθούν οι μάχες για τη δεύτερη θέση και δη για το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (με ερωτηματικό για τον Δικέφαλο από εδώ και πέρα για να δούμε αν το διπλό επί της Ντόρτμουντ θα αποτελέσει restart). Οπότε ο Πογέτ έχει πλέον διπλό -δύσκολο- έργο. Από τη μία να διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο την ΑΕΚ (έχοντας περιθώρια βελτίωσης) και από την άλλη να προετοιμάσει την ομάδα για κάποιον άλλον... Στυλιαρά. Η διαχείριση του εκνευρισμού των ποδοσφαιριστών είναι ένα ζήτημα που στην Ελλάδα μπαίνει πάνω από άλλα ποδοσφαιρικά...

ΥΓ2: Ο Πανιώνιος συνεχίζει σταθερά να είναι μία εξαιρετική ομάδα. Η πορεία του δεν είναι φωτοβολίδα, εξάλλου πέρασε το όριο των αγωνιστικών για κάτι τέτοιο (όπως είχε γίνει κάποτε με τον Ιωνικό του Γκμοχ που οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος). Βάζει δύσκολα σε όλους, μαζεύει βαθμούς, έχει σταθερότητα, ταλέντο, σθένος και -το βασικότερο- προπονητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1

Γι' αυτό ξέσπασε ο Τζεμπούρ

Δείτε το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ

Δείτε τη φάση που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK