Δείτε τον Ρανιέρι σαν τον Κατσικάρη

Πόσο ζηλεύω την Εθνική του μπάσκετ και την "προστασία" που απολαμβάνουν οι παίκτες και ο Κατσικάρης. Γι' αυτό τα θετικά αποτελέσματα, γι' αυτό η υγεία στο παιχνίδι της. Ας δούμε και οι λεγόμενοι ποδοσφαιρικοί τον Ρανιέρι ως Κατσικάρη. Και όλα θα πάνε καλά.

Δείτε τον Ρανιέρι σαν τον Κατσικάρη

Καλώς ή κακώς το αποψινό παιχνίδι με τους Ρουμάνους στο άδειο Καραϊσκάκη έχει λιγότερο ενδιαφέρον από το ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία. Έτσι είναι αυτά και απολύτως φυσιολογικά.

Πριν 13 χρόνια περιμέναμε το ντεμπούτο του Οτο Ρεχάγκελ για να δούμε αν ο Γερμανός θα είναι αυτός που θα δώσει το κάτι διαφορετικό στην ανυπόληπτη (τότε) Εθνική ομάδα. Το ντεμπούτο του Σάντος το περιμέναμε για να δούμε αν Πορτογάλος μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον πιο επιτυχημένο ομοσπονδιακό εκλέκτορα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα πια, αφήνοντας πίσω δύο προπονητές που πέραν από επιτυχίες έφεραν και αρκετές γκρίνιες, επικεντρωνόμαστε στον Ρανιέρι για να δούμε αν είναι αυτός που θα γυρίσει σελίδα στην Εθνική και δημιουργήσει την ομάδα των επόμενων ετών.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: πρόκειται για σοβαρό και επιτυχημένο προπονητή που δεν έχει καμία όρεξη να χαλάσει το όνομά του στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Αρα ξεκινάμε με κίνητρο και όρεξη.

Το δεύτερο είναι ότι η Εθνική θα είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετική σε σχέση με αυτή που είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ. Νέα πρόσωπα, διαφορετική μεσαία γραμμή και απόντα τον Γιώργο Καραγκούνη. Άρα εκ των προτέρων ο Ρανιέρι αναλαμβάνει μια νέα ομάδα.

Το τρίτο είναι ότι ο Ρανιέρι δείχνει αποφασισμένος να δουλέψει με το... μέλλον. Το είπε στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του όπου ουδείς έδωσε το βάρος που έπρεπε και ουδείς ερμήνευσε όπως θα έπρεπε όσα είπε ο Ιταλός. Εννοείται πως σταθήκαμε στην κλήση του Μάνταλου και σε όλα αυτά που ικανοποιούν πρωτίστως το οπαδικό ενδιαφέρον, αλλά ο Ιταλός είπε κι άλλα. Οπως ότι θα προπονεί πιτσιρικάδες. Μόνους. Κι ας μην τους καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για να δει κι ο ίδιος αν αξίζει κάποια στιγμή να τους καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Είπε κι άλλα πολλά που αφορούν το αύριο των Εθνικών ομάδων. Γι' αυτό, δηλαδή, που τον προσέλαβε η ΕΠΟ. Οχι για το τώρα, το Euro 2016. Αλλά για το αύριο. Το επόμενο Μουντιάλ, το επόμενο Euro, τη σταθεροποίηση της Εθνικής στα ψηλά πατώματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το αποψινό ματς με τη Ρουμανία πιθανόν να μην φέρει θετικό αποτέλεσμα. Κι αυτό μέσα στο ποδόσφαιρο είναι. Παίζουμε μπροστά σε άδειο κόσμο, με νέα ομάδα, απέναντι σε ένα δυνατό συγκρότημα. Το μετά είναι το θέμα. Το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το αποτέλεσμα και το πόσο είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε την Εθνική του Ρανιέρι. Εξάλλου, η πρόκριση εύκολα ή δύσκολα θα έρθει.

ΥΓ: Πόσο ζηλεύω την Εθνική του μπάσκετ και την "προστασία" που απολαμβάνουν οι παίκτες και ο Κατσικάρης. Γι' αυτό τα θετικά αποτελέσματα, γι' αυτό η υγεία στο παιχνίδι της. Ας δούμε και οι λεγόμενοι ποδοσφαιρικοί τον Ρανιέρι ως Κατσικάρη. Και όλα θα πάνε καλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK