Δεν είναι τελικός, δεν χάνεται ο κόσμος

Διακρίνω μία... ψύχωση -που θα λεγε και ο Κάτανετς- για το αποψινό ματς με την Γιουβέντους, μία αντιμετώπιση "τελικού" από δημοσιογράφους και οπαδούς. Πλησιάζει σε ένταση και προσμονή τον επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν. Κακώς. Σχολιάζει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Δεν είναι τελικός, δεν χάνεται ο κόσμος

Πριν την πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης έγραφα ότι ο Ολυμπιακός παίζει με τον ιδανικό αντίπαλο και μόνο κέρδη θα του έφερνε αυτό το ματς, ακόμα και στην περίπτωση ήττας.

Κάτι παραπάνω από ένα μήνα μετά και δύο αγωνιστικές στο Champions League ο Ολυμπιακός παίζει ξανά με τον ιδανικό αντίπαλο που μπορεί να "θεραπεύσει" τα προβλήματά του και να τον στείλει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το ματς με την Γιουβέντους ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είναι το ματς που θέλει να παίξει κάθε ποδοσφαιριστής, είναι αυτό που τον "φτιάχνει" και του φέρνει ένα σωρό κίνητρα για να βγάλει στο χορτάρι τον καλύτερό του εαυτό.

Μόνο που αυτό δεν το βλέπω από τον περίγυρο. Διακρίνω μία... ψύχωση -που θα λεγε και ο Κάτανετς- μία αντιμετώπιση "τελικού" από δημοσιογράφους και οπαδούς. Συμφωνώ ότι η Γιουβέντους "πουλάει" και ως τέτοια την αντιμετωπίζουν, αλλά θεωρώ αδιανότητο την 3η αγωνιστική του Champions League, με τον Ολυμπιακό να είναι μέσα στον στόχο του, αφού ισοβαθμεί με όλες τις ομάδες του ομίλου, να παρουσιάζεται το αποψινό ματς ως νοκ άουτ. Πλησιάζει σε ένταση και προσμονή τον επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν.

Δεν χάθηκε ο κόσμος

Αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό που πηγαίνει απόψε να πάρει ό,τι καλύτερο κόντρα στο φαβορί του ομίλου. Μόνο άγχος μπορεί να του φορτώσει και να δημιουργήσει "φωλιές" εκνευρισμού και γκρίνιας σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Εδώ ακριβώς είναι το ζουμί: αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός δεν χάθηκε ο κόσμος. Δεν χάθηκε η πρόκριση, δεν χάθηκε ο στόχος. Οκ, θα χάσει από μια ανώτερη ομάδα. So what? που λένε και στο χωιρό μου.

Γι' αυτό ακόμα πιο σημαντικό απο το αποτέλεσμα, το θέμα δεν είναι τι θα "γεννήσει" το αποψινό ματς, αλλά ο τρόπος που θα γίνει η διαχείριση όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αν είναι αρνητικό. Μην ξεχνάτε ότι ακολουθεί ντέρμπι. Και ο Ολυμπιακός το μόνο που δεν θα χρειάζεται είναι πίεση, γκρίνια και μια θηλιά πάνω από τον λαιμό των παικτών και του Μίτσελ.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνοπλος ενόψει Γιουβέντους ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: "Δεν θα σχολιάσω αρνητικά τους παίκτες μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK