Δεν υπάρχει πιο αχάριστος οπαδός από αυτόν του Ολυμπιακού

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον χειρότερο και πιο αχάριστο οπαδό. Του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχει πιο αχάριστος οπαδός από αυτόν του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

"Οι Αγγελόπουλοι έχουν μόλις ένα πρωτάθλημα στα οχτώ χρόνια παρουσίας τους στον Ολυμπιακό". "Ο Βασίλης Σπανούλης εξαφανίζεται κάθε φορά που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό". "Ο Μπαρτζώκας δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί".

Εσείς τα γράφετε

Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω εγώ. Εσείς τα λέτε και τα γράφετε. Σε facebook, σε twitter, στις μεταξύ σας συζητήσεις όταν έρχεται η ώρα της κριτικής. Συμπέρασμα; Ο Ολυμπιακός, από τη βάση μέχρι την οροφή, είναι ένα αποτυχημένο σύνολο ανθρώπων. Εμείς ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Αν έρθει, όμως, ένας ξένος και "φυτρωθεί" στην Ελλάδα και την πραγματικότητά της, θα νομίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που την έχει καταπιεί ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και βρίσκεται ένα βήμα προ της διάλυσης.

Οκ. Ένα πρωτάθλημα σε οχτώ χρόνια που οι Αγγελόπουλοι βρίσκονται στο τιμόνι, δεν είναι πολλά. Οκ. Ένα πρωτάθλημα από το 1997 και μετά δεν φτάνει για να δημιουργήσεις τη δική σου αυτοκρατορία ή για να "γεμίσεις" τον κόσμο σου, ειδικά όταν αυτά που δεν έχεις πάρει εσύ τα έχει πάρει ο "αιώνιος" αντίπαλος. Οκ. Ο Βασίλης Σπανούλης χτίζει πολυκατοικία από τα τούβλα που ρίχνει σε κάθε αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οκ, τα 10/48 σουτ που είχε στη σειρά των τελικών δεν φτάνουν για να βοηθήσεις την ομάδα να πάρει τον τίτλο. Οκ όλα αυτά. Τα υπόλοιπα, όμως, θα τα πει κανείς; Τα άλλα μωρέ, τα καλά. Την σταθερή πορεία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια; Τα δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά; Την παρουσία του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, αλλάζοντας τη σύγχρονη ιστορία του; Τους άθλους που δημιούργησε αυτή η ομάδα που δεν πίστευε κανείς;

Άλλο κριτική, άλλο ισοπέδωση

Όχι. Αυτά ξεχνιούνται. Η πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού κρίνει μία χρόνια σε συνάρτηση με κάθε τι που αφορά τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι πήρε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό, το περίφημο back to back, έννοια που δεν γνωρίζαμε, αλλά το 0-3 στους τελικούς από τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετό για να λοιδορηθούν παίκτες και Μπαρτζώκας, περισσότερο από την αποθέωση που γνώρισαν για τον θρίαμβο του Λονδίνου.

Προσοχή. Άλλο η κριτική άλλο η ισοπέδωση. Εδώ δεν μιλάμε για κριτική. Δεν έχω ακούσει κανέναν να βγει και να πει τα λάθη είναι αυτά, αυτά και αυτά και πρέπει να γίνει αυτό, αυτό και αυτό. Μόνο γενικότητες και λάσπη για μία ομάδα που δεν το αξίζει. Διώξτε τον Μπαρτζώκα, ας πάει στην Εφές ο Σπανούλης, ας φύγουν και οι Αγγελόπουλοι που τους κάνει πλάκα ο Γιαννακόπουλος. Κριτικές καφενειακού επιπέδου.

Θεωρίες συνωμοσίας

Ε, τώρα που ετοιμάζεται να φύγει, ας δούμε όλες τις Ολυμπιακάρες τι θα λένε. Που θα βρουν... αποκούμπι στο κράξιμό τους. Θα αρχίσουν τις γνωστές αμπελοσοφίες ότι ο Σπανούλης είχε ήδη υπογράψει, πριν τους τελικούς, ότι οι Αγγελόπουλοι άφησαν την ομάδα στη μοίρα τους, ότι ο Μπαρτζώκας ήξερε ότι θα φύγει ακόμα κι αν έπαιρνε το πρωτάθλημα. Σκέψεις, συζητήσεις το ίδιο σοβαρές με το αν υπάρχουν UFO ή αν μας ψεκάζουν.

Ναι, σύμφωνοι. Τέτοιοι οπαδοί υπάρχουν παντού. Το θέμα ότι το πράγμα έχει ανοίξει. Τείνει να γίνει θέσφατο. Το κράξιμο, η αγανάκτηση, η ισοπέδωση. Και οι λίγοι γίνονται πολλοί και οι πολλοί διώχνουν τους καλούς. Και ο καλός είναι ο Σπανούλης και ο κάθε Σπανούλης που κουράζεται να τον στοχοποιούν και να ξεχνούν κάθε τι καλό έχει προσφέρει. Και αφήνει φτωχό το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα στη μικρότητά του και τη μεμψιμοιρία του. Να αναζητά τον επόμενο ήρωα...

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Σπύρος Καβαλιεράτος: Η μεγαλύτερη ήττα είναι η αχαριστία προς τον Σπανούλη

Ρεπορτάζ Contra.gr: Γιατί θέλει να φύγει ο Σπανούλης

Σπανούλης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη. Τελειώσαμε..."

Μπαρτζώκας: "Η σεζόν ήταν αποτυχημένη"

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-71 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK