Ένα golden boy σε ρόλο... μπαμπούλα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος σχολιάζει την πρόσληψη του Σπύρου Βλάχου ως "big brother" στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Ένα golden boy σε ρόλο... μπαμπούλα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν στήνεις έναν άνθρωπο στον τοίχο προτού δεις το έργο του και προτού έχεις κάτι χειροπιαστό για να κρίνεις. Ο Σπύρος Βλάχος, περί ου ο λόγος, βαφτίστηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως ο "εντεταλμένος της διοίκησης στην εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος" και στην εξήγηση που δίνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Διαβάζεις και το βιογραφικό του κ.Βλάχου, εντυπωσιάζεσαι -ειδικά με το νεαρό της ηλικίας του και τη θέση που αναλαμβάνει- και κοιτάς παρακάτω. Ποιος είναι το παρακάτω; Για ποιον ακριβώς το λόγο έγινε η συγκεκριμένη κίνηση από τον Γιάννη Αλαφούζο.

BIG BROTHER ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Τα πράγματα φαίνονται τόσο ξεκάθαρα όσο είναι και μάλιστα είναι από τις λίγες φορές που δεν κρύβονται διάφορα πίσω από τις λέξεις. Η απόφαση του Αλαφούζου δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να καλύψει το δικό του κενό στα διοικητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού. Ο φόρτος εργασίας ή η αντίληψή του για το ποδόσφαιρο φαίνεται πως τον κρατούσαν μακριά από τις καθημερινές εξελίξεις και η τοποθέτηση ενός ανθρώπου για να του μεταφέρει αυτά που χάνει θεωρητικά είναι σωστή. Το λάθος, όμως, βρίσκεται στο γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντιληφθεί πως δεν είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στο σύλλογο.

Και δεν δέχομαι τα περί αντιθέτου. Διότι αν ήταν, δεν θα χρειαζόταν κανένας Σπύρος Βλάχος ως Big Brother στα αποδυτήρια για να παρακολουθεί ποδοσφαιριστές, προπονητή και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αν είχε την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος θα ήξερε από μόνος του τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει και ποιες κινήσεις θα ήταν η ενδεδειγμένες στην αντιμετώπιση κρίσεων. Προφανώς δεν ξέρει.

Ο Σπύρος Βλάχος, δηλαδή, τι ακριβώς θα κάνει; Θα είναι ο μπαμπούλας που λέγαμε και στο προηγούμενο κείμενο; Θα ελέγχει τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών; Θα κάνει εφόδους στα μπουζούκια; Θα παίρνει τηλέφωνο τον Στραματσόνι για να τον ρωτά πόσο σκέφτεται τον Παναθηναϊκό; Θα καταγράφει τις σχέσεις παικτών-προπονητή; Θα προσπαθήσει να κλείσει τα αποδυτήρια αφήνοντας εκτός εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία;

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ GOLDEN BOY

Κοιτάξτε να δείτε, σαν κίνηση δεν είναι κακή. Αν τη δεις μεμονωμένα. Εξάλλου, προσωπικά ήμουν από αυτούς που θεωρούσα επιτακτική ανάγκη την τοποθέτηση ενός μπαμπούλα στα αποδυτήρια. Ο μπαμπούλας, όμως, πρέπει να έχει και τη δική του ιστορία. Να έχει περάσει από την άλλη πλευρά, αυτή του ποδοσφαιριστή, για να καταλαβαίνει και την ψυχολογία. Να γνωρίζει τι ακριβώς εστί Παναθηναϊκός και τι αντιπροσωπεύει. Να μπορεί να φέρνει παραδείγματα για να γίνει δεικτικός στους υφιστάμενούς του.

Αν, όμως, πρόκειται για "golden boy" που θα προσπαθεί να επιβληθεί φορώντας απλά τα γυαλιά ηλίου, συγγνώμη αλλά δεν θα πάρουμε. Πόσο μάλλον αν είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Γιάννη Αλαφούζου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ομάδας. Και επαναλαμβάνουμε, αν ισχύει το δεύτερο, τότε επιβεβαιωνόμαστε στα όσα, σκληρά, γράφαμε περί ασχετοσύνης του αφεντικού της ΠΑΕ με το ποδόσφαιρο.

ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ...

Για τον Σπύρο Βλάχο θα γράψουμε στο μέλλον. Υπομονή και όλοι θα κριθούμε. Κι εμείς κι αυτός και οι άλλοι. Γερό στομάχι να έχει και τη σπιρτάδα για να εντοπίζει τις δυσλειτουργίες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Και να έχει στο μυαλό του πως τα δύσκολα έρχονται. Γιατί, όπως μας ξεκαθάρισε η ΠΑΕ, θα υπάρξει και πρόσληψη γενικού αρχηγού. Άρα πολλοί κοκόροι. Και σε αυτή την περίπτωση, ξέρετε την παροιμία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Βλάχος το μάτι της διοίκησης στην ομάδα, ο γενικός αρχηγός στον "πάγο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK