ΕΠΟ, κοίτα τι έκανες

Η ΕΠΟ θα μπορούσε να λύσει απλά το ζήτημα της ρεβάνς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Λύσεις υπήρχαν. Θα μπορούσε να διώξει από πάνω της την "καυτή πατάτα" και να αφήσει τη Super League να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αντ' αυτού άφησε μια ομάδα με δικαιολογημένα παράπονα και δημιούργησε κλίμα ενόψει του επαναληπτικού. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

ΕΠΟ, κοίτα τι έκανες

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα για να έχουν βάση τα όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια:

1. Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι προγραμματισμένος να γίνει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου. Οπότε η ΕΠΟ μπορούσε να ορίσει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη και ουσιαστικά να αναγκάσει τη Super League να πάει την Κυριακή τον αγώνα των Πειραιωτών με τους Αρκάδες. Κάτι αντίστοιχο έγινε στο πρόσφατο ΟΦΗ-Ξάνθη όπου η ΕΠΟ το όρισε Πέμπτη και η Λίγκα άλλαξε την ημερομηνία του ΟΦΗ-Παναθηναϊκός και το πήγε από Σάββατο, Κυριακή.

2. Η ΕΠΟ θα μπορούσε να ορίσει τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός την Πέμπτη 5 Μαρτίου νωρίς το μεσημέρι. Ας πούμε στις 15:00. Έτσι, θα υπήρχε το χρονικό περιθώριο μέχρι την μπασκετική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τη Μπαρτσελόνα που διεξάγεται εκείνη τη μέρα στις 21:45.

3. Επίσης, η ΕΠΟ θα μπορούσε να ορίσει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός για την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 21:30. Ετσι, θα μεσολαβούσαν οι προβλεπόμενες 48 ώρες μεταξύ του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης και του επαναληπτικού του Κυπέλλου.

Τρεις απλές λύσεις, με τις οποίες δεν ανακαλύψαμε την Αμερική και οι οποίες προφανώς και τέθηκαν υπό σκέψη στην ΕΠΟ, προτού φτάσουμε στην αντίδραση αδυναμίας, γνωστοποιώντας πως... δεν μπορεί να ορίσει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Φοβήθηκε να αποφασίσει

Δεν κατηγορώ την Ομοσπονδία αν θέλει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Προφανώς και σε αυτές τις περιπτώσεις μέλημά σου είναι το καλύτερο δυνατό για την ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μιλάμε, όμως, για ένα θέμα που ξέρεις ότι υπάρχει, κάπου εκεί στο βάθος, γνωρίζεις το καλεντάρι, αλλά φτάνει η ύστατη στιγμή και δεν καταφέρνεις τίποτε άλλο από το να δημιουργείς αντιδράσεις και ένα κλίμα που μόνο καλό δεν θα κάνει στην ίδια την αναμέτρηση.

Η ΕΠΟ θα μπορούσε να λύσει απλά το ζήτημα. Ωριμα και οργανωμένα. Οπως γίνεται παντού. Αν ήθελε θα μπορούσε να ορίσει τη ρεβάνς Τετάρτη και να ρίξει το "μπαλάκι" στη Λίγκα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Να διώξει από πάνω της την "καυτή πατάτα" και να αφήσει τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να αποφασίσει για το Ολυμπιακός-Αστέρας.

Τώρα δίνει πάτημα. Σε αυτούς που θα τη "χρωματίσουν", σε αυτούς που θα τα ρίξουν στον Ολυμπιακό και φυσικά σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν εκρηκτικό κλίμα ενόψει του επαναληπτικού, όποτε αυτός γίνει. Μιλάμε για τον απόλυτο ερασιτεχνισμό, έως και φόβο μήπως και αφήσουμε κάποιον με το παράπονο. Στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει όλα τα δίκια με το μέρος της και ο Ολυμπιακός φαίνεται ο ευνοούμενος της ιστορίας. Γιατί αν θέλετε να το δούμε τελείως ωμά, με αυτή την απόφαση η ΕΠΟ αντί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο Europa League τον... βοηθά στη Super League, ορίζοντας το ματς Δευτέρα αντί Κυριακής.

Και τώρα;

Μπορούμε να βάλουμε στην κουβέντα το τι ακριβώς γίνεται σε άλλες χώρες. Ελάχιστες είναι αυτές που δίνουν αβάτζο μίας μέρας σε ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα στην Ευρώπη. Δεν μιλάμε για το πριν. Αυτό είναι αυτονόητο να γίνει. Μιλάμε για το μετά. H Λίγκα προφανώς και θεώρησε ποδοσφαιρικά θεμιτό να ορίσει το ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Δευτέρα για να δώσει το δικαίωμα στους Πειραιώτες να πάρουν μια ανάσα από τη δύσκολη ρεβάνς με τους Ουκρανούς. Δεν είδε, όμως, το βάθος. Δεν σκέφτηκε ότι υπάρχει και ένας επαναληπτικός με την ΑΕΚ όπου υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Κι αυτή με τη σειρά της άφησε την ΕΠΟ να ασχοληθεί με την "καυτή πατάτα", η οποία από την πλευρά της το μόνο που κατάφερε ήταν να τη βάλει στην άκρη. Ακόμα και στην τελική απόφαση είναι λάθος. Θα μπορούσε, βρε αδερφέ, να πει "το ματς το ορίζουμε Τετάρτη και τέλος". Ασε τις ομάδες να "σφάζονται" και να γκρινιάζουν, αλλά θα ήταν μια ειλικρινής στάση. Το να δηλώνεις αδυναμία, όμως, γεννά εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο είσαι ικανός να παίρνεις σωστές αποφάσεις χωρίς το μέλημά σου να είναι μοιράζεις προνόμια κατά το δοκούν...

Διαβάστε ακόμη:

Αναβλήθηκε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Απόφαση-σκάνδαλο"

"Οποτε μας πουν να παίξουμε με την ΑΕΚ, θα είμαστε έτοιμοι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK