Έχει καταντήσει κουραστικό με τον Φορτούνη

Η συζήτηση για τον Φορτούνη, η απόδοση του α' ημιχρόνου χωρίς τον Ελληνα διεθνή στην ενδεκάδα, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ριέκα και τα credits που αξίζει να πάρει ο Χάσι, του οποίου η συμβολή στο 2-1 δεν αναγνωρίστηκε. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
fortounis EUROKINISSI SPORTS

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι πιο απλό απ' ό,τι θέλουμε να το παρουσιάσουμε. Σου δίνει αυτά που θες με την πρώτη ανάγνωση, χωρίς να χρειαστεί να σκαλίσεις παραπάνω για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες.

Για παράδειγμα, στο ματς με την Ριέκα ο Ολυμπιακός ήταν καλός. Τόσο απλά. Το πόσο καλός το ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Καλός σκέτο, πολύ καλός, λίγο καλός. Μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς. Ο Ολυμπιακός ήταν τόσο καλός όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη.

Το 2-1 δεν του δίνει κάτι περισσότερο από ένα απλό προβάδισμα. Αν δεις το σκορ μεμονωμένα τότε το καλός ορίζεται ως λίγο καλός. Αν έχεις δει το παιχνίδι και τη γενικότερη εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας, τότε ήταν πολύ καλός. Μπορείς να κολλήσεις "για τα δεδομένα της εποχής".

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ

Στον Ολυμπιακό ο κόσμος και πολλές φορές οι δημοσιογράφοι αρέσκονται στο να φτιάχνουν ιστορίες. Να δημιουργούν καταστάσεις, να θέτουν θέματα προς συζήτηση. Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι το κάνουν γιατί ξέρουν ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού το λατρεύουν. Να συζητούν, να αναλύουν, να τσακώνονται, να βγάζουν τα δικά τους τακτικά συμπεράσματα.

Η ιστορία που δημιουργήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης έχει να κάνει με τον Κώστα Φορτούνη. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η παρουσία του Έλληνα διεθνή έχει να κάνει με την γενικότερη απόδοση του Ολυμπιακού. Λάθος. Θα έπρεπε να αφορά την ανατροπή.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Φορτούνη στην ενδεκάδα δεν ήταν κακός. Τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε στο πρώτο ημίχρονο. Η μία από αυτές ήταν αυτό που λέμε "δεν χάνονται". Δεν ήταν κακοί οι "ερυθρόλευκοι" στα πρώτα 45 λεπτά. Κι όμως βρέθηκαν με το 0-1 στην πλάτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Χάσι έβαλε τον Φορτούνη και αυτός στα 20 δευτερόλεπτα έδωσε έτοιμο γκολ για το 1-1. Η διαφορά δεν έχει να κάνει με τον δημιουργό, αλλά με τον εκτελεστή. Το πρόβλημα, δηλαδή, δεν είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν έφτιαχναν φάσεις. Το πρόβλημα ήταν πως δεν την έβαζαν μέσα. Άρα, δεν βοήθησε σε αυτό ο Φορτούνης, τη διαφορά την έκανε ο Οφόε που σκόραρε. Που έκανε ό,τι δεν έκανε στο πρώτο μέρος ο Σεμπά.

Η ιστορία, όμως, φτιάχτηκε έτσι ώστε ο Κώστας Φορτούνης να παρουσιαστεί ως ο λυτρωτής. Ως ο παίκτης που άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης. Προσέξτε, δεν λέω ότι ο Φορτούνης δεν είναι ποδοσφαιριστής μεγάλης αξίας. Αυτό είναι άλλη κουβέντα. Μια χαρά παίκτης είναι, με ηγετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία που σπανίζουν σε άλλον Έλληνα.

Δεν πρέπει, όμως, να τίθεται ως θέμα συζήτησης το γιατί δεν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα ή ότι εξέθεσε τον Χάσι με την επιλογή του να τον αφήσει στον πάγκο. Το παιχνίδι της Τετάρτης γύρισε γιατί ο Ολυμπιακός έβαλε την μπάλα στα δίχτυα. Και γύρισε γιατί δεν παράτησε το ματς ακόμα και μετά το σοκ του 0-1. Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι ο καλύτερος του γηπέδου, να χάνεις ευκαιρίες και ξάφνου να είσαι πίσω στο σκορ. Σιχτιρίζεις, σου γυρνά η ψυχολογία, ξενερώνεις.

Ο ΧΑΣΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός δεν ξενέρωσε. Το πάλεψε όσο δεν πάει. Και στην τελική γιατί να μην πάρει τα credits ο Χάσι με τις αλλαγές του και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι ώστε να έρθει η ανατροπή; Δεν είναι άδικο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να μην του αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έκανε από τον πάγκο; Ποιος έβαλε, δηλαδή, τον Φορτούνη; Μόνος του μπήκε;

Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας διεθνής θα είναι πάντα στο επίκεντρο κάθε ποδοσφαιρικής κουβέντας. Είτε παίζει είτε δεν παίζει. Πέρυσι έπαιζε και τον έκραζαν (να θυμίσω πως την περασμένη σεζόν πολλοί φώναζαν πως πρέπει να πωληθεί). Την Τετάρτη δεν έπαιξε και έκραξαν τον Χάσι. Ακρη δεν θα βρεις. Είπαμε, στον Ολυμπιακό έχουν πάθος με τις ιστορίες, τρελαίνονται στο να υπάρχει κάτι να συζητούν. Και ο Κώστας Φορτούνης είναι το ιδανικό πρόσωπο για τα καφενεία και τα social media.

News 24/7

24MEDIA NETWORK