Φτηνό οπαδιλίκι από ασεβείς

Ο Δημήτρης Σιόβας που δεν πρόκειται να γίνει Μπεκενμπάουερ ή έστω Μανωλάς, που δεν σέβεται τον αντίπαλο και την ιστορία του, που πουλά φτηνό οπαδιλίκι για να κερδίσει την εύνοια του κόσμου, ο Περέιρα που κάνει κακό στον Ολυμπιακό και ο Μελισσανίδης που μιμήθηκε αυτούς που κορόιδευε.

Φτηνό οπαδιλίκι από ασεβείς

Ειλικρινά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον τρόπο που πανηγυρίζει κάθε παίκτης κάποιο γκολ ή μία επιτυχία της ομάδας του. Δεν είναι ο τρόπος, αλλά από πού πηγάζει μία συμπεριφορά. Οπως, για παράδειγμα, αυτή του Σιόβα και στη συνέχεια αυτή του Περέιρα, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, εκείνος ήταν που για τον κόσμο "έκλεψε" την παράσταση -λόγω του χρονικού σημείο. Περισσότερο προκλητικός, όμως, είναι ο Δημήτρης Σιόβας τόσο για τις χειρονομίες του όσο και για τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Το να υποτιμάς τον αντίπαλο με φράσεις "παίζαμε με ομάδα Β' Εθνικής" και "ο κόσμος γέμισε το γήπεδο για να δει εμάς" θα τις βρεις μπροστά σου. Είναι μαθηματικά βέβαιο και αποτελεί ποδοσφαιρικό νόμο. Ο Σιόβας τώρα είναι εδώ, αύριο δεν θα είναι. Η ΑΕΚ, όμως, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και όλες οι ομάδες θα είναι και αύριο και μεθαύριο και στους αιώνες των αιώνων. Τον μεγάλο ποδοσφαιριστή τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του και όχι όσα κάνει στο γήπεδο. Κυρίως αυτές είναι που ταυτοποιούν έναν ποδοσφαιριστή στο μυαλό του κόσμου, ειδικά όταν τα χρόνια περάσουν και θα καλούμαστε να ανακαλούμε στη μνήμη στιγμιότυπα.

Φτηνό οπαδιλίκι από ασεβείς
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σιόβας δεν είναι Μπεκενμπάουερ. Oύτε Κώστας Μανωλάς είναι. Είναι ένας καλός αμυντικός που παίζει βασικός στον Ολυμπιακό γιατί υπάρχει ο Σαντάνα και ο Μποτία. Δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στην άμυνα, δεν είναι αυτός που θα θυμάσαι όταν λήξει ένας αγώνας, δεν είναι αυτός που θα καταφέρει να εξελιχθεί σε ηγέτη της "ερυθρόλευκης" οπισθοφυλακής. Αν ήταν όλα τα παραπάνω δεν θα χρειαζόταν να κάνει άκομψες χειρονομίες, δεν θα χρειαζόταν να "γλύφει" τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν θα χρειαζόταν να υποτιμά τον αντίπαλο. Ναι, είναι ηλίθιοι αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο και προκάλεσαν τη διακοπή. Ηλίθιοι, ανεγκέφαλοι και άρρωστοι. Δεν απαντάς στην ηλιθιότητα με ηλιθιότητα. Δεν αντιδράς στο οπαδιλίκι με ψευτοοπαδισμό. Είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που καλείσαι να σταθείς όρθιος, να βγάλεις το κεφάλι σου από τον βούρκο και να επαναφέρεις τους υγιείς φιλάθλους πίσω στα γήπεδα.

Ο Σιόβας προτίμησε το φτηνό οπαδιλίκι. Κυρίως γιατί ξέρει και ο ίδιος ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού που φωνάζει έχει δίκιο και όλο αυτό έχει φορτωθεί στις πλάτες του. Γιατί ξέρει καλά ότι αν δεν υπήρχε ο Σαντάνα τότε αυτός θα ήταν που θα έπαιρνε όλο το ανάθεμα για τα προβλήματα της άμυνας του Ολυμπιακού. Γιατί καλά τα "χώνουμε" στον Σαντάνα, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Δημήτρης Σιόβας κινείται στη μετριότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκτήσει το άλλοθι πως "αν δεν ήταν αυτός τα πράγματα πίσω θα ήταν χειρότερα".

Τον δικαιολογώ. Ξεκάθαρα. Για όλα τα παραπάνω. Γιατί είναι τεράστια η πίεση να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι ασήκωτη φανέλα. Γιατί είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, με έναν κόσμο απαιτητικό που δεν θέλει μόνο τίτλους, αλλά ζητά επιτακτικά και καλή μπάλα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει να δει καιρό καλή μπάλα, έχουν ξεχάσει από πότε. Και οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν αυτό. Και επειδή το ξέρουν αυτό κάνουν ό,τι κάνουν. Για να κερδίσουν την εύνοια του κόσμου, λες και ο κόσμος είναι χαζός και αν του πουλήσεις οπαδιλίκι θα τσιμπήσει και θα ξεχάσει.

Φτηνό οπαδιλίκι από ασεβείς
INTIME SPORTS

Και εδώ ακριβώς έρχεται να "κουμπώσει" ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος έχει δείξει πλέον πως περισσότερο κακό κάνει στον Ολυμπιακό παρά καλό. Προπονητικά μπορείς να πεις πολλά, αλλά έχει το άλλοθι πως προσπαθεί να παίξει το σύστημά του σε μια ομάδα που δεν είναι δημιούργημά του. Αυτό, βέβαια, δεν τον δικαιολογεί για τα λάθη του, αλλά και για το γεγονός πως στα μέχρι τώρα μεγάλα ματς κατάφερε να κερδίσει μόνο την ΑΕΚ και την Ξάνθη. Ακόμα και το 0-0 της Τούμπας που τόσο αποθεώθηκε πλέον έχει περάσει ως μια χαμένη ευκαιρία.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τους ανεγκέφαλους οπαδούς. Φτάνουν αυτοί, δεν χρειάζεται και ανώριμους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Επαναλαμβάνω: όλοι αυτοί σήμερα είναι αύριο δεν θα είναι. Οι ομάδες θα είναι εδώ και κάθε δήλωση, κάθε χειρονομία και κάθε πρόκληση θα είναι πάντα μικρότερη της ιστορίας τους. Ο Σιόβας, λοιπόν, αύριο μεθαύριο μπορεί να παίξει ξανά μπροστά σε 65.000 ΑΕΚτζήδες. Το θέμα είναι αν θα φορά ακόμα τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έγινε ό,τι κατηγορούσε και έδειχνε επιδεικτικά με το δάχτυλο. Για να το πούμε ξεκάθαρα, έγινε όσα κατηγορούσε τον Μαρινάκη. Όσα είπε μετά τη λήξη του αγώνα μπορούν να σταθούν, αλλά όχι μετά από ΑΥΤΟ το ματς. Ο Δέλλας και ο Λαμπρόπουλος έδειξαν ακριβώς αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

VIDEO: O Σιόβας ήθελε να μιμηθεί τον Αραβίδη

Άκης Γεωργίου: Bάλτε τουρνικέ και κάμερες στον Περέιρα

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Το... όνειρο του Περέιρα με Χάρα και η δικαίωση στο 89'

Τσάρλυ: Ο Περέιρα είναι ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK