Η Ευρώπη σε ανεβάζει επίπεδο, όχι η Ελλάδα

Ενας φίλος του Ολυμπιακού τι προτιμά; Μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη ή μια μαγική βραδιά με τη Γιουβέντους. Αυτό κανονικά θα απαντηθεί την προσεχή Κυριακή. Αν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στο ντέρμπι αρχίσει η γκρίνια τότε όσο κι αν θέλει ο Ολυμπιακός να αλλάξει επίπεδο ο κόσμος θα τον κρατά πίσω.

Η Ευρώπη σε ανεβάζει επίπεδο, όχι η Ελλάδα

Aς αρχίσουμε από το αυτονόητο. Ο τερματοφύλακας δεν είναι κάτι το έξτρα σε μία ομάδα. Δεν έρχεται "κουμπωτός" στο ματς. Δεν έρχεται κατά παραγγελία. Είναι παίκτης της ομάδας, ανήκει σε αυτή, βρίσκεται στην ενδεκάδα και έχει ενεργό ρόλο στο ματς. Άρα κάθε αναφορά στον Ρομπέρτο ως κάτι που αποτελεί εξαίρεση είναι λάθος εκ των προτέρων. Ναι, να γίνει αναφορά για τις απίστευτες επεμβάσεις του, οι οποίες είναι μέρος του παιχνιδιού.

Έχει ανέβει επίπεδο

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης ακόμα μία μαγική ευρωπαϊκή βραδιά. Μέσα στο 2014 έχει κερδίσει Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Διόλου άσχημα για μία ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο και προφανώς το έχει κάνει. Γιατί αυτό ακριβώς δίνουν τέτοια αποτελέσματα. Περνάς σε άλλο επίπεδο. Από αυτό που μία νίκη επί της Γιουβέντους είναι έκπληξη σε αυτό που μία νίκη επί της Γιουβέντους είναι φυσιολογική.

Αυτός ο Ολυμπιακός που έπαιξε με την Γιουβέντους είναι ο Ολυμπιακός που περιμέναμε να δούμε και το γράφαμε μετά τον Εργοτέλη. Αλλο κίνητρο σου δίνει ενα ματς στο Παγκρήτιο και άλλο με την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ακόμα και τακτικά να το δείτε, ο ποδοσφαιριστής όταν παίζει με την Γιουβέντους θα μείνει πιστός στο πλάνο του. Με τον Εργοτέλη, για παράδειγμα, μπορεί να πει κι ένα "έλα μωρέ..."

Τι προτιμά ο καθένας...

Και στην τελική, ένας φίλος του Ολυμπιακού τι προτιμά; Μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη ή μια μαγική βραδιά με τη Γιουβέντους; Προτιμά τη γκρίνια ή την ονείρωξη; Αυτό κανονικά θα απαντηθεί την προσεχή Κυριακή, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος αρχίσει η γκρίνια και πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η χθεσινή νίκη, τότε όσο κι αν θέλει ο Ολυμπιακός να αλλάξει επίπεδο ο κόσμος θα τον κρατά πίσω.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απορώ για την η εμμονή με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Γιουβέντους. Οκ, το καταλαβαίνω πως κάθε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι άξιο αναφοράς, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει κόντρα με τον Αλαφούζο. Αν, όμως, θες ο Ολυμπιακός να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα, τότε αυτό θα γίνει με νίκες σαν αυτές με Ατλέτικο και Γιούβε. Τόσο απλά.

ΥΓ: "Πόσο κόστισε η παρουσία του Πίρλο στην αρχική ενδεκάδα;", ήταν μία ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου στον Αλέγκρι. Οχι "πιστεύετε" ή "ίσως" ή "μήπως"; Κατευθείαν στα... μούτρα. Και ο Αλέγκρι φυσικά δεν εκνευρίστηκε και απάντησε. Εδώ στην Ελλάδα η πιο αιχμηρή ερώτηση φτάνει μέχρι το "πώς αισθάνεστε μετά τη νίκη;".

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0 (VIDEO)

Μίτσελ: "Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές μου"

Μαρινάκης: "Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός"

Τα tweets για τη μεγάλη βραδιά του Ρομπέρτο

Το photostory του Ολυμπιακός - Γιουβέντους

Ιταλικά ΜΜΕ: "Θρήνος στην Ελλάδα για Γιουβέντους"

VIDEOS: Δείτε τις ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ του Ρομπέρτο κόντρα στη Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK